Kurenie v rodinnom dome

Caute strechaci potrebujeme poradit , zrekonstruovali sme domcek v ktorom bolo kurenie cca 5 rocne ale dorobili sme podkrovie. Momentalny stav je ze mame 1 kotol je to protherm medved nemenili sme ho lebo v pohode funguje, mame jeden termostat ktory je dole. Problem spociva v tom ze termostat je na chodbe ta sa nakuri rychlo a termostat vypne. Problem je v tom ze nestihne dokurut vrch preto hladam system s 2 termostatmi ktore budu osobne spinat 2 zony cele podkrovie ide cez rozdelovac . Viem mi niekto pomoct s mojou poziadavkou ?
Odpovedať
Profilova fotka
@brontofuzikovia priškrtíte spodok, vykúrite vrch. Teplo sa odovzdáva prúdením vody a keď zapne druhý termostat, čerpadlo bude hnať teplo všade.
Odpovedať
Ako mame priskrtit spodok ?
Odpovedať
Profilova fotka
jednoducho... ak mate ventily na radiátoroch obyčajne tak ich proste privrite, ak máte hlavice termostatické tak pod nimi je možnosť ešte nastaviť prietok, a aj na spiatočkovom ventile radiátorov je tiež určtie možnosť priškritť prietok ale da sa to spraviť aj na 2 termostaty ale budete potrebovať ešte 2x zónový ventil ktorý po zapnutí spodnehoo alebo vrchného termostatu zapne kotol a otvori spravny okruh. cekova investicia s pracou: ventily: 150€ fiitingy a tvarovky 20 € a praca cca 50 € a dalsi termostat napr. Salus RT500 25€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?