Podlahove kurenie+rebrik -- korozia?

Zdravim, chcem sa opyatat.. mam podlahove kurenie rehau (este nespustene) napojene na el kotol.. s tym ze mam pred rozdelovacom rehav na plasto hlinik rurky (privod od kotla do rozvodzaca a a odvod) urobenu odbocku tiez s plastohlinikom ktory ide do kupelne do steny a na to je napojeny kovovy rebrik. Plastohlinik v stene konci na to je nalisovana nejaka (asi) nerez rurka ktora trci zo steny a na to je nasrubovany ten rebrik.. pokial by to bol system bez rebrika o nejaku koroziu by som asi nemal strach ale co ten rebrik? Ma to tak niekto, bude to robit problem???
Odpovedať
Ja mám v systéme aj rebrík. Voda je taká zakalená, že poriadne nevidím na prietokomery, musím ich presvecovať baterkou. Ale dodávateľ tep. čerpadla povedal, že z technického hľadiska to pre vykurovací systém nie je. Magnetický filter je v systéme nainštalovaný.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jolaus100:

Zdravim, chcem sa opyatat.. mam podlahove kurenie…
@jolaus100 ja mám celý systém do železa- žiadny plast, hlinoplast, ani meď. Napriek tomu po 15-tich rokoch je voda v systéme čistá, ani náznak korozívneho zafarebenia. Je len veľmi jemne mliečna-od pridania topekoru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@jolaus100 ja mám celý systém do železa- žiadny p…
@zicher no to bude asi tym ze v systeme mas jeden druh kovu co je maximalne ziaduce (kazdy kov potrebuje ine PH a pridavok soli, ked mas len mosadz, alebo len zelezo OK, namiesas PH sol a mas zastabilizovane ale ked mas viac kovov tak to nemas sancu proti korozii pokryt, kazdy kov koroduje pri inej PH. Preto sa pytam ci to je OK
Odpovedať
Úplne bežne je v rodinných domoch s podlahovkou nainštalovaný oceľový kúpeľňový rebrík v spoločnom ÚK systéme. Nepočul som o tom, žeby to mal byť problém takéhoto rázu. Že má takto nainštalovaný radiátor mizerný výkon - to áno. Ale žeby malo preto niečo korodovať - to nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Úplne bežne je v rodinných domoch s podlahovkou n…
@toky1 my máme podlahovku a rebrík obojživelník. Aj keď sa nekuri a potrebujem zohriať kupelku, dám ho do zásuvky. A vtedy kúri aj na 50 stupňov. Je tam nastaviteľná teplota.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jolaus100:

Zdravim, chcem sa opyatat.. mam podlahove kurenie…
@jolaus100 ak mas elektro kotol ako zdroj tepla je absolutne zbytocne napajat rebrik do systemu. Keby si mal iny/lacnejsi zdroj tepla vyznam by to malo ale ci vodu zohrieva spirala v kotli alebo v rebriku je to jedno. Do rebrika daj spiralu a mas rebrik nezavysli od kotla a vies v rebriku/kupelni kurit napriklad na jar/jesen ked v kotli este nekuris..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mackoke:

@jolaus100 ak mas elektro kotol ako zdroj tepla j…
@mackoke prene preto mám i zvlášť bojler , teplú vodu treba i vtedy ked sa nekúri a stále má rovnakú teplotu, teplota v kotli sa mení podľa strát a všade v systéme kovové potrubie, nemôže hrdzavieť ked je tam voda bez vzduchu, i obyšajná oceľ hrdzavie len vtedy ak je mokrá, vlhká neošetrena na vzduchu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@mackoke prene preto mám i zvlášť bojler , teplú …
@duzu by si sa divil. Ide aj o chemickú koróziu, nie len hrdzu. Spravia sa také dierky na rúrach či ventiloch. Ktosi mi to raz vysvetľoval, tuším Vranay z TUKE. Napríklad špony z rezania závitov keď sa neprepláchne poriadne systém sa môžu na stenu ventilu zvnútra a keďže je to iný kov ako teleso ventilu tak vzniká aj malý elektrický oblúk a chemická korózia. Niečo podobné ako keď ťukneš nerezovou vidličkou po amalgámovej plombe v zube, zabolí to. To je práve ten elektrický oblúk.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@duzu by si sa divil. Ide aj o chemickú koróziu, …
@toky1 špony tam nemajú čo robiť, to je chyba toho kto to robí, tam je stále jedna voda a malý povlak sa tam vytvorí ak sa ohrieva na vyššiu teplotu, ak sú rôzne kovy ventili je rôzna tepelná rozťažnosť niekedy sa tam dávala ako tesnenie na závit sklená vata alebo niečo podobné , s tým problém nemám , problém bol ak sa ventil zatváral otváral po čase tiekol, preto ich mám stále otvorené a reguluje sa teplota vody podľa straty , teraz pri miernej zime stačí okolo 40st, zub ak zabolí pri ťuknutí a nemá žiadne nechránené miesto , plomba ešte tesná, má už chytený koreň, vidieť to po rengene
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@toky1 špony tam nemajú čo robiť, to je chyba toh…
@duzu niektorí montéri dávajú radšej mosadzné armatúry pretože pozinkované majú občas mizernú zonkovú vrstvu ktorá sa pri presypávaní a preprave oklepe a armatúra po pár rokoch tečie. Normálne sa spraví dierka chemickou koróziou. A to aj na menej kvalitných rúrach. Alebo ako je na obrázku v súbežnom fóre aj na plechových radiátoroch pochybného tureckého výrobcu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?