Odpoveď na príspevok od janlka:
Máme dom, v ktorom máme ako vykurovací systém ele… @janlka Nezmysel, ťažké tisíce z kapsy. Prečo je nespokojnosť?Odpoveď na príspevok od p_sava:
Prosím, v čem jste nespokojeni, plánuji stejný sy… @p_sava osobne si myslím že s finančnými nákladmi na vykurovanie Elektrický priamotop je 3X dahší na prevádzku ako tepelné čerpadlo, alebo plynové vykurovanie.Odpoveď na príspevok od janlka:
Máme dom, v ktorom máme ako vykurovací systém ele… @janlka rocna spotreba v kw je aka? Financne sa to neoplati plus vela prace a bordelu a casu a nervov. Viac sa vam oplati prikurovat klimou a podlahu nastavit tak aby nebola studena od noh ked bude treba. Vybavene za 4h montovania klimy. 1000-1500e naklady. 1/3 az 1/2 uspory na vykurovanie, zalezi podla clenitosti domu.Odpoveď na príspevok od zicher:
@p_sava osobne si myslím že s finančnými nákladmi… @zicher neplatí to pre všetke stavby taká Jarkasd dlhšie som ju tu už nevidel, má len 2 kW bojler i na kúrenie a stačí, je to najlacnejšie kúrenie na investíciu+ spotrebu, len poriadna izolácia , za životnosť domu sa vždy vráti, ja kúrim len elektrinou i ohrev vody a stojí ma to menej do roka ako jedna krabička cigariet denne, a to som tu ešte nevidel aby sa niekto preto sťažoval , že veľa prefajčí, stačí prestať a máš zdarmaOdpoveď na príspevok od willinko23:
No myslím že nespokojnosť budú financie,áno dá sa… @willinko23 Asi bude podlaha izolovana,ked tam už je podlah.kúrenie.Aj keď prijebané elektrické.Odpoveď na príspevok od duzu:
@zicher neplatí to pre všetke stavby taká Jarkas… @duzu jarkasd?! Toje čó? Nebola to blacksr?Odpoveď na príspevok od p_sava:
Prosím, v čem jste nespokojeni, plánuji stejný sy… @p_sava No asi s tým,že prisla na to,že elektrické kúrenie v akejkolvek podobe je síce najlacnejšie na montáž,ale spolahlivo njdrahšie na prevádzku.Či už sú to infrapanely,podlahové kúrenie,konvektory.Vždy bude elek.najdrahší spôsob kúrenia bez ihladu na reklamné tlachy predajcov týchto systémov.Odpoveď na príspevok od zicher:
@p_sava osobne si myslím že s finančnými nákladmi… @zicher Cena systému s TČ (ale aj každého systému) nie je len o prevádzke, ale aj o obstarávacích nákladoch. No, pravda, el. priamotop. systém už po niekoľkých rokoch prevádzky, celkovými výdavkami (obstarávacie + prevadzkové), predbehne všetky ostatné konkurenčné systémy.Odpoveď na príspevok od p_sava:
@dusan72 Trochu nechápu, pokud to tak je, uvaž… @p_sava ono vec stoji aj tak ze drviva cast developerov to montuje. Realitacipri predaji naslubuju nerealne prevadzkove naklady a po prvom roku pride krute precitnutie 🙂Odpoveď na príspevok od rkorba:
Bola tu taka mala skor individualna vzbura proti … @rkorba A kto môže používať a vystupovať pod cudzím účtom?Odpoveď na príspevok od dusan72:
@duzu jarkasd?! Toje čó? Nebola to blacksr? @dusan72 áno len sa Jarka volá @petersd používať cudzí účet môže hocikto ak mu dá heslo alebo ho ide zistiť, mne už prišlo pár krát upozornenieže som bol prihlásený do emailu na inom mieste tak som menil heslo a to mám pomerne silné, do banky mám podobné ale tam sa mi ešte nestalo aby sa prihlásil niekto iní tam je ale často údržba systému minimálne po 2 týždňoch, tam keby sa aj niekto dostal môže akurát poslať platbu na dôverihodné kde sa nepotvrdzuje ale iné nieOdpoveď na príspevok od petersd:
@zicher Cena systému s TČ (ale aj každého systému… @petersd el priamotop dobrí len do pasívu, a možno niekedy bude dostupnejšie ako na plyn, aj ked zatiaľ používame na výrobu el i plyn, ja ho mám len preto že sa mi už neopatí ísť do TC a priamo vykurujem len malú plochuOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd el priamotop dobrí len do pasívu, a možn… @duzu technológia je dostupná aj dnes, len jej výhodnosť oceníš až s nejakým indickým free energy generátorom 🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@rkorba A kto môže používať a vystupovať pod cudz… @petersd Peto to tak nefunguje, hocikto si pod hociakym emailom vytvori i stovky uctov za den/platforma a pouzije/preda ich napr o 7 rokov ako by ich nasiel ;-) Najlespi ucet je overeny, pravidelne pouzivany vzbudzujuci dojem realneho pouzivatela a nie umelo vytvoreneho na komercne ucely ...Odpoveď na príspevok od duzu:
@zicher neplatí to pre všetke stavby taká Jarkas… @duzu To by som netvrdilOdpoveď na príspevok od p_sava:
@dusan72 Trochu nechápu, pokud to tak je, uvaž… @p_sava problem je ze developer to predava stylom: Klient : A ake je tu kurenie? Scammer: Podlahove ... Klient: Super, to je najlepsie take chcem ... raz natrafi na debila co nevie a ten kupiOdpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@p_sava problem je ze developer to predava stylom… @uhlikova_stopa alebo este ako som pisal- realitak: kurenie je el. podhlahove. Klient: ake su mesacne naklady? Realitak: do 100 eur. Klient: super beriem. Realita po roku 150+ eur a prispevok na MS 😁