Tepelne cerpadlo a 1000l akumulacna nadrz

Ahojte, poradili by ste mi prosim, ako by mi bolo podla vas najvyhodnejsie dopojit vystup tepelneho cerpadla k existujucemu kotlu s akumulacnou nadrzou? Nacrt schemy prikladam... Ventily som nekreslil... Ocisloval som nejake miesta, ktore mi pridu, ze by "to slo" , ratam aj s tym, ze expanzku prelozim na modru z akumulacky. Najjednoduchsie by mi bolo napojit to na vstup do oventropu - ten ma integrovane ventily na uzavretie kotla, ale zase tocit cely objem aku asi nie vhodne... Rozmyslal som aj nad tym, ze napojit sa rovno na bod 3, spiatocku dopojit na vystup z podlahovky (pri vstupe do aku na pravej strane) a spatocku z ohrevu bojlera dopojit tiez tam... Ale neviem... pride mi, ze je X moznych zapojeni a nvm ktore je najlepsie... Diky za kazdy nazor
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Ahojte, poradili by ste mi prosim, ako by mi bolo…
@minoo Dobrý deň. My sme to riešili cez tento pripojovací modul. Teda kúrenár, nie my 😀 Skuste pozrieť, možno Vám to pomôže. Majú na stránke viac schém, aj ak by ste chceli tepelkom chladiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od danka49492:

@minoo Dobrý deň. My sme to riešili cez tento pri…
@danka49492 Dobry den, dakujem za napad, nevedel som, ze existuje takyto hotovy modul. Ide v nom v podstate o tradicne priame zapojenie na okruh kurenia, kde AN je k nemu paralelne. Trojcestny ventil prepina medzi rezimom ohrevu TUV a kurenim (chladenim). V mojom priade by na toto zapojenie stacilo pripojit TC na bod 1 a 3, s tym, ze sucastny trojcestny ventil by bol trvalo otvoreny do "A" a rezimy "TUV" a "kurenie", by sa menili tym, ktore z dvoch cerpadiel by sa zaplo... Akurat moja dilema je, je to takto lepsie? Nie je lepsie ist napr. len cez hornu cast AN seriovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@minoo dlhodobo pouzivam toto zapojenie. Vyhody ti vysvetlovat nebudem, su zrejme....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@minoo dlhodobo pouzivam toto zapojenie. Vyhody t…
@mgx Diky a prosim ta tuv mas k tomu dopojene ako? Nerozlustil som posledne pismena obehovych cerpadiel ale teda to prve zenie vodu z TC a to druhe zmiesanu vodu do kurenia. Funguje ti to teda tak, ze TC kuri na fixnu teplotu a regulacia kurenia si miesa vodu do kurenia tym 3cest. ventilom uz ako chce (eqviterm, alebo termostat)? Tie obehove cerpadla mas nejako zladene, alebo staci, aby bol prietok prveho rovnaky ako druheho pri plne otvorenom 3cest. a ked sa bude privierat, tak len to co ide z TC naviac bude dobijat aku? Nemas tam iny zdroj zakresleny, ale ak by som to teda zapajal takto (na prilozenej scheme body 3 a 7), mozem dat na pripojenie k 3 z TC spatnu klapku, aby mi nesla horuca voda do TC, ak nakurim AN z kotla? Ked nemam zonovu regulaciu a okruhy podlahovky su stale otvorene, malo by zmysel uvazovat, ze by pri kureni z TC bol zmiesavaci ventil stale naplno otvoreny a teplotu by TC davalo podla potreby, tzn. ziadny prebytok do AN? Ak ano, slo by vynechat obehove cerpadlo TC, dat uzatvaraci ventil na vrch AN a tocilo by vodu len cerpadlo kurenia pripadne cerpadlo TUV a AN by sa otvarala len pri kureni kotlom? Diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?