Pretlak vody z vodovodu

Zdravím, odišla mi expanzná nádoba umiestnená na zásobníku s TUV. Bola plná vody a keď sme ju dali dole a chceli dofúkať tak fučala, tak som ju dal na reklamáciu. Ide o to, že teraz mi púšťa najmä v noci poistný ventil umiestnený pod ňou, ktorý by mal vydržať aj 8 barov. Na prívode vody nemám regulátor tlaku, ale dal som teraz zvyšný manometer na vodu a ukazuje mi 4,5 prípadne aj 5 barov. V noci to možno aj vyletí. V sobotu mi na 80% príde vodár nahodiť regulátor. Otázka 1: Ako teraz fungovať? Ak by som privrel prívod vody do domu na polovicu zregulujem tlak? Či ani nie. Otázka 2: Na koľko následne nastaviť regulátor? 3 alebo 3,5 baru? Dík za rady.
Odpovedať
@pistikus Vsak v noci sa ti hreje voda, neni odber, nema sa kam rozpinat (niekde po ceste mas spatnu klapku, najskor pri vodomeri) tak stupa tlak a poistak odpusti, vsak na to tam je. Privretie privodu neriesi nic. Co Ti na tom vadi? Ti ten poistak tu trochu odpusti do vedra a musis ho chodit vylievat ci co vlastne? (ironia, lebo nevhapem problem) Regulator tlaku (ak.myslis redukcny ventil) Ti toto nevyriesi.
Odpovedať
Privretím prívodu zreguluješ prietok,nie tlak...redukčný ventil si môžeš namontovať-stačí tlak 3bar_ja mám nastavený na 2bar a úplne v pohode fungujeme-dôležité je mať dobre nadimenzované rozvody.
Odpovedať
@kejsix poistak nepustí kus vody do vedra, ale tecie. spravi potopu. Momentálne tam totiz expanzka nie je.
Odpovedať
@ivan33 to som si myslel, ale budem ho mať až v sobotu. Zajtra nebudem cely den doma a vodu treba doma.
Odpovedať
@pistikus Ak mas velky zasobnik, je to logicke. Prva rada znie znizit teplotu TUV na potrebne minimum...
Odpovedať
@kejsix zásobník 120 l. voda nastavená na 45 st., otázka je co teraz. Zajtra budem mimo, ani lacnú expanzku docasne nekúpim. Budú behať vypínať a zapínať vodu.
Odpovedať
Vypni si ohrev tuv-zníž teplotu na minimum a ked prídeš domov tak to znova spusti
Odpovedať
@pistikus 120 nieje velky zasobnik... to z toho poistaka nemas hadicku, ktoru mozes zapichnut niekam do odtoku? Kolko odhadom vody ten poistak vypusti? To
Odpovedať
@kejsix No ráno to syčalo pomaly prúdom. Aj 20 litrov. Čo sme nazbierali handrami. Môže byť aj poistný ventil vadný?
Odpovedať
@pistikus 20litrov??? Tak to je na beton vadny...
Odpovedať
@kejsix môže byť, že pri nejakom pretlaku odišla aj expanzka aj poistný ventil?
Odpovedať
@pistikus Nepravdepodobne, skor su to nesuvisiace veci kde zavada jednej poukazala na nefunkcnost inej... ale mozem sa mylit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek co povies?
Odpovedať
@pistikus ze sa nesledoval tlak v expanzke, ta sa naplnila vodou,tlak pri ohreve TUV sa zvysoval nad 6,3 a poistny zacal otvarat az sa tam dostala necistota a teraz nedolieha. Staci vysrobovat a vycistit sedlo a gumicku. Ak to nepomoze novy poistny aj expanzku. To ze nieje zavedeny poistny do kanalizacie budte radi. Castokrat sa zisti az pri vyuctovani ze pusta neustale vodu do kanalizacie:)
Odpovedať
@gkrivanek dik. To s vycistenim som cital aj v navode od vyrobcu. A ak nepomoze vymenit tam tiez stalo. Teda, cely von a skusit precistit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?