Preteká nádobka na kondenz

Zdravím, prosím o radu. Mám kondenzačný kotol, všetko funguje OK, ale z času na čas sa stane, že preteká nádobka na kondenz. Zaujímavé je, že niekedy kondenz odteká úplne normálne, niekedy sa nádobka zaplní až po vrch a preteká. Všetko som skontrolovala, odtoky odtekajú normálne, nádobka ked je vybratá tak normálne z nej vyteká voda, aj ked lejen priamo do rúry odtokovej vodu tak odteká, len ked strčím nádobku do rúry, tak ani za svätého! Viete niekto poradiť prosím? Monika.
Odpovedať
foto pripojenia, díky ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@rudy1973 doložím zajtra ráno, kedže som v práci dnes do 22:00 a dakujem za reakciu :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@rudy1973 ale nádobka je táto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika16021:

Zdravím, prosím o radu. Mám kondenzačný kotol, v…
@monika16021 mate spravne pripojenu hadicu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@monika16021 mate spravne pripojenu hadicu?
@epto áno, nie je ani ohnutá, aj ked je ponorená do tej nádržky, ale to bola stále tak, neodteká ani ked je hadička von z nádržky...
Odpovedať
Tiež mám tento sifón na kondenzát a len doňho občas pozriem, či nie je zanesený. Hadička je on len voľne opretá, so vzduchovou medzerou...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Tiež mám tento sifón na kondenzát a len doňho obč…
@dedo758 ďakujem za reakciu, skúsim ešte hadičku nechať vyššie, aby nebola ponorená...
Odpovedať
tak problem vyriešený, aj ked doteraz nepochopím kde je vlastne ten zádrhel, ale možno to niekomu pomôže... takže ked všetko funguje samostatne, ale za svätého nechce ked je to spojené, skúste ako ja nadvihnúť trochu vrchnáčik nádobky, nesmie byť zatlačený na pevno, inak voda preteká von a neodteká do odpadu... prikladám aj foto, tam vidno ako je vrchnák ani nie na 0,5mm zdvihnutý
Odpovedať
Profilova fotka
@monika16021 ked je vrchacik zatlaceny a voda odteka, vznikne tam podtlak. Ak mas sifonik s 3ma vstupmi, tento problem nevznika. Dobry technik to vie :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@monika16021 ked je vrchacik zatlaceny a voda odt…
@mgx no ale ono to fungovalo paradne 3 roky, len zrazu sa stala zrada :-) ale aj ked nie som blondína, nepochopila som ako si to myslel, ako to treba zamontovať :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika16021:

@mgx no ale ono to fungovalo paradne 3 roky, len …
@monika16021 Na to, aby voda plynulo tiekla odpadovým porubím smerom dolu, musí sa vzduch, ktorý tlačí pred sebou, presunúť hore. A keď je to napevno spojené bez vzduchovej medzery, tak vzduch v potrubí robí "štupel" a voda tak tečie aj tam, kam nemá. Podobný, alebo skôr opačný efekt má upchaté odvetranie stúpačky kanalizácie smerom na strechu, keď tečúca voda v stúpačke vyťahuje vodu z plytkých sifónov, namiesto prisávania vzduchu zo strechy. Montujú sa umývadlá a sifóny na ne. Ak sa chcela skúška tesnosti urobiť so suchým sifónom a plným umývadlom vody, že sa vytiahne štupel a voda naraz odtečie, nefungovalo to - voda odtekala pomaly, až kým sifón nebol plný vody. Potom už odtiekla aj rýchlo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@monika16021 ked je vrchacik zatlaceny a voda odt…
@mgx myslíš takýto sifonik s 3ma vstupmi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?