Máte vonkajšiu jednotku tepelného čerpadla pri okne?

Dobry den, zaujimali by ma skusenosti s hlucnostou a inymi nepriaznivymi vplyvmi vonkajsej jednotky tepelneho cerpadla, ak je v blizkosti okna. Konkretne TC(vzduch-voda) uvadza hlucnost 49-56dB. Ako daleko je vhodne ho osadit od okna? Ako velmi to obmedzuje okolie? Dakujem za rady. m.
Odpovedať
No je lepšie ak môže byť mimo okna, ale skús You Tube si nájsť ako to hučí v reáli, či to bude vadiť . Niektoré čerpadlá majú aj nočný režim. Je to asi ako s klimatizáciou.
Odpovedať
Dakujem, nemam s tym skusenosti, viem len, ze kazdy to dava tam, kde to najmenej rusi..Lenze sused si chce dat svoje rovno ku nasemu oknu:-( Tak neviem, ci s tym mame suhlasit :-| On si to samozrejme dava tam, kde nema ziadne okno. Ak mu to odsuhlasime a nebude to o.k., tak si mozeme potom ... :-N
Odpovedať
Nemá inú možnosť? Jeho obmedzuje vzdialenosť potrubia a nemal by jo mať na juh. Akú tam máte izbu? Otvárate na noc okno? Ako ďaleko bude od vás. Jednotka nejde nepretržite. Videla som ich aj , že ju ľudia mali na streche, alebo pod vlastným oknom
Odpovedať
Mame tam kuchynu, jedalen a obyvacku, tam neotvarame okno na noc. Vzdialenost bude asi 5 m. Pride mi to take nevhodne, ja si to dam daleko od svojich okien ale pod susedove:-( Ked to je take tiche, tak to moze mat aj pod svojimi oknami, nie?
Odpovedať
@ebbi Udávaná hlučnost je přibližně jako když je puštěná digestoř. Opravdu si nejsem jistá, zda bych to chtěla mít pod oknem. Soused by měl najít jiné umístění, myslím, že by Vás to obtěžovalo.
Odpovedať
@mk7 vonkasia jednotka by nemala byt otocena na juh? Aby sa neprehrievala?
Odpovedať
@calimero oprava lepšie je na juh, nemala by byť na sever :-) Teplo chceme ;-)
Odpovedať
@mk7 Tak to je skoda, lebo technicku miestnost mam otocenu prave na sever ;-(
Odpovedať
@calimero je to odporúčané, ale keď nebude, musíte počítať s tým, že v zime na južnej časti skôr získate teplo ako na sever. Dĺžka potrubia max. 10 metrov, čím kratšie, tým lepšie. Videla som jednotky aj na streche.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?