Problem podlahove kurenie

Dobrý deň. Na podlahové som mal rozdeľovač vid foto bol problém stále bola podlahovka studena tak som pozeral na návod na inštaláciu a vyšlo že to je špatne zapojene tak som kontaktoval kúrenára nech to prerobí.
Odpovedať
Tak prišiel a prerobil to takto vid foto ale stále mam problémy okruhmi padajú prietoky neviem či sa čerpadlo v kotly nepretláča z čerpadlom na tej podlahovke a je tam vôbec potrebne.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@majosek1 1) toto je jediny rozdelovac co mas v dome, alebo je ich viac? 2) ake su dlzky okruhov. rurky do jednotlivych okruhov su 16tky? Ak je privod 20tka (podla fotky to skor vyzera na rovnake DN privodnej rurky ako maju okruhove), tak mas problem s prietokmi. Skus zavriet vsetky okruhy a nechaj ist len 1, max 2. Ak to bude kurit, tak si zavolaj nejakeho ineho kurenara a nie kuchara prerobeneho na kurenara :), nech ti to prerobi
Odpovedať
Aj by som sa divil, keby toto fungovalo... to co je za tenucky privod??
Odpovedať
Ano to je jediny rozdelovač v dome. rurky okruhov su 16 a prívod je 25
Odpovedať
Privod a spiatocka bude z 20 rurky, co je malo na 6 okruhov si myslim,
Odpovedať
Privod a spiatocka su 25
Odpovedať
Profilova fotka
@majosek1 Prečo ti dal čerpadlo až za rozdeľovač? Má byť pred rozdeľovačov na spátečke. Ten 3cestny ventil ti je tam zbytočný. A ak dobre vydím máš tam termoventil....ten tam nemá čo robiť. Tiež sa mi nezdá ten prívod a spátečka, pre istotu to premeraj šublerov
Odpovedať
@majosek1 Zdarec,V prvom rade ,privod a spiatocka je DN20,to je spoznat uz na foto,fiting je zn comap a ten ruru 25 nevyraba. V druhom rade ten rozdelovac co mas sa pouziva na kombinaciu vysokoteplotneho napr radiatoroveho vykurovania s podlahovym,preto ti to nefunguje. Neviem ako to mas urobene,ale ak sa da vymen privod aspon za dn 26,ak sa neda,vyhot ten termoventil,a aj trojcestný ventil,aj skrtiacie srobenie.Privod kotla napoj na privod rozdelovaca cez gulovy ventil ,tak isto aj spiatocku. 6 okruhov ti musi pretlacit kotlove cerpadlo,tak cerpadlo za rozdelovacom vyhod prec,na kotly si nastav potrebnu teplotu vykurovacej vody a mozeš fungovat :-)
Odpovedať
robo28w Cauko 1, ten ventil je na zatváranie a otváranie prívodu vody do podlahovky na koľko mam dva okruhy dole mam podlahové kúrenie a hore sú radiátory . 2, ten trojcestný ventil je DUO mix na miešanie vody do podlahového kúrenia lebo hore radiátorov ide voda 55 stupňov
Odpovedať
Chcem ten rozvádzač dajako prerobiť : Čo bude lepšie nechať vodu na kotly na 45 do podlahového a aj do radiátorov alebo dát tam zmiešavač a dát na kotly vyššiu teplotu.
Odpovedať
@majosek1 zdar,ak to máš kombinované vykurovanie, prvé napojenie bolo ok,Podlahovka si musí ukradnúť s radiatoroveho okruhu časť vykurovacej vody a zmiešať ju do podlahovky.Cerpadlo DAB musí ísť vkuse a točiť vodu v podlahovke.V tomto prípade je doporučený tepelný spád radiatoroveho okruhu min 60/50st., Problém môže nastať ak je radiatorovy okruh vykureny a kotol nezopne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Druhé riešenie je celé zle, čerpadlá sa bijú medzi sebou.
Odpovedať
robo28w Nebude najlepšie ak rozdelím okruhy a to radiátory a podlahovku každé zvlášť 1 okruh radiátory bude mat svoj termostat 2 okruh podlahovka a bude mat svoj termostat + zmiešavač vody Každý okruh bude mat elektro ventil ktorý zavrie okruh keď nebude kúriť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím. Pripájam svoj problém. Kúpili sme dom, v ktorom je kúrenie kombináciou podlahového kúrenia a radiátorov (na prízemí sú radiátory a podlaha, na poschodí len radiátory). Okrem plynového kolta máme aj krb s teplovzdušným výmenníkom, ktorým môžem kúriť do systému (bez akumulačnej nádrže). Minulú zimu sme kúrili len plynovým kotlom. Radiátory aj podlahovka bez problémov. Túto sezónu zatiaľ kúrim len drevom (prechodové obdobie) a plynový kotol je ešte vypnutý. Krb super vyhreje radiátory, ale tá podlahovka je stále studená. Aj keď som kúril niekoľko dní po sebe. Otázka je teda jej zapojenia. Pripájam foto. Pre upresnenie, jedno obehové čerpadlo je pri plynovom kolty, ktoré je teraz odstavené. Druhé čerpadlo je pri krbe za výmenníkom - v prevádzke keď kúrim drevom. Tretie obehové čerpadlo je na podlahovke - zapínam ho ručne. V hornej časti zapojenia je prívod teplej vody. Kým nie je zapnuté čerpadlo, prietoky sú nula. Cez rozdeľovač ale voda asi prúdi lebo teplomer ukazuje nastavenú teplotu termohlavicou (nechávam 30°C). Až keď zapnem čerpadlo tak sa zdá, že prúdi voda. Ale podľa mňa tie rúrky nemajú tých 30°C. Rúrky, podlaha aj miestnosť zostáva studená aj po niekoľkých hodinách. Moja teória: čerpadlá sa "pretláčajú". Keď kúrim kotlom, obehové čerpadlo pri kotly sa po nejakom dobehu vypína, a vtedy si vie podlahovka zobrať teplo z okruhu. Keď kurím v krbe, čerpadlo pri výmenníku je stále v obehu a teda sa voda nedostane do podlahy. Potvrdilo sa mi to raz, keď som vypol výmenník a teda aj jeho čerpadlo ale čerpadlo na podlahovke som nechal bežať. Po asi dvoch hodinách bola podlaha úplne teplá. Otázka teda je, ako nastaviť/upraviť tento rozdeľovač, aby som kúril naraz do radiátorov aj podlahy. Umiestniť tam hydraulický vyrovnávač? Vďaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?