Môže byť rekuperácia umiestnená v podkroví?

zdravim, zvazujeme rekuperaciu uz do rozostavaneho RD kde nebola projektovana, problem je ale ten, ze standardne by mala byt umiestnena (rury, rozvadzace aj jednotka) pod izolaciu stropu nad napr. sadrokarton (v tej medzere) ale.u nas to uz nie je mozne.. Je mozne to cele umiestnit hore do krovu, ktory nie je obyvany a ani vykurovany s tym ze ale sikminy krovu budu tiez izolovane vatou?
Odpovedať
@jolaus100 Môžeš dať.
Odpovedať
@jolaus100 @chrobak7 s touto radou dať do nevykurovaného podkrovia rekuperačnú jednotku by som si nebol až taký istý... treba pozrieť aký teplotný rozsah výrobca povoľuje, napr. moja musí ísť do interiéru, resp. teplota nesmie klesnúť pod 10 st. C
Odpovedať
@praktikman @jolaus100 JA mám tiež v podkroví (na povale) rekuperačnú jednotku. Podkrovie je zateplené, ale nevykurované. Rozvody sú pod podlahou v podkroví. Tu je celý fotoblog: https://www.modrastrecha.sk/blog/chro... Pravdou je, že nevieme, ako to jolaus má teraz. Ale píše, že šikminy bude izolovať.
Odpovedať
@jolaus100 ja som v podkrovnom dome uvazoval umiestnit jednotku v skrini hned pri vstupnych dverach, vsetky rozvody tahat stropom pod sadrokartonom na prizemi, s tym ze v podkrovi by bolo nasavanie zasekane v stene a vyduchy v podlahe/stene.
Odpovedať
@jolaus100 existuju rekuperačné jednotky určené pre tieto riešenia do atiku sú izolované a určené do chladných nevykurovaných priestorov. priklad : https://www.klimavex.sk/katalog/produ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?