Koľko stojí cca rekuperácia v malom mont.bungalove užit.plocha 84 m2 ?

Koľko asi stojí cca rekuperácia v malom mont.bungalove 84 m2 užitkovej plochy , či je vôbec potrebná v takom domčeku ?
Odpovedať
Profilova fotka
rekuperacia nieje o potrebe, je skor komforte a v pripade velmi dobre utesneho domu skor o nutnosti. my odkedy byvame sme mali okna otvorene mozno 2x za skoro 2 mesiace. ak sa nepocita to ze sa otvaraju dvere horedole ked sa chodi, pripadne portal na terasu. cena moze byt taka ista ako pri dome ktory ma 120m2. rozdiel v cene vo vykonoch nieje taky velky. je to skor rozlozeni a pouziti. my mame dom 120m2 a rekuperacia vrata spiro rozvodov vysla na 1800€. praca ale bola svojpomocne podla navrhu firmy. keby sme to robili z inym vyrobcom a priklad plastovymi rozvodmi na kluc tak to moze byt kludne aj 4000. ceny mozu byt velmi rozdielne. ale mozes pocitat napr jednotku sentinel kinetic cca 1300€ a rozvody od 300-800 material + praca(alebo svojpomoc).
Odpovedať
ja by som to v dnešnej dobe už bral ako štandard (tak ako sme niekedy nemali umývačky riadu a dnes to už tiež považujeme za bežnú komfort a čas šetriacu záležitosť), tiež už máme vyššie požiadavky na klímu v interiéroch. A čo sa týka ceny už som videl rekuperačnú jednotku aj za cca 400€ :-) ale to je skôr pre kutilov (alebo tých čo s tým vedia naložiť), s inteligentným riadením máš cenu vyššie.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, potřebna je a cena cca 100tis kc
Odpovedať
Profilova fotka
Za funkcne a uzivatelsky prijatelne riesenie rekuperacie, rozvodov a riadenia pocitaj tak 2000 € a viac
Odpovedať
Profilova fotka
Rekuperaciu mam 3 roky v difuzne uzavretej stavbe a jej funkcnost z hladiska komfortu a hlavne uspory energie mozem 100 % potvrdit. Kde som ale bol, ked predavali rekuperacie aj s rozvodmi za 1000 €? Moja stala 4000 € na kluc a bola to najlacnejsia ponuka.
Odpovedať
Profilova fotka
Je potrebné diaľkové ovládanie k televízoru? Každý, kto ho má ho používa a chváli, kto ho nemá (alebo televízor) ho nepoužíva.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si dal lokálnu jednotku. 2 ks. 1 ks do obývačko-kuchyne a 1 ks do spálne. Bungalov má podlahovú plochu cca 88 m2 a ideme v ňom bývať trvale 2. 1 ks lokálnej rekuperácie stojí cca 250 €. Určite to nie je plnohodnotné riešenie, ale prečo trvale vetrať pre 2 ľudí, ktorí obývajú cca 1/2 domu, aj šatníky, špajze hosťovskú (v ktorej spí niekto 2 dni v mesiac)....? Už v starom dome som mal v obývačko-kuchyni lokálnu rekuperáciu. A bol som maximálne spokojný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?