Tepelné čerpadlo na Orave

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť s niekým ohľadom tepelného čerpadla na Orave. Mám novostavbu rodinného domu - trojpodlažný dom. V pivniciach mám v každej miestnosti radiátory. Na prízemí mám radiátory aj podlahové kúrenie. V podkroví mám všade radiátory, okrem kúpeľne a WC, kde mám podlahové kúrenie z rebríka. Zvládne tepelné čerpadlo kombináciu podlahového kúrenia a radiátorov na chladné podmienky na Orave? Máte s tým niekto reálne skúsenosti?
Odpovedať
...no,z Oravy som neni,som od Považskéj,ale kosa tu býva jak v Polhore 😉 .Mám 8,5x 11,9m prízemie a 1.podlažie,Ytong 30 +180 Dalmatínec polysterén,okná len 2sklo.Tepl.čerpadlo Zem/voda (320m kolektor,5 rýh v zemi vedľa seba.)IVT PremiumLine EQ C6.Stíha na 1*.Ak máš dostatočne veľký pozemok,URČITE zem/vodaURČITE!!!!V ziadnom prípade dáku vonk.jednotku čo sa odmrazuje NONSTOP.Rozbombardovaný pozemok bude ,ale len 1deň,a ver tomu že ťa v živote nebude otravovať monotoonny zvuk chlaďáku pred chalupov!!
Odpovedať
...huuups,prízemie podlahovka,1. Poschodie radiátory.
Odpovedať
@11ondro11 a to preco taky hokej podlahovka/radiatory?
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe lebo radiatory su skvelé. Jednému nerozumiem - načo staviate 3 poschodové domy s kombináciou podlahového vykurovania + radiátory a potom tam chcete tlačiť tepelné čerpadlo ktoré je buď na podlahové vykurovanie - nízkotepelné alebo radiátory - +60°C ? Ako dá sa to spraviť, ale bude to jednak drahšie a výkon bude vyšší ako je štandardom (tj. aj vyššia spotreba). Na Orave dobre, na Orave zdravo - ale zima. Takže COP bude prevažne okolo 2 - 2,5 (čo nie je zlé - ALE?) Obráť sa na profesionálov - budú ti držať záruku aj na návrh, realizáciu a fungovanie TČ. GL
Odpovedať
Vec sa má tak,môj plán bolo kúrenie peletkami ,teraz sa cena peletiek zmenila tak uvažujem nad iným spôsobom.Viem že bola chýba nedať do podkrovia podlahovku,no ale čo už.Na ten hluk z vonkajšej jednotky by som si hádam aj zvykol,lebo pozemok na hada nemam
Odpovedať
@11ondro11 v setko sa dá , radiátory su zvyčajne predimenzovane takže stačí vykurovať vodou s teplotou 40°C (24h) a nie 60°C (vecer prekurim do druheho dňa dom chladne) hluk je von a vy budete v zime dnu, tam hluk nebude ziadny a reálne, hluk na nových TČ je znesiteľný, nie ej to traktor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?