Komín pre kondenzačné kotle v bytovom dome

Zdravím, je tu niekto, kto vie poradiť: V bytovom dome z roku 2009 sú byty vykurované plynovými kotlami, odvod spalín je do komína. (3 byty/1 komín), Vzhľadom na predpokladanú životnosť kotlov, je potrebné uvažovať s ich budúcou výmenou, nové už budú kondenzačné. Ako riešiť úpravu komínov? 1. Vymeniť vopred preventívne komínové vložky, pričom nové vložky budú fungovať aj s existujúcimi turbokotlami? 2. Každý, komu odíde kotol, si pri výmene kotla vymení aj svoju vložku v komíne? Riešenie, že si každý vymení funkčný kotol za nový, len aby sa dal upraviť komín, je málo pravdepodobné. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
A je potrebne upravovat kominy? Nemaju charakteristiku definovanu vyrobcom a potvrdenu reviznym technikom pri pravidelnej kontrole kodom T200P1W2O00? By som sa spytal ich vyrobcu.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Práve revízny technik spomínal potrebu výmeny. Ale nemám k nemu dôveru, nakoľko pri ponuke revízie kotla "pochoval" pána, čo sa nám stará o kotol pravidelne. Ako sa dá zistiť tá charakteristika? Zavolať iného revízneho technika?
Odpovedať
Profilova fotka
@inge19 Odfotte dvierka, mozno je nas. Nasledne otvorte dvierka a odfotte znova vnutro, ci je hranate, ci je gulate a aku farbu ma tmel. ktorym su spajane vlozky. Dalej by pomohlo foto ako je napojeny dymovod od kotla na komin, ak to nie je zakryte omietkou. Oznacenie komina by malo byt na sprave o kontrolea preskusani alebo cisteni komina.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Ďakujem, podarilo sa niečo odfotiť. V správe píšu, že komínový systém je LAS viacvrstvový
Odpovedať
Profilova fotka
@inge19 Ide o nase kominove teleso Schiedel QUADRO. S technickou keramikou Schiedel a tmelom ROTEMPO. Bez problemov pouzitelny pre kondenzacne spotrebice, bez dalsich uprav. Vlozkovanie nie je potrebne.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko Dakujem 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?