Skúsenosť štvorcestný ventil na radiator urobený z podlahovky

Ahojte, mal by som otázku, riešim dilemu, mám jeden okruh podlahového kúrenia v kúpelni z ktorého z prívodu v kúpelni je urobený radiator. Napadlo ma či by tam nebol vhodný štvorcestný ventil aby radiator neochladil moc vodu do podlahy a tá aby nebola studená naokľko do podlahy púšťam max 38 °C vodu cca. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem.
Odpovedať
@007tomams nemám skúsenosť, ale čo viem, štvorcestný ventil je dosť veľká opacha.
Odpovedať
@007tomams a kolko ze chcete pustat do tej podlahy? 50C? uz tych 38 je moc. akoze to merate tie teploty v podlahe? celkom ma to zaujima...
Odpovedať
@petermu teplotu vstupnej vody meriam úplne jednoducho, pred čerpadlámi mám termostatický ventil na ktorom je nastavená teplota vody max 38 - časom možno znížim. uvidím zatiaľ nebývame. A teplotu podlahy meriam snímačom priamo v podlahe. Samozrejme snímač je umiestnený medzi trubkami a nie pri. :) @viktor811 : čo som pozeral, nepríde mi to o moc väčšie ako ventilky. A zas nerád by som bol keby mi radiator odoberie všetko teplo z vody a v podlahe bude potom kolovať studená voda. Preto ma napadlo dať tam štvorcesťák a nastaviť nech viac ide do podlahy ako do radiatora. Lebo keď uvažujem tak že sa bude kúriť tak podlaha sa vyhreje za 4h príklad tak 4 hodiny bude hriať aj radiator na plné gule bez štvorcesťáku a v kúpelke bude potom ako v saune a podlaha bude studená.
Odpovedať
@007tomams ten radiátor dávajú na spiatočku podlahovky
Odpovedať
mne ho ale spravili z prívodu preto riešim toto čo riešim ;) písal som to aj vyššie :)
Odpovedať
AK mate v rozdelovaci dost miesta prehodte privod/odvod pre kupelku a radiator tym padom pojde zo spiatocky. Mam vsak taky pocit, ze bez nadpajania jednej rury v rozdelovaci to nepojde. Ale bude to lepsie riesenie ako ventil. Popripade prehodte privod/odvod pre cely rozdelovac.
Odpovedať
@epto v rozdeľovači kde je 10 okruhov, a 20 rúrok, teda fakt nieje moc miesta na manipulovanie s náradím a napájaním a podobne. Nehovoriac o prehodení prívodu na rozdeľovači. Prečo myslíte že ten stvorcestny ventil je zlá varianta? Je štvorcestny tj ak uzavriem vývod do radiatoru tak tam predsa nepôjde. Ak otvorím na minimálny prietok, tak bude časť vody putovať do radiátora....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?