Odpoveď na príspevok od somecheck:
@jozefsv To je dobrá otázka. Mňa by zaujímal pokl… @somecheck @jozefsv kolko by ochladol dom pri tepelnych stratach 6kW za hodinu? Zalezi od hmoty domu, od tepelneho rozdelu in/ex podla, ktoreho sa vykon tepelnych strat dynamicky meni, od toho co svieti do okien Slnko atd. Ale ale vypocet z rozptylom +/-50% by sa dal strelit. Priemerny bungalov (ytong alebo tehla, ZB platna...) 130m2 by sa dal aproximovat ako cca 75ton betonu (skor menej - o to horsie). Slnko zanedbame, teplo naakumulovane v podlahovke je zanedbatelne. V anhydritovej uz uplne. Pri spomenutom vykone strat 6kW, by to bol 1°C za kazde 3,5hod. Za 24h je to 5°C, za 48h 10°C. Takze priblizne, po dvoch dnoch bez kurenia, pri vonkajsich teplotach pod -10°C, mas doma z 22 len 12°COdpoveď na príspevok od albhert:
@somecheck @jozefsv kolko by ochladol dom pri tep… @albhert Takže keď bola susedná obec aktuálne 4 dni bez elektriny, tak by sme fajne zmrzli. Dik za cca výpočet, pri -8 to bude cca polovica a tak ďalej.Odpoveď na príspevok od imiket:
tak ja si ich dovolím porovnať aspoň vzduch - vod… @imiket na Porovnanie Vaillant, Stiebel, Protherm, Fenomis, Hisense a DaikinOdpoveď na príspevok od medved350ml:
A ešte so zabudol dodať, že získali ocenenie inov… Takže po poradí... Inovatívny čin roka 2019. Fenomis obsadili druhé miesto v danej kategórii. Ale je správne podotknúť, že do tej kategórie bolo prihlásených 20 účastníkov, medzi nimi napríklad: Káble pre bezpečnostné s toroidnými oddeľovacími transformátormi pre osvetlenie letiskových dráh. Farmársky cukor. Inovatívna, klimaticky – aktívna lavička „ECO BENCH“ s retenčnou nádržou a so zvislou zavlažovanou zelenou stenou. Klimatická, energeticky aktívna vegetačná fasáda so zavlažovanou zelenou stenou. GUDEN GUDEN – produktová séria kúpeľných oplátok. Zubná pasta ecohear. CHYTRÝ MACKO – SMART BEAR. Atď... S prezidentom lietali na prezentácie aj tvorcovia AeroMobilu, ba nenávratne zhltli "našich" 9 miliónov €. A ohľadom používania chladiva R290 taktiež polopravda, keďže to chladivom sa používa už dlhé roky, hlavne v bielej technike (chladničky, mrazničky atď.), avšak ďalšiemu širšiemu používaniu bránila legislatíva, ktorá obmedzuje množstvo toho chladiva v zariadení a interiéri, preto napríklad sú TC s R290 iba ako monobloky. Širšiemu použitiu sa otvorili dvere až keď sa čiastočne upravila legislatíva a výrobcovia kompresorov mohli začať vyrábať aj väčšie, výkonnejšie kompresory vhodné napríklad pre TC s väčším množstvom toho chladiva, keďže taká kompresorové jednotka je hodne odlišná oproti iným, s F plynom (kôli tomu, že R290 je výbušný). A spochybňovať zverejnené dáta firmy sa taktiež nevypláca, tie čísla sú o tom, ako si firma vedie, aký majetok má, prípadne poukazujú na dlžoby voči štátu (teda aj nám), obzvlášť ak sa má jednať o serióznu spoločnosť od ktorej sa plánuje kúpiť nie zrovna lacná záležitosť, s predpokladanou životnosťou x rokov a k tomu potrebný servis, dostupnosť náhradných dielov.Odpoveď na príspevok od katat2:
