Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
je to uplne jedno, kolko odoberes, budes musiet p… @shadowmilan Tak objem zásobníka TÚV je 200l. Min.teplota 40°C, max.45°C. Objem podlahovky 120l, priemerná teplota 25°C. Uvažujem, či kvôli životnosti TČ nebude vhodné povoliť defrost cez podlahovku. Určite to vyskúšam, keď začne zima. Akumulačku nemám.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@shadowmilan Tak objem zásobníka TÚV je 200l. Min… @purplesticks Bojler má iba 200 litrov. Podlahovka síce 120 l, ale akumulaciu tvorí aj poter a tých cca 7m³ betónu má už naozaj slušnú akumuláciu, asi 14 x viac, než ten 200 l bojler....Odpoveď na príspevok od mgx:
@purplesticks jednoznacne podlahovka. Pri malych … @mgx Ďakujem za skúsenosť. Zapol som defrost cez podlahovku. Budem to sledovať. Predpokladám, že aktuálne špičky v grafe sú defrost reverzným chodom chladivového okruhu.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Ahojte, dád by som optimalizoval nastavenie rozm… @purplesticks ako dlho trvá defrost?Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@purplesticks ako dlho trvá defrost? @paracetamol123 +-5 minútOdpoveď na príspevok od purplesticks:
@paracetamol123 +-5 minút @purplesticks podľa grafu to aj sedí. Myslím si, že toto je zbytočné riešiť, to nie sú desiatky kW....Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@mgx Ďakujem za skúsenosť. Zapol som defrost cez … @purplesticks Vizuálne si kontroloval, či ten defrost je potrebný a či to dobre odmrazí? Podľa toho grafu to vyzerá, akoby ho spúšťalo podľa časového intervalu.Odpoveď na príspevok od mgx:
@purplesticks skontroluj si nastavenie, pri teplo… @mgx nevieš.. možno kuri na 26....Odpoveď na príspevok od mgx:
@purplesticks skontroluj si nastavenie, pri teplo… @mgx nemusí to byť defrost, ale len zvýšenie príkonu kompresora. To bola len skôr otázka, že čo tie špičky môžu byť. V nastaveniach nemám ku defrost nič. TČ ide svojím životom. Akurát som zapol defrost cez podlahovku, tak to budem sledovať a pridám aktualizovaný graf, keď sa zase zapne kúrenie.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@mgx nemusí to byť defrost, ale len zvýšenie prík… @purplesticks to nebude defrost, ale zrejme nejaka funkcia olejovania okruhu. Pri nizkej frekvencii kompresora moze mat TC ochrannu funkciu, ktora obcas pretoci chladivo vyssim prietokom v chl. okruhu. Ak by to bol defrost, tak velmi pravdepodobne by pred a po bolo vidiet nulovy prikon kedy kompresor na par minut postoji.Odpoveď na príspevok od supiiik:
@purplesticks to nebude defrost, ale zrejme nejak… @supiiik @mgx ďakujem za Vaše odpovede. Dáva to zmysel čo vravíte. Dnes boli teploty 2°C a vyššia vlhkosť. @mgx stalo sa presne ako si mi minule vravel. Keď TČ nekúrilo, v noci v ňom klesla teplota vody pod 7°C a automaticky si zaplo len obehové čerpadlo a potiahlo si vodu +23°C. Vidno to na grafe, krátky úsek, príkon 80W. Prikladám nové grafy. Viete sa nato pozrieť a analyzovať to ? Tentokrát je to defrost alebo cyklovanie kompresora ? Bolo to v noci. Myslím si, že cyklovanie to nebude, lebo mám logy, kedy išlo TČ cez deň keď bolo +12°C a išlo konštantným príkonom 400W niekoľko hodín bez takýchto nízkch prepadov ako vidno v prílohe (177W) Defrost podlahovkou a DHW mám vypnuté, skúšam ako si poradí TČ samo.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@supiiik @mgx ďakujem za Vaše odpovede. Dáva to z… @purplesticks podla tohoto grafu by som povedal, ze to boli defrosty