Prečo nám v 1 izbe nejde podlahové kúrenie?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Podlahove kúrenie v 1 izbe nám nejde, paradoxne v tej cez ktorú sú všetky prípojky zavedené ako je to možné podľa vás lebo ani vodar netuší a už som zúfalá 😞
Odpovedať
1
2
@sisiatko12 zdravim. uz su to 2 roky od vasho problemu a pravdepodobne ste ho aj vyriesili. Zaujimalo by ma co bolo vlastne zle a ako sa to vyriesilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto dobry den, dali sme dodatocne radiator tak to uz pekne spolu kuri, riesili sme to s viacerymi, cast tepla aj "usla" cez dvierka na povalu a podlaha je hrubsia 11 mm a to preto az tak nevyhreje. Spojilo sa viacero nevhodnychvfaktorov dohromany a urcite na 2 posch dok podlahovku odporucam len na dolne poschodie alebo nastavovanie kurenia na kazde posch zvlast nechcsa to da regulovat to nemame a to bola dalsia chyba. Clovek zial nevie vsetko hned na zaciatku. Drzte sa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Prosim viete mi niekto poradit prečo nevieme nastavit tie prietoky ci co to je na viac ako 1l/min? V niektoych izbach to nestaci a podlaha je tam studena. Vobec tomu nerozumiem a manzel tiez nie
Odpovedať
Profilova fotka
@anaviky chyba cela fotka rozdelovaca a teplota vstupu a vystupu. Prietok 1l by mal stacit, otazka je nastavenie kotla. Majstra co to spachal ste uz otravovali? Tam treba zacat...
Odpovedať
@mgx no my tu byvame uz 3 roky a to az tuto zimu zacalo tak divne kurit mam pocit. Nestavali sme sami, dom bol postaveny takze ani neviem na koho sa obratit. Tak ma napadlo, ze skusim tu sa poradit
Odpovedať
Neviem co este viac odfotit
Odpovedať
@mgx a je ok, ze too na viac ako ten 1 nejde nastavit?
Odpovedať
@anaviky ktory okruh je ta izba kde je chladno? Je to dlhodobo alebo len teraz, ked sa ochladilo? Ako mate nastavenu teplotu vody v kureni? (ci je fixna alebo variabilna podla sondy)
Odpovedať
@igor256 10 a 11, tam je najchladnejsie. Teplotu veru netusim och. Prd tomu rozumiem. Asi budeme musiet niekoho zavolat teda nech sa na to vsetkko pozrie. Takto sa z toho asi nevysomarim ked neviem co
Odpovedať
Profilova fotka
@anaviky ak mas problem len s okruhmi 10 a 11, znamena to ze teplo dodavane z kotla nestaci na pokrytie tepelnych strat. V zasade mozete urobit 2 veci. Mozes urobit 2 veci. 1) Bud priskrtit v rozdelovaci prve okruhy (povedze 1-5) tak, aby ti prietok klesol na 0.5, prietok v okruhoch 6-11 by mal vzrast. Ak sa to neudeje, mate poddimenzovany privod od kotla ku rozdelovacu (co si myslim podla fotky) 2) dat fotku kotla a zvysit teplotu kotlovej vody. Ak je napr. 40C, zvysit na 45C (aspon pocas mrazov, po prechode mozes znovu znizit). Ak je kotol riadeny ekvitermicky, treba urobit bud zmenu krivky alebo jej vertikalny posuv. Samozrejme, mozes si niekoho zavolat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?