Vonkajšia jednotka TČ na STRECHE

Ahojte, chcem sa opytat ci ma niekto skusenosti s umiestnenim vonkajšej jednotky tepelneho čerpadla na rovnej streche - ide o vraj "najtichsie" TČ vzduch voda od NIBE F2120 (12kW). Zaujimaju ma hlavne nevyhody - kondenzat poriesime odvodnenim, niekto tvrdi, ze su velke vibracie prenasane do domu ( mame ho planovane v technickej, kt. susedi s garazou a z "druhej strany" TČ je schodisko - kotvene do strechy, nie do steny), dalsi zasa strasia s hlucnostou - vyrobca deklaruje do 6m od TČ hlucnost iba 29,5dB (6m od TČ je hranica pozemku, susedovi bude smerovane do strechy, kde nema obytny priestor ani okna, ma drevodom. Dalsi sused cez cestu je minimalne 19m od jednotky - tiez bungalov. Chcem vediet ake mate skusenosti s hlucnostou, vibraciami prenasanymi do domu, ci sa susedia nrstazuju. Dakujem za odpovede
Odpovedať
Tiež budem mat rovnú strechu a celkom ma to zaujíma, ale myslím ze by to ndvyoadalo pekne mat tam nejakú krabicu, ja budem mat zelenú strechu teda plánujem to tak..qle hodím to k vchodovým dverám a bude to lepšie
Odpovedať
Ahoj, vibracie su hlupost, tie sa nebudu prenasat do domu pokial to nebudes mat nafest prisrobovane k betonovej deke. Ja mam TC na balkone ktory ma zlozenie ako podlaha (ESP+poter) a ziadne vibracie nie su. Hlucnost nejaka urcite bude, ako kazde TC a zo strechy sa bude lahsie sirit vsetkymi smermi, ale to nepovazujem za argument proti.
Odpovedať
@alexssg nie je to problém, TČ umiestnit na silent bloky (antivibračné podložky) btw, každý výrobca tvrdí že to jeho je najtichšie :-)
Odpovedať
Dakujem za odpovede, ako ja si tiez myslim, ze len strasia, preto zistujem realne ake su skusenosti. Sused ma Daikin natocene ku nam a to teda dost huci a to sme tam boli len pri cca -3°C (este nie je urobeny plot) tak uvidime ako bude hlucne cez plot.
Odpovedať
Jasne treba ho správne osadiť ako spomínal @fural. Manžel robil na jednom dome a tam si dal chlap osadiť TČ na strechu v radovej zástavbe. Ani nevie že ho tam má a ani susedia sa na nič nesťažujú, tiež to je rovná strecha a značka je LG takže nie je z tých menej hlučných.
Odpovedať
@alexssg máme v práci už niekoľko rokov na rovnej streche na druhom podlaží, klímy idú nonstop po celý rok, chladia i v zime, majú vysoký výkon 80 kW, vibrácie sa neprenášajú sú uložené na silent ako auto, no hlučnosť stúpa ,v noci to počuť na celej ulici, voda steká do kanálov, servisujú sa 2x ročne a treba stále čistiť od lístia.
Odpovedať
@alexssg tie údaje NIBE o hlučnosti sú trocha neporovnateľné voči ostatným lebo tam majú pri tom poznámku 7/45 a myslím že to je vonkajšia teplota 7°C a výkon 45% aspoň tak som to niekde čítal.
Odpovedať
@jumt ano uvadzaju to pri vykone 7/45 - vonkajsia teplota 7°C, 45°C teplota vody v systeme. Maju na youtube aj video, ale tam je vykon nizsi 8kW.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?