Vivax klimatizácia - problémy s kúrením, pomoc!

Ahojte máte niekto stropnu klimatizáciu Vivax? Je v poriadku po zapnutí klimatizácie podotýkam vonkajšia teplota 8stupnov ze klimatizácia sa rozbehne na nejakých 10min kúrenia a za chvíľu stíši ventilátor a po chvíli zase začne fúkať teply vzduch. Takto sa to opakuje. Štve ma že nefunguje ako na prízemí Midea tam si nastavím teplotu a ide stále žiadne vypínanie. Riadi si otáčky ventilátora od vykurenej teploty v miestnosti. Môže to byť tým že klimatizácia vivax len vykuri a keď snímač zaznamená že dosiahla teplotu tak to takto vypína a zapína? Alebo málo chladiva? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Môže to byť normálny jav - keď aj na najnižší konštrukčný výkon je ho pre potreby vykúrenia miestnosti prebytok. Predimenzovaná klíma. Tá druhá, tá Midea môže byť výkonovo vhodnejšie vybratá pre potreby miestnosti v ktorej je inštalovaná. Akú máš Vivaxu konkrétne? Nevieš si na nej navoliť otáčky manuálne? Ja mám v cca 75m2 obývačkojedálňokuchyni 5kW Vivax R, a keď mi niečo také začne robiť tak nastavím otáčky na 20% a ďalej to neriešim pretože o nej ani neviem. Ale vnútornú bedňu mám umiestnenú tak v rohu v hluchom priestore ďaleko od pohybu osôb. Resp cez prúd vzduchu od nej len človek prejde keď ide k schodisku na poschodie takže ho to ani nestihne nasrať :-)
Odpovedať
Tak ocividne nakuri, cykluje a nedokaze dat taky spodny vykon aby len udrzala teplotu tak vypne.. Teplo ide hore takze midea je v tomto vo vyhode :) Este nastavit aby ten Vivax riadil teplotu podla snimacu v ovladacke a ovladac dat na nejake miesto dalej od jednotky Ake vykony maju tie klimy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan126:

Ahojte máte niekto stropnu klimatizáciu Vivax? Je…
@dusan126 nastav si max teplotu pri vykurovani a uvidis ci stale bude cyklovat ako pises.
Odpovedať
V dielni mam Toshibu daiseikai9 a robí to tiež. Je to vtedy, ak je nastavená teplota blízko skutočnej a vonku je relatívne teplo. Vtedy je priaznivý COP a aj klíma s primeraným výkonom môže takto cyklovať, pretože aj pri minimalnom výkone vzhľadom na podmienky vonku vyťažuje viac tepla, než je nutné. Proste si udržuje hystereziu, podľa mňa normálne správanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od turbot:

Tak ocividne nakuri, cykluje a nedokaze dat taky …
@turbot vivax na poschodí 5kw a midea na prízemí 3.5kw
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@dusan126 nastav si max teplotu pri vykurovani a …
@rkorba ok, dík, vyskúšam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Môže to byť normálny jav - keď aj na najnižší kon…
@toky1 :) máme 5kw vivax na poschodí a a na prízemí 3.5kw mideu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan126:

@turbot vivax na poschodí 5kw a midea na prízemí…
@dusan126 5kw zbytocne na jednu klimu. Bude ti cyklovat aj na nizsom vykone pokial nebude naozaj zima. Radsej klimu z nizsim vykonom ale kvalitnejsimi parametrami.
Odpovedať
Profilova fotka

Môže to byť normálny jav - keď aj na najnižší kon…
@toky1 votriem sa a opytam sa na tvoje skusenosti s touto klimou. Pozeral som presne na ten isty model a aj vykon a mam zhruba rovnaky priestor. Nejake pozorovania ? Co hlucnoť vonkajsej jednotky ? Vykonovo postacuje pri chladeni/kureni ? Resp ako by si ju na zaklade vlastnych skusenoti zrecenzoval ? Vdaka
Odpovedať
Nastav si aby brala teplotu z ovládača a daj ho niekde ďalej od klimatizácie. Nastav ventilátor v automatike alebo napríklad na 20%
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fugas20:

Nastav si aby brala teplotu z ovládača a daj ho n…
@fugas20 ďakujem, vyskúšam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roberto18:

