Podlahove kurene v technickej miestnosti

Dobrý deň, máte podlahové kúrenie aj v technickej miestnosti? Kde je teda kotol, práčka a bude tam aj 2. sprchový kút. Vďaka za odpovede.
Odpovedať
@eryykah podlahovku v technickej som nechcel dávať ale kedže z kotla idu rury v zemi do rozdelovača a z rozdelovača do okruhov a rozdelovač je tiež v technickej miestnosti - kurenie tam v podstate mam - chtiac-nechtiac.
Odpovedať
Dobrý deň, u nás je to tak že v technickej je rozvodňa na podlahové kúrenie a odtiaľ ťahal všade do celého domu trúbky čiže tam len prechádzal .... plus sme ho upozornili kde chceme mať takú samostatnú mrazničku tak tam nedal trubky ... pod sprchový kút nám v kúpeľniach zatiahol trubku ale my máme tak sprch. kút že bez vaničky.
Odpovedať
@eryykah ked v tej technickej miestnosti bude osadeny aj rozdelovac podlahoveho vykurovania netreba riesit dodatocny okruh pre tuto miestnost, za normalnych okolnosti tam uz nic ine ani nevojde lebo z rozdelovaca pojde beztak vela rur takze podlahovka tam bude. Ak mate rozdelovac umiestneny mimo tuto miestnost, teda v podlahe neidu ziadne rury a mate tam pracku a sprchovaci kut, ja by som si tam dal 600x1600 rebrik zo spiatocky najkratsieho okruhu na susenie veci pocas zimy a uterakov...
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tam podlah. kurenie (rozdelovac je v chodbe). Okruh v tech. je spojeny so zadverim a davali sme to len do miest kde som vedela ze sa budem pohybovat - pred prackou/susickou/umyvadlom (vacsinou bosa) a je tam dlazba. Pod cerpadlo a pracku so susickou sme ho nedavali. Ak tam mas sprchac asi by som ho dala - je prijemne v zime slapat na teplu dlazbu ked vyjdes zo sprchy.
Odpovedať
@eryykah Tiež nemám samostatnú vetvu podlahovky v technickej miestnosti. Všetky rozvody UK idú z rozdeľovača v TM a tie potrubia dostatočne vykúria miestnosť. TM je asi najteplejšia miestnosť v dome.
Odpovedať
@chrobak7 toto manzelke radsej neukazujem, nasa technicka bude 1/3 z tohoto priestoru na tvojej foto :)
Odpovedať
@chrobak7 čo sa týka úspory energie ideálne to nie je. Kúpeľna má byť v dome najteplejšia a technická najchladnejša. @eryykah v nových domoch netreba žiadne kúrenie do technickej . Tepla tam bude dosť. Ak je nevyhnutné mať rozdelovač v technickej ....zaizoloval by som rúrky ktorými ide teplá voda do ostatných miestností ....spiatočky by som neizoloval.... Kto má peňazí ako plev je to jedno.... :-D
Odpovedať
Vdaka rozdelovac je v kupelni a v chodbe vedla vchodovych dveri, prave, ze by som v technickej v zime aj obcas nieco presusila tak rozmyslam ci posunut vetvu, nemusi byt samostatna. Vdaka za cenne rady
Odpovedať
@eryykah uvažoval by som ja o nejakej kratšej vetve spiatočka tam rozmotaná trochu . Alebo dať veľký rebrík ale napojiť hneď na prívod ....a spiatočku z rebríka rozmotať po podlahe ........na rebríku bude ventil a dá sa prípadne ľahko otvoriť zatvoriť ....podľa toho či chceš či nechceš kúriť - sušiť ...možnosťí je veľa. ... Na rebríku sa dajú sušiť uteráky a pod. Pri sušení treba mať ale rekuperáciu ..ak neni nejaké vetranie aspoň ...aby nebolo vlhko v malej miestnosti ..
Odpovedať
@leilak1 vdaka za rady je tam okno, takze vetranie bude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?