Údržba teplovodnej podlahovky: zavzdušnenie a kontrola

Dobrý deň, mám teplovodné podlahové kúrenie v bungalove, ktoré by som chcel po cca. 4 rokoch skontrolovať. Mám rozvádzač Ferro v prílohe, zasobník Hajdu a tepelné čerpadlo Panasonic WH-SDC0709J3E5/WH-UD09JE5-1. Ako viem zhodnotiť laicky, či je potrubie zavzdušnené. Keď sa pozerám na rozvádzač, tak niekde je hlavica s mierkou plná vody a inde je voda len na spodku mierky (prst na fotke ukazuje pokiaľ je voda), je to znak zavzdušnenia? Ak áno viem si to odvzdušniť svojpomocne bez externého čerpadla? A ak nie, koľko stojí odvzdušnenie vetvy alebo celého rozvádzača? Viem skontrolovať aj niečo iné? Ďakujem za rady pred tým, ako sa zbrklo to niečoho pustím a zaplatím aj za niečo, čo nie je potrebné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo173:

Dobrý deň, mám teplovodné podlahové kúrenie v bun…
@palo173 uplne vlavo na prvej fotke mas automaticky odvzdusnovaci ventil to biele na hornej vetve. V sklickas mas zhruba rovnako bublinky takze je to ok. To co ty ukazujes su ukazovatele prietoku a tie mozu mat pre kazdu vetvu inu hodnotu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo173:

Dobrý deň, mám teplovodné podlahové kúrenie v bun…
@palo173 Ak to kúri, nemáš problém. Bublinka v prietokomeri nie je závada. Prietokomery máš čisté, čiže zrejme je kúrenie napustené demi vodou s inhibitorom. Nešahal by som na to, keď to funguje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@palo173 uplne vlavo na prvej fotke mas automatic…
@sousedekovci89 To nie su automaty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@palo173 Ak to kúri, nemáš problém. Bublinka v pr…
@kejsix dakujem. Mne sa zda ze niekde kuri horsie, preto som prenastavil prietok a uvidim ci to pomoze. Ale vyrusuje ma ten vzduch. Teraz ked je vypnute kurenie, tak je pekne vidno, kde je mierka plna vody a kde je vzduchova medzera (naznacil sim to sipkou na obrazku).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@sousedekovci89 To nie su automaty.
@kejsix nehadam nie som kurenar ale ked sa mi na podobnom podarilo ho dodzubat tak nahradny som nasiel pod takym nazvom. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@kejsix nehadam nie som kurenar ale ked sa mi na …
@sousedekovci89 Su aj take podobne male automaty calefi, ale maju okruhlu hlavicku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?