Odpoveď na príspevok od dusan126:
Ahojte máte niekto stropnu klimatizáciu Vivax? Je… @dusan126 nastav si max teplotu pri vykurovani a uvidis ci stale bude cyklovat ako pises.Odpoveď na príspevok od turbot:
Tak ocividne nakuri, cykluje a nedokaze dat taky … @turbot vivax na poschodí 5kw a midea na prízemí 3.5kwOdpoveď na príspevok od rkorba:
@dusan126 nastav si max teplotu pri vykurovani a … @rkorba ok, dík, vyskúšamOdpoveď na príspevok od toky1:
Môže to byť normálny jav - keď aj na najnižší kon… @toky1 :) máme 5kw vivax na poschodí a a na prízemí 3.5kw mideuOdpoveď na príspevok od dusan126:
@turbot vivax na poschodí 5kw a midea na prízemí… @dusan126 5kw zbytocne na jednu klimu. Bude ti cyklovat aj na nizsom vykone pokial nebude naozaj zima. Radsej klimu z nizsim vykonom ale kvalitnejsimi parametrami.Odpoveď na príspevok od toky1:
Môže to byť normálny jav - keď aj na najnižší kon… @toky1 votriem sa a opytam sa na tvoje skusenosti s touto klimou. Pozeral som presne na ten isty model a aj vykon a mam zhruba rovnaky priestor. Nejake pozorovania ? Co hlucnoť vonkajsej jednotky ? Vykonovo postacuje pri chladeni/kureni ? Resp ako by si ju na zaklade vlastnych skusenoti zrecenzoval ? VdakaOdpoveď na príspevok od fugas20:
Nastav si aby brala teplotu z ovládača a daj ho n… @fugas20 ďakujem, vyskúšamOdpoveď na príspevok od roberto18:
@toky1 votriem sa a opytam sa na tvoje skusenosti… @roberto18 Mám dve Vivaxy R 5kW a jednu Mideu Oasis plus 2,5. Tieto viem porovnať. Vivaxy sú hlučnejšie vonkajšie jednotky. Čo je zaujímavé je že je rozdiel v hlučnosti aj medzi tými rovnakými Vivaxami. Nejako som to neriešil, nemá to pre mňa význam pretože dovnútra ich nepočujem a susedov mám ďaleko. Vivaxy vykúria čo majú, vychladia tiež, výkonovo sú OK. Spodná hranica el. príkonu pri tom keď beží vonkajšia jednotka je cca 700W čiže ak je potreba tepla - chladu nižšia tak sa vonkajšia jednotka vypne, vnútorná točí vzduch s pod strop vytočšnou lamelou, tá sa nevypne. Vnútorné jednotky vedia byť na nízke otáčky pekne tiché, ja s nimi pracujem cez appku v mobile kde je viac možností nastavenia ako na diaľkových ovládačoch. Dajú dostatočný výkon aj pri tuším -11°C vonku, pri nižšej teplote som ich neskúšal lebo nižšiu sme tu nemali. Ale v mínusových teplotách tie klimy obvykle nepoužívam kvôli cene elektriny. Mám totiž aj plynový kotol a radiátory, aj krbovú vložku. Zvyčajne keď klesne teplota pod cca 5° tak prepnem kúrenie na plyn. Pri mínusových teplotách si vonkajšie bedne cucnú nejakú elektrinu aj keď sú vypnuté - asi to robia tie odporové drôty vo vaničkách na odtápanie. Tie Vivaxy mám napojené priamo každú na vlastný istič v ističovej skrinke a každá má vlastný ten sakrament na meranie spotreby. Stále sa pohrávam s myšlienkou dať iný ten merací člen pretože ten ukazuje len spotrebovanú elektrinu od namontovania a v druhom riadku od vynulovanie. Neukazuje aktuálnu spotrebu, spotrebu za deň, mesiac atď. Mideu mám napojenú na smart zásuvku a tú dokážem v appke v smartfone sledovať omnoho detailnejšie a na diaľku. Tá Midea má samozrejme nižší spodný výkon, najnižší čo som postrehol bol cca 230Watt ale ona má polovičný nominálny výkon a je v spálni 25m2. Ale napr keď som nechal otvorené dvere na spálni na prízemí, pustil tam tú Mideu 2,5kW na 23-24°° tak som tak som mal aj na poschodí tuším 18.5-19° bez kúrenia s ďalším zdrojom a pritom bolo vonku 5-10°. Priemerne pritom spotrebovala do 400W za hodinu za ten čas.. Poschodie je pre syna ale on je cez týždeň preč takže tam to v jeho neprítomnosti nijako nevadí. Ja som inak so všetkými klimami spokojný. Zo začiatku ma mrzelo, že som aj do spálne nedal vivaxu pretože tá Midea si pri štartoch a vypínaniach vnútorná jednotka zaprašťať ale to už teraz nepozorujem.Odpoveď na príspevok od toky1:
@roberto18 Mám dve Vivaxy R 5kW a jednu Mideu Oas… @toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu na najtichsom rezime pri kureni? Inak ta midea by mala mat scop cca 3,7 pri -7st cize stale vyhodnejsie ako kurit plynom aj pri nizsej teplote.Odpoveď na príspevok od turbot:
@toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu … @turbot Vonkajšia jednotka hej, vnútorná neviem. Mne prídu rovnako tiché. Mideu mám v spálni, nejaké 2,5m od hlavy a vnímam ju. Je to spálňa, ten režim užívania miestnosti - chápeš - v noci ticho. Kdežto Vivax je v rohu jedálne cez ktorú fúka do obývačkovej časti - tam sa pohybujem cez deň, hrá hudba atď - tú klimu preto vôbec nevnímam z podstaty užívania priestoru. Ja mám iné údaje o teoretickom čísle COP pri -7° tej Midee. V tabulke ktorú som dostal je pri vonkajšej teplote -7°, vnútornej 20° výkon TC 3,73kW a príkon PI 1,56kW. Čo by malo byť COP 2,4. - ja to ale beriem s rezervou. Cenu kWh elektriny mám mimochodom cca 3,4násobok ceny kWh plynu.Odpoveď na príspevok od turbot:
@toky1 je ta midea vyrazne tichsia oproti vivaxu … @turbot Takúto tabulku som dostal k tej Midea Oasis plus 2,5.Odpoveď na príspevok od toky1:
@turbot Takúto tabulku som dostal k tej Midea Oas… @toky1 Toto vyzera byt tabulka pre nominalne az max vykony. Pri nizsich vykonoch bude pomer prikon/vykon citelne lepsi. Predpokladam niekde 1:3,5.