Prestavba kotla z pevného paliva na peletový kotol

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den vospolok. Po rokoch patalii s kurenim pevnym palivom (hnedouholne brikety a drevo) do kotla Viadrus Hercules U26 som sa rozhodol prerobit kotol na pelety. Hlavne kvoli uspore casu a namahy. Na nete som nasiel prestavbovu sadu peletoveho horaku Klimosz ZPP. Nechcel som investovat do celeho peletoveho kotla, lebo by bolo nutne prerabat aj ostatnu cast kurenia, ktora je takmer nova. Takto som vymenil len dvierka na kotly, doplnil turbolatory a kotol funguje. Robili ste tu niekto nieco podobne? Ake s tym mate skusenosti? Ako to cele doladit a na co si dat pozor? Vopred dakujem za postrehy. http://simurda.sk/sk/kotly/215-klimos...
Odpovedať
1
8
9
@kamil_dlhos aha ...ja mám prerobené pôvodne dvierka ..takže mi tam zostala ťa klapka čo bola na retiazke ... Rozmýšľal som že ju trošku pootvorim ..ale to asi nemá vyznam
Odpovedať
Profilova fotka
@bbbb1111 Urcite nechat zatvorene a hlavne zabezpecit privod cerstveho vzduchu do kotolne.popripade este pridat vzduch do horaka po malych krokoch a sledovat ako sa to sprava
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. Prosim mate niekto problemy s kotlom v zmysle: neustala tvorba spekancov, dusenie plamena, v hadici sa nam zhromazduju pelety, nezhorene sa sypu do popolnika....a furt nieco...na vychodnom slovensku sa nedaju zohnat normlane pelety a uz sme z toho hotovi. Tolko penazi sme do toho dali a teraz same problemy. Mame velmi prasne pelety a neda sa s nimi kurit poriadne. Alebo: neviete co by vyslo prerobenie na spalovanie dreva? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Aký máte kotol a typ horaku?Prípadne sem dajte foto horaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od ivan_winco_vincik:

Dobry den vospolok. Po rokoch patalii s kurenim …
@ivan_winco_vincik ahoj prosím ťa čo to celé vyšlo ? Ďakujem za odpoved
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kamil_dlhos:

No ja mam ten horak druhim rokom len som ho teraz…
@kamil_dlhos ahoj prosím ťa čo stojí tá prerabka? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomek555:

@kamil_dlhos ahoj prosím ťa čo stojí tá prerabka?…
@tomek555 cca 1500€
Odpovedať
1
8
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?