Odpoveď na príspevok od andrew87:
Ahojte, ma od vas niekto infra folie? Uvazujem na… @andrew87 je uplne jedno aka folia, vsetko su starosti do buducna a vysoka spotreba elektrickej energie. Nesustred sa na reklamne bludy, ale kazdej firme napis email s prilozenym tepelno technickym posudkom a nech ti napisu, kolko ta bude stat elektrickej energie kurenie s ich "zazrakom". Hovno ti to pomoze ked budes mat 2x taku spotrebu realne a super truper folie budu zaliate v potery, ale stale si mozes dat dodatocne klimatizacie na kurenie ako 90% stavebnikov s tvojim zmyslanim :-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@andrew87 je uplne jedno aka folia, vsetko su sta… @rkorba mam na tieto folie referencie od ludi, ktori to realne uz pozuivaju a tie naklady na vykurovanie vobec niesu velke. Neviem odkial mate tieto informacie. Ak mam pri 200m ploche platit za elektriku napr 100 eur mesacne, tak to je uplne v pohode suma.Odpoveď na príspevok od andrew87:
@rkorba mam na tieto folie referencie od ludi, kt… @andrew87 dá sa to vyrátať koľko by si platil. Nájdi v tvojom projekte koľko je údaj potreba tepla na kúrenie, pripadne ak máš dáky energeticky certifikát, alebo aspoň údaj koľko sú tepelné straty. Lebo nevieme o aký dom sa jedná.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@andrew87 je uplne jedno aka folia, vsetko su sta… @rkorba keďže sa bude jednať o kúrenie novostavby tak nemusí to byť úplne zlé. Novostavba by mala byť patrične zateplena. Tepelné čerpadlo sa oplatí do veľkých domov. Nevieme ani plochu a ani tepelné straty.Odpoveď na príspevok od connor87:
@rkorba keďže sa bude jednať o kúrenie novostavby… @connor87 tepelne straty este neviem, kedze projekt sa este len riesi. Mam zatial len studiu. Dom bude do 200 m obytnej plochy. Ratam s tym ze dom bude dobre zatepleny, kvalitne okna a dobre zateplena strecha. Podla toho co viem tak tie folie budu kurik max 4 hodiny denne v zime pri tak zateplenom dome, teda nespalia az tak vela energie.Odpoveď na príspevok od andrew87:
@connor87 tepelne straty este neviem, kedze proje… @andrew87 bude to bungalov? Nevieš ani koľko cm izolácie pôjde do stropu a na steny?Odpoveď na príspevok od connor87:
@andrew87 bude to bungalov? Nevieš ani koľko cm i… @connor87 ciastocne poschodovy dom. 2 izby plus kupelna poschodi, 3 izby na prizemi. Do stropu je planovane 40 cm fukanej. Steny 20 cm sedy polystyren. Podlaha predpokladam ze 15 cm polystyren.Odpoveď na príspevok od andrew87:
@connor87 ciastocne poschodovy dom. 2 izby plus k… @andrew87 ok skúsim odhadnúť kplko kwh by sa spotrebovalo a koľko by to bolo eur v prepočte.Odpoveď na príspevok od andrew87:
@connor87 ciastocne poschodovy dom. 2 izby plus k… @andrew87 rekuperácia bude?Odpoveď na príspevok od andrew87:
@connor87 ciastocne poschodovy dom. 2 izby plus k… @andrew87 odhadujem žeby si mohol minúť 25kwh/m2. Čiže je to 5000kwh do roka. Keď budem počítat 0,15e/kwh, tak je to 750e. Co je 62,5e mesačne, plus poplatok za odberné miesto. To by bolo dákych 75e mesačne. V pohode suma, ale to je teória iba.Odpoveď na príspevok od andrew87:
@rkorba mam na tieto folie referencie od ludi, kt… @andrew87 čiže klasický scenár nevieš iba si počul Ale budeš sa hádať. Ja vykurujem 200m2 elektrikou pri tychto mizernych zimach a stoji ma to 1000E pri dnesnych cenach! Keď si nedas poradiť Tak nepíš A rob si ako chceš a všetci budeme spokojní pricom ty najviac. Počúvaj tých co stavali a nebuď zbytostne múdry a vyvarujes sa chýb.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@andrew87 čiže klasický scenár nevieš iba si poču… @rkorba však vidíš ze 1000e ročne je pre neho v pohode suma za komfortné kúrenie. Povedal ze 100e na mesiac. A ty si mu dal svoju referenciu, ja výpočet, takže je to reálne sa zmestiť do tej sumy. Preto sa aj ja čudujem ze sa tu bijes do pŕs ako keby to bolo nereálne.