Odpoveď na príspevok od rudy1973:
foto pripojenia, díky ... @rudy1973 doložím zajtra ráno, kedže som v práci dnes do 22:00 a dakujem za reakciu :-)Odpoveď na príspevok od rudy1973:
foto pripojenia, díky ... @rudy1973 ale nádobka je tátoOdpoveď na príspevok od monika16021:
Zdravím, prosím o radu. Mám kondenzačný kotol, v… @monika16021 mate spravne pripojenu hadicu?Odpoveď na príspevok od epto:
@monika16021 mate spravne pripojenu hadicu? @epto áno, nie je ani ohnutá, aj ked je ponorená do tej nádržky, ale to bola stále tak, neodteká ani ked je hadička von z nádržky...Odpoveď na príspevok od dedo758:
Tiež mám tento sifón na kondenzát a len doňho obč… @dedo758 ďakujem za reakciu, skúsim ešte hadičku nechať vyššie, aby nebola ponorená...Odpoveď na príspevok od mgx:
@monika16021 ked je vrchacik zatlaceny a voda odt… @mgx no ale ono to fungovalo paradne 3 roky, len zrazu sa stala zrada :-) ale aj ked nie som blondína, nepochopila som ako si to myslel, ako to treba zamontovať :-)Odpoveď na príspevok od monika16021:
@mgx no ale ono to fungovalo paradne 3 roky, len … @monika16021 Na to, aby voda plynulo tiekla odpadovým porubím smerom dolu, musí sa vzduch, ktorý tlačí pred sebou, presunúť hore. A keď je to napevno spojené bez vzduchovej medzery, tak vzduch v potrubí robí "štupel" a voda tak tečie aj tam, kam nemá. Podobný, alebo skôr opačný efekt má upchaté odvetranie stúpačky kanalizácie smerom na strechu, keď tečúca voda v stúpačke vyťahuje vodu z plytkých sifónov, namiesto prisávania vzduchu zo strechy. Montujú sa umývadlá a sifóny na ne. Ak sa chcela skúška tesnosti urobiť so suchým sifónom a plným umývadlom vody, že sa vytiahne štupel a voda naraz odtečie, nefungovalo to - voda odtekala pomaly, až kým sifón nebol plný vody. Potom už odtiekla aj rýchlo...Odpoveď na príspevok od mgx:
@monika16021 ked je vrchacik zatlaceny a voda odt… @mgx myslíš takýto sifonik s 3ma vstupmi?