Tepelne čerpadlo

Dobrý deň, rodinný dom 180m2,poschodový skladajúci sa garáž,Prízemie,Podkrovie. Všade podlahove kurenie vodné. Mam tepelné čerpadlo 8.4kw. Čerpadlu som zapol automaticky režim a ide takmer nonstop(okrem defrostu)vonkajšia jednotka sa neprestáva točiť. Voda ide od 28-33 podľa počasia. Chcem sa spýtať či je to ok alebo nie. Niektorý mi hovoria ze tepelné sa ma spustiť par krát za deň tak chcem vedieť váš názor.
Odpovedať
Je to super . Čerpadlo má mať čo najmenej štartov. To sa dá pozrieť niekde v menu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurjo12 vsetko zavisi od nastavenia. Niekto preferuje non-stop beh cisto podla ekvitermickej krivky (weather compensation), niekto intervalovy beh s preferenciou denneho behu aj za cenu zvysenia teploty vykurovacej vody a vyuzitia akumulacie tepla v budove. Kazdy sposob ma svoje plusy a minusy, jedine co je dolezite je SCOP/COP, ktory si schopny pri jednotlivych behoch dosiahnut. Ale na to potrebujes merac tepla/kalorimeter, ktory predpokladam ze osadeny nemas. Cisla z menu su hausnumera a verit sa im neda.Lebo je rozdiel bezat s SCOP 2 a SCOP 4.5. Za mna je lepsi dlhsi beh na minimalnom vykone s malym poctom startov kompresora, co sa da tiez najst v menu = pocet hodin behu a pocet startov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jurjo12:

Dobrý deň, rodinný dom 180m2,poschodový skladajúc…
@jurjo12 pár krát za deň sa spustí možno na jeseň , jar, keď objekt tak nestráca teplo... teraz sú podmienky pre TČ dosť zlé... vysoká vlhkosť, mrznuca hmla... takže ak ide nonstop ide zrejme presne tak ako má, aby vykúrilo priestor na danú teplotu... asi nemusíš mať žiadne obavy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurjo12:

Dobrý deň, rodinný dom 180m2,poschodový skladajúc…
@jurjo12 Dobre to mas uzivaj. Ked mas tepelny komfort a denna spotreba elektriky je OK, tak sa toho nechytaj :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?