Ventilacia WC kupelna

Ahojte, neviem si rady ako vyriesit, aby nefukal spatny vzduch do vetracieho potrubia , ktore je vyvedene nad strechu. Zaroven ako by som mohol od podkrovia utesnit stupačku, aby do nej nefukalo, nakolko citim prefukavanie aj okolo WC (splachovacov, miesta kde je umiestneny geberit)? Skusal som 4 rozne spatne klapky a zial ventilator ani jednu neotvoril, tak som to ciastocne vyriesil ventilatorom so spatnou klapkou, avsak stale fuka. Nad strechou je potrubie napojene na nejaku koncovku - hribik, ale asi cez neho prefukuje spat. Ked je trosku silnejsi vietor, tak pocut silny v potrubi. Mohol by som Vas poprosit ci existuje nejake lepsie riesenie ? dakujem
Odpovedať
@jozef89 Áno, rekuperácia.
Odpovedať
@jozef89 ventilator s automatickou zaluziou ti neprefukne. No a meluzinu v komine asi nikdy nevyriesis. Ked bude silny vietor, bude si v komine vyhravat.
Odpovedať
ventilator s automatickou zaluziou mam a prefukuje 😞 neexistuje nejaka koncovka na strechu ktore prepusti vzduch von a zaroven dnu nie ?
Odpovedať
@jozef89 Ventilátor neotvorí spätnú klapku? To akože máš tak slabý ventilátor, že neprefúkne ani jednu spätnú klapku?
Odpovedať
@chrobak7 standardny ventilator mam, podla mna celkom dobre fuka, samozrejme ze nie je to sila ako napriklad digestorovy ventrilator. Skusal som membranovu spatnu klapku aj taku obycajnu umelu a ani jednu neotvoril, Skusal som aj 2 typy venttilatora.
Odpovedať
@chrobak7 ked ma spatnu klapku niekde na konci tych vzduchovodov co ma odfotene, tek je celkom mozne, ze su v potrubi take tlakove straty, ze klapku neotvori.
Odpovedať
@jozef89 Neviem aký ventilátor máš, ale mne sa stalo že som chcel "použiť" EKO /nízke otáčky / ale ten mi ozaj neotvoril spätnú klapku na 1m!!!! Ten som vrátil a objednal som si nie EKO ale so zvýšeným výkonom a bez problému...Mám odťah zo sprchy ako aj z WC a na oboch je spätná klapka, bez problémov..Bývam na 7.posch. a niekedy ozaj ako sú poriadne "fučáky" tak klapku pekne uzavrú a mám pokoj... Je síce pravdou že pri rekonštrukcií strechy už máme namontovamé nové hlavice ktoré sa opáčajú, myslím 🤔 že sa volajú TURBO..Predtým som cítil pekne vietor..
Odpovedať
@zita19 spatna klapka nie je, je len ventilator so zaluziami, klapku som montoval (nas skusku) hned za ventilator do vertikalnej polohy aj tak neotvorilo. Jedine ze by niekte prefukavalo a stracala by sa sila ventilatora. Namiesto tych bielych plastovych trubiek pouzili kanalizacne rury a ventilator nesedi presne do potrubia priemer potrubia je trosku vacsi.
Odpovedať
ja mam podobny problem a silikonovu sp. klapku som musel dat na uplny koniec ventilatora. Inak ju vobec neotvorilo. A to som potreboval aby ju otvorilo na 25cm vzdialenost , teda hrubku muru a prdlajs...mam ju hned za ventilatorom aj ked mi vonkajsi chladny vzduch ochladzuje mur. Ventilator mam s prietokom vzduchu ze vraj 160m3/h. Mam take v dome 3 a ani jeden neotvara.
Odpovedať
Este ma napadlo ze by som kupil elektronicku spatnu klapku a napojil to niekde v podkrovi, len problem jak potiahnem elektriku z vypinaca 🙈
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@paspartu vsetky ventilatory maju spatnu klapku, naco je dobry ten filter zvuku ? kde ho namontovat? tesne nad mineralnou vlnou mam zberac kondenzu, dat ho nad to ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?