Kurenie do drevenice novostavby , radiator , podlahove ...plyn alebo tepelne cerpadlo????

Dobry den Potrebovali by sme surne poradit. Kedze sme kupili rozostavanu drevenicu skoro 300m 2 obyvatelnej plochy, potrebujeme rozumne riesenie. Cenovu ponuku na tepelne cerpadlo s radiatormi sme dostali za 25 000,- Euro ( 17 radiatov) komplet s montazov, moznost temperovat a ovladanie cez telefon.Dalsia ponuka za podlahove na 2 poschodiach a podkrovie suche podlahove a tepelne cerpadlo bola okolo 26 000 Euro bez betonu a nieakych prac, ktore by sme si museli urobit samy. Prehnane ceny alebo ??? Elekticke kurenie nechceme, plynove? trebalo by nam vysse 15 m potiahnut plyn co je tiez dost velka polozka vraj okolo 8000-9000 , preto sme mysleli, ze tepelne cerpadlo do -25C, kotre stoji do 12 000, Euro je vyhodnejsie. Pacili by sa nam aj podlahove konvektory s mriezkou ale neviem sa cez internet dopracovat k ponukam. Prosim Vas poradte nam ake su cenny a ake firmy by ste nam odporucali??? Dakujem Tina
Odpovedať
neviem nič, čo sa týka kúrenia, ale my sme ťahali plyn cca 20 m (od cesty po dom) a nestálo to veľa - výkopové práce a plynár+ trubka na plyn (zabezpečil plynár). Stálo to cca 300 E ( mali sme to v cene kúrenia). A akumulačnú ťažkú kachľovú pec by ste nechceli? Tá by sa Vám do drevenice hodila
Odpovedať
Dakujem za informacie. Kachlovu pec sme zo zaciatku chceli ale bohuzial nakoniec mame krbovu vlozku , kedze budeme v drevenici len 20 krat rocne , potrebujeme aj ustredne kurenie na temperovanie v zime.
Odpovedať
@tinuslilik nedá mi to nenapísať, keď tak čítam nebolo by jednoduchšie a lacnejšie za to čo ste kupili rozostavanú 300m2 drevenicu a teraz do nej ešte zahučia peniaze si na 20 dní v roku prenajať hotovú plne vybavenú nehnuteľnosť? a každý rok môžeš meniť aj lokalitu :-) každopádne neverím že potiahnutie 15m plynu by stálo 9000€ skúsil by som najsť aj iné firmy na vypracovanie cenových ponúk.
Odpovedať
@tinuslilik treba to spočítať, ale najvýhodnejšie by malo vyjsť plynové kúrenie
Odpovedať
ak uvazujem nad tym kolko casu stravite v danej nehnutelnosti, ze ide o chatu kde chlapi chcu rubat drevo a vyzurit sa v kotolni a chcete to mat lacnejsie tak... Ja by som na tieto poziadavky isiel nasledovne. Naklady na Tepelne cerpadlo sa vam pri vasej navsteve chalupy nevratia ani za 3 zivoty. Plyn je dobra volba, komfortna. Urobit si z obyvacky kotolnu kde budete kurit do krbovej vlozky asi nechcete, predsa len mat v obyvacke naukladanu siahu dreva a okolo mat cerpadla a expanzne nadoby celkom nie je pekne. Takze ja by som si dal urobit kotolnu s kurenim na pevne palivo. Idealne na gravitaciu, nebudete potrebovat ani elektrinu na beh cerpadla. Akumulacna nadoba by vam zaistila to, ze pri jednom zakureni by ste mali 2 dni klud od kotolne. Neviem ci mate moznost kupit si drevo a cas sa mu venovat, ale daju sa kupovat aj drevene brikety. Priveziete si na kazdu akciu v aute 10 balickov a kurite. Ceny- kotol na drevo 30kW 1500 / akumulacka 1m3- 1500 / radiatory cca 1000 / fitingy v kotolni 600/ hadice 400 robota cca 1000-1500.. Rovnaka cena bude aj za kurenie na plyn, akurat pripojka plynu stoji 1500 eur. ale je to stale na hony vzdialene od sum ktore pisete za tepelne cerpadlo.
Odpovedať
@tinuslilik kupte si multi split klimatizacie, rozumne si to nechajte rozvrhnut a mate pokoj i teplo, popripade i chlad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?