@toky1 votriem sa a opytam sa na tvoje skusenosti…
@roberto18 Mám dve Vivaxy R 5kW a jednu Mideu Oasis plus 2,5. Tieto viem porovnať. Vivaxy sú hlučnejšie vonkajšie jednotky. Čo je zaujímavé je že je rozdiel v hlučnosti aj medzi tými rovnakými Vivaxami. Nejako som to neriešil, nemá to pre mňa význam pretože dovnútra ich nepočujem a susedov mám ďaleko. Vivaxy vykúria čo majú, vychladia tiež, výkonovo sú OK. Spodná hranica el. príkonu pri tom keď beží vonkajšia jednotka je cca 700W čiže ak je potreba tepla - chladu nižšia tak sa vonkajšia jednotka vypne, vnútorná točí vzduch s pod strop vytočšnou lamelou, tá sa nevypne. Vnútorné jednotky vedia byť na nízke otáčky pekne tiché, ja s nimi pracujem cez appku v mobile kde je viac možností nastavenia ako na diaľkových ovládačoch. Dajú dostatočný výkon aj pri tuším -11°C vonku, pri nižšej teplote som ich neskúšal lebo nižšiu sme tu nemali. Ale v mínusových teplotách tie klimy obvykle nepoužívam kvôli cene elektriny. Mám totiž aj plynový kotol a radiátory, aj krbovú vložku. Zvyčajne keď klesne teplota pod cca 5° tak prepnem kúrenie na plyn. Pri mínusových teplotách si vonkajšie bedne cucnú nejakú elektrinu aj keď sú vypnuté - asi to robia tie odporové drôty vo vaničkách na odtápanie. Tie Vivaxy mám napojené priamo každú na vlastný istič v ističovej skrinke a každá má vlastný ten sakrament na meranie spotreby. Stále sa pohrávam s myšlienkou dať iný ten merací člen pretože ten ukazuje len spotrebovanú elektrinu od namontovania a v druhom riadku od vynulovanie. Neukazuje aktuálnu spotrebu, spotrebu za deň, mesiac atď. Mideu mám napojenú na smart zásuvku a tú dokážem v appke v smartfone sledovať omnoho detailnejšie a na diaľku. Tá Midea má samozrejme nižší spodný výkon, najnižší čo som postrehol bol cca 230Watt ale ona má polovičný nominálny výkon a je v spálni 25m2. Ale napr keď som nechal otvorené dvere na spálni na prízemí, pustil tam tú Mideu 2,5kW na 23-24°° tak som tak som mal aj na poschodí tuším 18.5-19° bez kúrenia s ďalším zdrojom a pritom bolo vonku 5-10°. Priemerne pritom spotrebovala do 400W za hodinu za ten čas.. Poschodie je pre syna ale on je cez týždeň preč takže tam to v jeho neprítomnosti nijako nevadí. Ja som inak so všetkými klimami spokojný. Zo začiatku ma mrzelo, že som aj do spálne nedal vivaxu pretože tá Midea si pri štartoch a vypínaniach vnútorná jednotka zaprašťať ale to už teraz nepozorujem.
Odpovedať

@roberto18 Mám dve Vivaxy R 5kW a jednu Mideu Oas…
@toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu na najtichsom rezime pri kureni? Inak ta midea by mala mat scop cca 3,7 pri -7st cize stale vyhodnejsie ako kurit plynom aj pri nizsej teplote.
Odpovedať

@toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu …
@turbot Vonkajšia jednotka hej, vnútorná neviem. Mne prídu rovnako tiché. Mideu mám v spálni, nejaké 2,5m od hlavy a vnímam ju. Je to spálňa, ten režim užívania miestnosti - chápeš - v noci ticho. Kdežto Vivax je v rohu jedálne cez ktorú fúka do obývačkovej časti - tam sa pohybujem cez deň, hrá hudba atď - tú klimu preto vôbec nevnímam z podstaty užívania priestoru. Ja mám iné údaje o teoretickom čísle COP pri -7° tej Midee. V tabulke ktorú som dostal je pri vonkajšej teplote -7°, vnútornej 20° výkon TC 3,73kW a príkon PI 1,56kW. Čo by malo byť COP 2,4. - ja to ale beriem s rezervou. Cenu kWh elektriny mám mimochodom cca 3,4násobok ceny kWh plynu.
Odpovedať

@toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu …
@turbot Takúto tabulku som dostal k tej Midea Oasis plus 2,5.
Odpovedať
Ahojte, mali ste pravdu klimatizácia je v poriadku. Dnes som nastavil 30 stupňov a išla stále bez cyklovania. Potom som dal 24 a po chvíli sa stisila a preplo ju na cyklovanie. Rozvietila sa červená dióda. Vonku momentálne 6°C
Odpovedať
Článok sa načítava...

@turbot Takúto tabulku som dostal k tej Midea Oas…
@toky1 Toto vyzera byt tabulka pre nominalne az max vykony. Pri nizsich vykonoch bude pomer prikon/vykon citelne lepsi. Predpokladam niekde 1:3,5.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?