tak ja nemám absolútne čo vytknúť ani tomu servis… @katat2 Presne tak, kto ho má, tak vidí sám, že z hľadiska výkonu a životnosti je popredných priečkach. Pri bežnej prevádzke by to mohlo byť pokojne aj tých 20 rokov. Netvrdím, že to tak reálne musí byť, ale už som v polovici a zatiaľ som nepostrehol žiaden náznak, že by tomu malo byť inak :-D Takže nech si každý hovorí, čo chce, pre mňa je absolútne vyhovujúce.Odpoveď na príspevok od katat2:
tak ja nemám absolútne čo vytknúť ani tomu servis… @katat2 Myslím, že po 9 rokoch používania sa to už rozhodne povedať dá 😉 Teším sa, že aj naše slovenské značky sa dostávajú celkom do popredia 😁Odpoveď na príspevok od betka8880:
Ahojte, riešime doma výmenu kúrenia a narazila so… @betka8880 Mame fenomis tepelko 5.vykurovaciu sezónu.Zatial bez akýchkoľvek problémov.KlopklopOdpoveď na príspevok od betka8880:
Ahojte, riešime doma výmenu kúrenia a narazila so… @betka8880 my kurime 2.sezonu, okrem drobnosti vsetko okOdpoveď na príspevok od marcel714:
@betka8880 Mame fenomis tepelko 5.vykurovaciu sez… @marcel714 5 rokov je celkom dlho. Aj si ho dávate pravidelne servisovať alebo to nie je potrebné riešiť každý rok?Odpoveď na príspevok od jamur:
@betka8880 my kurime 2.sezonu, okrem drobnosti vs… @jamur Vďaka..Spravili nám celkom fajn cenovú ponuku, tak zrejme ideme do toho. Aké drobnosti máš na mysli?Odpoveď na príspevok od betka8880:
@jamur Vďaka..Spravili nám celkom fajn cenovú pon… @betka8880 montaz podla mojich info vzdy riesi majitel (u nas to tak bolo), co je fajn kedze si za tym stoji, na druhu stranu byva problem s reakcnou dobou. Cize sa to moze casovo natiahnut. U nas sa dlhsie ladilo tc napriklad.Odpoveď na príspevok od betka8880:
@marcel714 5 rokov je celkom dlho. Aj si ho dávat… @betka8880 Nie je ročná prehliadka podmienkou záruky.Zalezi na vás či si dáte cerpadlo po sezóne sko trolovat alebo nie.Ja si to vizuálne robím sam.A co sa týka filtrov,tie si tiež čistíme sam.Odpoveď na príspevok od jamur:
@betka8880 montaz podla mojich info vzdy riesi ma… @jamur Tak to je asi detail 😉 A o tom ladení čerpadla – čo konkrétne ste museli nastavovať? Bolo to niečo, čo ste zvládli sami, alebo bolo treba zavolať montážnika? Nech viem, na čo sa pripraviť. 😅 @marcel714 Filtre iba čistíte? Nemeníte? Či až keď už sa nedajú vyčistiť, tak treba vymeniť?Odpoveď na príspevok od betka8880:
@jamur Tak to je asi detail 😉 A o tom ladení čerp… @betka8880 Záleží od studne ako zanasa.A od toho záleží ci stačí čistiť alebo treba meniť.Odpoveď na príspevok od betka8880:
@jamur Tak to je asi detail 😉 A o tom ladení čerp… @betka8880 ladene nastaveni o ktorych som nemal paru. Opat prisiel majitel, ponastavoval tlaky atd.Odpoveď na príspevok od marcel714:
@betka8880 Záleží od studne ako zanasa.A od toho … @marcel714 Studňa ale len v prípade, že by sme plánovali vzduch/voda. Pri iných typoch TČ sa to teda zanáša menej?Odpoveď na príspevok od betka8880:
@marcel714 Studňa ale len v prípade, že by sme pl… @betka8880 Studna je len v prípade TC voda/voda.Pri TC zem/voda alebo vzduch/voda sa nemá čo zanasat.