Odpojenie kupelnoveho radiatora od podlahoveho kurenia

Ahojte, potreboval by som poradit, ako odpojit v kupelni rebrikovy radiator od podlahoveho kurenia. Radiator je napojeny cez jednobodovy ventil (foto). Tento radiator je na spolocnom okruhu s chodbou, takze samostatne sa vypnut neda, lebo mi odstavi kurenie v kupeni aj v chodbe. Je mozne spravit to tak, ze len odpojim to priame napojenie do radiatora (cervena ciara) a pouzijem na zaslepenie ventilu nejaku odzvdusnovaciu zaslepku (aku?) ? Ventil co ostane v okruhu bude stale otvoreny aby podlahovka fugovala. Je potrebne potom nastavit este nejako prietok na rozdelovaci vody na tejto vetve a stacilo by to odvzdusnit touto zaslepkou a dotlakovat na kotly ? Dakujem
Odpovedať
mozes kludne len zaslepit, voda ti bude prudit dalej osobne si myslim, ze nejake nutne nastavovanie nebude treba osobne by ma zaujimalo koho napadlo napojit ten rebrik na podlahovku a aky to malo mat vyznam ? cisto len take pocitove susenie uterakov ? kolko st voda tam isla ?
Odpovedať
*prip. tam bola este elektricka spirala ?
Odpovedať
Tak sme to mali naprojektovane a vtedy sme to neriesili. Casom sme prisli na to, ze je to uplne zbytocne, kedze to nevyhreje ani nevysusi uteraky. Do podlahy davame 40 stupnov. Radiator neskor mozno osadim spiralou. Ta zaslepka s ventilom by mohla byt taka ako na obrazku ?
Odpovedať
Profilova fotka
@barton2 na obrázku je odvzdušňovaci ventil, záslepkou radca myslel plné tesnenie bez otvoru, ale obávam sa, že to nebude možné, pretože v tej matke sú dve koncentrované trubky. Ale môžete oblúkom spojiť dve trubky vychádzajúce zo steny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?