Podlahové teplovodné kúrenie na poschodie bez bez betónovej deky

Ahojte. Máme jednopodlažný dom s podkrovím, dole sú stropy riešené drevenými trámami a hore bude zem OSB doska. Dole bude podlahové kúrenie a mali sme napláne hore radiátory, ale začínam váhať. Radšej by som asi pdlahovku, ale neviem, či sa to takto robí, keď áno, vie mi niekto napísať ako? Neviem si predstaviť hore zalievať do poteru, keď to bude držať len drevené trámy. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Podlahové kúrenie sa da robit aj suchou cestou bez poteru 🙂 neviem zrovna ci aj teplovodné no elektrické isto 🙂
Odpovedať
@zizzinka treba posudit statiku.inac je to len loteria.ale zmeni sa vam tym padom uroven podlahy takze budete musiet vyburat vsetky dvere, myslite aj na schody-zmena vysku schodu .osobne, nekomplikoval by som to a dal by som radiatory.
Odpovedať
@martinak15 myslim ze maju skor zaujem o teplovodne kedze aj dole idu davat podlahove.takze myslim ze bude kotol.
Odpovedať
@martinak15 co musi byt pod elektrickymi vykurovacimi rohozami?
Odpovedať
@dent moze byt aj elektricke, ak je lahsie a nezatazi vrch... budeme mat aj elektrokotol
Odpovedať
@dent https://youtu.be/alNnKdZiFpU nasiel som toto. Vyzerá to fajn ak to poschodie bude slúžiť naozaj iba ako povedzme nočná cast
Odpovedať
@dent @martinak15 podkrovie zatial nebude obyvane, az neskor, ked nam deti vyrastu chceme im tam urobit casom izby, ale kurenie riesime uz teraz jedna sa o novostavbu
Odpovedať
@zizzinka trosku tu dochadza k omylom-elektrokotol zohrieva vodu, nasledne voda cirkuluje potrubim-(takze rovnako ako plynovy kotol). ak hore chcete VODNE podlahove-musite rovnako tahat rury, tak ako aj na prizemie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?