https://www.alza.sk/mobilne-klimatiza...
aj to je možnosť,ako vykúrovať ,odvlhčovať a chladiť priestory dome.
Má to svoje výhody aj nevýhody.Výhodou je to,že je to mobilné a má viacero funkcií.Takže kto stavia nový dom môže o tom porozmýšlať.Tam ,kde nie je zavedený plyn to môže byť riešením.Netreba komín,elektrický kotol,rozvody UK,radiátory ani podlahovka.
Nevýhodou je vyššia cena a možno aj hlučnosť.
@dexter89 Tu ide o to čo je napísané na štítku tej mobilnej klimatizácie. Príkon kúrenia je 1045W a výkon kúrenia je 2930W . Taký výkon môže byť len s tepelným čerpadlom. Keďže mobilná klimatizácia nemá vonkajšiu jednotku , tak odkiaľ potom berie to teplo. To je otázka . Výrobca predsa nemôže klamať.
Keby tam bola len špirála bol by aj výkon kúrenia okolo 1000W.
@dexter89 Ja som chcel dať namontovať klímu split ale teraz je to nemožné niekoho zohnať na montáž, tak som musel použiť mob.klímu a to že mi schladí miestnosť cca 100m3 z vonk.teploty 36 na 26 stupňov mi úplne stačí, pretože klíma ako taká mi nerobí dobre aby som ju dal na menej..Stačí ak mám klímu v aute nastavenú na 24stupňov a prídem domov tak mi to úplne stačí i mobilná.. Ja klímou nepotrebujem kúriť nepožadujem to , len som reagoval na "niektorích" čo nechceli pochopiť že aj mob. klíma dokáže prikurovať-nie kúriť s tým miestnosť. Ja mám mob. klímu už asi rok ale nesťažujem sa na ňu, poskytuje mi to čo ozaj potrebujem na tie "horúce dni čo sú teraz"..
@jean2 Na štítok si napíšeš čo chceš 😄 Ľudia to berú ako fakty ale asi ťa sklamem, sú to proste blbosti takže správne píšeš, "výrobca nemôže klamať" tak ťa vyvediem z omylu, klamú a píšu blbosti, lebo 95% ľudí čo kupuje klímy sa do toho prd vyzná a na štítok nepozerá...
Tí čo sa vyznajú tak vedia že sú to proste marketingové bláboly... a už nehovorím o mnohých čínskych jednotkách, ktoré deklarujú určitý výkon, ale ani zďaleka nie je taký ako deklarujú... takže ak kupuješ na chladenie nejakú čínu a potrebuješ napr. na chladenie 3,5 kw, treba ísť radšej do 5 kw... a samozrejme, že výkon sa určuje pri nejakých podmienkach, ktoré sú diametrálne odlišné od reálnych...
@technik007 tak lebo ľudia sú jak ovce 😄 ako sorry ale klímu odporúčam montovať v septembri abo októbri... ceny idú nižšie a času je viac... logicky keď udrú horúčavy aké nemajú 10r. obdoby tak ľudia sa zasa jak dementi spamätajú "horúco mi je treba klímu" .... to je rovnako ako naši spoluobčania z niektorých osád čo žijú v pozliepaných domoch z preglejky a chatrčiach so satelitmi na oknách... tak tí zmýšľajú v zime rovnako.... zobudí sa vo februári v chatrči a zistí, že mu zamrzla voda v pohári, tak ide do lesa nakradnúť nejaké drevo... rozumní ľudia si samozrejme drevo pripravia v lete, aby v zime nezamrzli... a rozumní ľudia si klímu namontujú v zime, aby v lete sa neuvarili 😄 takže toľko moja úvaha 😄
Pekný deň
@dexter89 Nemôžu tam písať sprostosti. Na to sú testy a kontroly.
Ono to funguje tak : Pri chladení, fúka dnu studený vzduch a von teplý vzduch. Pri kúrení ,von fúka studený vzduch a dnu teplý vzduch . Presne naopak. Takto môže mobilná klimatizácia kúriť ako tepelné čerpadlo.
Straty sú tam ,lebo berie vzduch z vonka ale deklarovaný výkon to musí mať.
@jean2 lenže u klasických split klím máš vnútorný a vonkajší výparník oddelený... u mobilnej klímy máš kompresor aj oba výparníky v jednej škatuli... takže "neželané" teplo sa z výparníka odvádza nejakou plastovou hadicou nútene von... čo znižuje efektivitu ako keď máš sepáratne výparníky ...
Papierové hodnoty sa udávajú na dve veci.. meria sa to pri "ideálnych" podmienkach ... napr. výkon na kúrenie sa udáva pri teplote 7°C a vlhkosti 50% ... vtedy ti výrobca deklaruje výkon povedme 3,5kw ... Lenže ak bude von -5°C a 90% vlhkosť tak výkon tvojho 3,5kw zariadenia je reálne cca 2,2 kw...