Pri kureni v krbe je zadymena miestnost

Zdravim, neviete niekto poradit ohladom krbu. Mam krb - krbova vlozka a pri kureni v nom sa dom zaplni dymom. klapka je otvorena a tah ma dobry. kurene v nom bolo 2x. odkial vychadza dym som nezistil. mam prieduch priamo na krbe cca 20 cm od stropu. dakujem
Odpovedať
môže byt komin studeny --skus najprv papier podpaliť bez dreva
Odpovedať
@vrajmantak do týždňa to isto prestane vypaľuje sa ochranný náter, ak na vložke niečo neostalo
Odpovedať
Profilova fotka
@simon21 náter u kvalitných vložiek sa nevypaľuje, u menej kvalitných len raz ! potom tam dym nemá miesto, pokiaľ je splnené, čo má byť splnené. Myslím tým parametre vložky v spolupráci s parametrami komína.
Odpovedať
Profilova fotka
nemas zaseknutu klapku? ked otvaras a zatvaaras krb, nemas v izbe prievan, digestor zapnuty blizko, alebo otvorene okno, ktore by mohlo prehlušit ťah komina a tahať tak dym do miestnosti? Zakurit treba na plny vykon vložky, aby sa komin hned prehrial a ziskal tah, zapalenie novin, ako ti radia vyssie, je malo, treba riadny plamen, vykon, nech sa komin pekne vyhreje az hore.... potom uz mozes kurit a prikladat miernejsie ... Ak je vsetko splnene, tak niekde bude asi technologicka chyba.... nemoze dym len tak unikat... ak ma komin tah .. A ak by unikalo cez prieduch, tak to je opat techn . chyba a treba to dat skontrolovať a prerobit... po case by si aj videl ,ze okolie prieducha zacina byt zadymene, pricom normale by nemalo byt, nakolko sa tam ma nachadzat iba cisty ohriaty vzduch a nie dym. To by niekde musela byt netesnost..
Odpovedať
Profilova fotka
Sú 2 typy teploodolných farieb. Bud je to na vodnej báze, alebo na báze riedidiel. Ak je to na vodnej báze, tak hneď po nastriekaní sa farba musí vypáliť. Vtedy sa vyplauje vo výrobe. Ak je to na báze riedidiel, vtedy nie je nutné farbu hneď po nastriekaní vypalovať. V tomto prípade sa vyplauje pri prvom zakúrení. Po prvom zakúrení ("vypalovaní") podľa výrobcov farieb obi dve farby fungujú rovnako, preto na kvalitu vložky nemá vplyv s ktorou z tých dvoch typov farieb bola nastriekaná. Samozrejme prvá technológia je drahšia, druhá je lacnejšia. Ak zadymenie sa opakuje po viacerých zakúreniach a nie je to v dôsledku skorého, alebo nesprávneho otvárania dvierok počas používania, treba sa obrátiť na odborníka, resp. na majstra, ktorý Vám ten krb postavil
Odpovedať
@simon21 Skus skontrolovať netesnosť dvierok na vložke. Možno ti to ide tadiaľ. Inak by ti dym nemal ísť odkiaľ.Alebo napojenie dymovodu k vložke alebo už neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?