Odpoveď na príspevok od margarita:
@j_ank_a takmer vzdy nam majstri odporucili nejak… @margarita dobry den. V jednej diskusii posete, ze mate na podlahovom kureni drevenu podlahu. Ale ze podlahovka bola na to dimenzovana. Dimenzovana bola este pred samotnou pokladkou, alebo ju staci nadimenzovat az pri vybere podlahy? A nadimenzovana bola kym, prosim Vas? Kupili sme dom v ktorom je podlahovka, tak neviem ci si mam zistovat na aky druh podlahy to bolo dimenzovane... Predpokladam spravne ze mate teplovodne kurenie? DakujemOdpoveď na príspevok od mesiacvsplne:
@margarita dobry den. V jednej diskusii posete, z… @mesiacvsplne Podlahovka sa dimenzuje pri výpočte.Odpoveď na príspevok od blacksr:
@mesiacvsplne Podlahovka sa dimenzuje pri výpočte. @blacksr pri vypocte coho? Vobec tomu nerozumiem... ako pisem vyssie- Kupili sme uz hotove a vobec nam nenapadlo, ze podlahove kurenie je cela veda. Mysleli sme, ze si dame podlahu aku chceme. Doteraz sme mali klasicke radiatoryOdpoveď na príspevok od mesiacvsplne:
@blacksr pri vypocte coho? Vobec tomu nerozumiem.… @mesiacvsplne Pri výpočte podlahovky. Vyrátam tepelnú stratu miestnosti a navrhnem okruh nejakej dĺžky a s určitou teplotou vody. Ak má byť drevo alebo korok alebo lamino, započítam to. Čiže treba buď kuknúť výpočet v projekte, alebo sa popýtať, ako fungovala podlahovka a z toho usúdiť, či je výkonová rezerva pre menej tepelne vodivú podlahovú krytinu.Odpoveď na príspevok od mesiacvsplne:
@margarita dobry den. V jednej diskusii posete, z… @mesiacvsplne Nerob z toho vedu ani ťažkú hlavu. Jednoducho na podlahové kúrenie si nedáš masívnu hrubú drevenú podlahu, ale sú na to určené tenšie drevené podlahy do 12 mm. Ja mám tiež 12 mm drevenú podlahu nalepenú na cementovom potery a funguje bez problémov. A nepotreboval som nič dopredu dimenzovať.Odpoveď na príspevok od turbot:
Podlahove kurenie v sprch.kute je dobre iba na ry… @turbot Ale ked idem do sprchy, tak nestupam na studenu dlazbu ale na vlaznu. Taktiez osobne si zvyknem vo sprche pred sprchovanim sadnut na zem v tureckom sede a oholim sa, pripadne ostriham masinkou sam. Je to fajn pod holú riť.Odpoveď na príspevok od turbot:
Podlahove kurenie v sprch.kute je dobre iba na ry… @turbot To sú také argumenty ... Kto chce, nech si nedá. Je ale jednoduchšie dať podlahovku na celú podlahu a nie rozdeľovať podlahu kúpeľne na "tu bude podlahovka" a "tu nebude". Nevýhody to nemá žiadne ak sa kúri aj v sprchovom kúte.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@turbot To sú také argumenty ... Kto chce, nech s… @chrobak7 teoreticky môže podlahovka vysúšať vodu v sifóne sprchovacieho kútu. Počas normálnej prevádzky kedy každý deň niekto v sprche púšťa vodu to ničomu asi nevadí. Ale môže sa stať, že užívateľ cez zimné prázdniny odíde na lyžovačku na týždeň, voda v sifóne sa vysuší a do kúpelne prerazí zápach z kanalizácie.Odpoveď na príspevok od toky1:
@chrobak7 teoreticky môže podlahovka vysúšať vodu… @toky1 Aj toto je taký pseudoargument. Máme v dome 2 kúpeľne, jedna sa používa, len keď príde syn na návštevu, čo je max. 1x za mesiac. V kúpeľni je podlahovka na celej ploche a voda v sifóne ešte tak nevyschla, že by sa dostal zápach do kúpeľne. Ale hovorím - kto chce, nech si dá, kto nechce, nech si nedá. Ale hľadať argumenty prečo áno a prečo nie je zbytočné.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@toky1 Aj toto je taký pseudoargument. Máme v dom… @chrobak7 My na poschodí sprchový kút vôbec nepoužívame a minimálne raz do mesiaca v ňom musím pustiť na chvíľu sprchu pretože voda v sifóne vyschne a v miestnosti smrdí. A to podlahovku nemáme. Teoreticky podľa mňa ak by sme mali, tak ten sifón vyschne rýchlejšie. Netvrdím že naisto ale tipujem že hej.Odpoveď na príspevok od turbot:
Podlahove kurenie v sprch.kute je dobre iba na ry… @turbot A prečo by som mal stúpať bosou nohou na studenú dlažbu? Pre lenivosť natiahuť o štvorak podlahovky viac, alebo pre lakomosť?Odpoveď na príspevok od turbot:
Dnesnym chlapom vadi vlazna dlazba na 2sek pod no… @turbot presne, ozajsny chlap sa nema co sprchovat...Odpoveď na príspevok od toky1:
@chrobak7 teoreticky môže podlahovka vysúšať vodu… @toky1 vysušovanie sifónu podlahovkou je mýtus, sám píšeš, že ti vysychá aj bez nej 😀 lifehack: nalej tam trochu jedleho oleja, prestane sa ti odparovať voda zo sifónuOdpoveď na príspevok od turbot:
Dnesnym chlapom vadi vlazna dlazba na 2sek pod no… @turbot No nie, staviam si dom preto, aby som to mal ako v kasarnach 😀Odpoveď na príspevok od toky1:
@chrobak7 My na poschodí sprchový kút vôbec nepou… @toky1 niekde som cital, ze pomoze tam naliat olej - ked ide clovek na dovolenku alebo vo vasom pripade ked ho dlho nepouzivate. Olej sa drzi na hladine a brani vode aby sa odparovala. Inak podlahovku je dobre dat 20cm od sifona aby ho nevysusala.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@toky1 vysušovanie sifónu podlahovkou je mýtus, s… @kejsix Skúsim tú fintu s olejom, dík. Písal som, že tipujem že by sa mi vysúšal sifón rýchlejšie s podlahovkou. Istý si niesom ale príde mi to logické. :-)