Kotol Protherm

Dobrý deň. Máte niekto kotol Protherm Panther 25KTO??? Viete mi k nemu poskytnúť referencie, alebo skúsenosti? Za všetko ďakujem!!!
Odpovedať
Nemam presne tonto model ale mam skusenosti z kotlami protherm a tie su: lacna pociatocna cena,kvalita,dostupnost nahradnych dielov takmer okamzite a vsade,bezproblemovy servis, a neposlednom rade nas vyrobok :-D . Takze ako m ylsis ale od nemeckych kotlov by som nesiel (drahe,narocnost na servis a nahradne diely) Moj nazor a skusenost,len tolko,,,,
Odpovedať
Zdaleka protherm nieje nas kotol ale patri pod skupinu Vailant Ja by som zas opacne nic ine nevolil ako nemecke kotle cena castokrat nizsia ako protherm😆 Apropo to su zas moje dlhorocne osobne skusenosti ako instalater a servisny -revizny technik.
Odpovedať
@miskoajanka máme ho od roku 2013. Takže zatial nejaké dlhoročne skusenosti nemôžem napísať. Zatial spokojnosť. Uvidíme dalej. Co sa nám páči, že je velmi tichý. Na margo predhánania sa značiek napíšem iba tolko, že to je o šťastí. Syn má Wiesman a po troch rokoch mu začal blbnúť. Tak isto aj Mercedes ML sa mu pokazil v záručnej dobe.... Kedysi v bytovke sme mali 5-ti rovnaké kotle. Nám začal robiť neplechu po dvoch rokoch, ostatným idu doteraz už 15 rokov.
Odpovedať
@staronova presne tak stastie a udrzba
Odpovedať
@gkrivanek pokiaľ viem, Protherm vyrába väčšinu výrobkov u nás, Vaillant je väčšinový akcionár. http://www.protherm.sk/pre-nasich-zak...
Odpovedať
@gkrivanek a ked sa ti uz nieco pokazi ako dlho budes trebarz v januari bez kurenia,,,,,pokial ti pride suciastka? a trosku patriotizmu preco nepodporit nase vyrobky ale furt cudzie kvalite si mylsim ze je dost porovnavatelna a cena nizsia A to pod aky monopol parti je tez ves ake,,,,,,,,plno nasich podnikov patri zahranicnim firmam ale dava pracu nasim ludom..............moj nazor,,,,,,,,,,
Odpovedať
@dakasit9 mam ti odpovedat ako dlho trva dodavka ND napr na viessmann v 90% na druhy den! A to bez prirazky ked je priamo z DE. Vtedy vynimocne 48h.
Odpovedať
Každá líška svoj chvost chváli. Mám slabosť na nemecké výrobky, ale keď som vyberal elektrický kotol, Protherm vyhral na plnej čiare. Na 99% samé pozitívne referencie, k tomu priaznivá cena. Len v našom meste je toľko zmluvných servisákov, že v prípade poruchy je z čoho vyberať. Zatiaľ bol môj kotol v zábehu prvú zimu a z mojej strany spokojnosť.
Odpovedať
@gkrivanek a na kotle Protherm mam nahradne dieli tak cca do hodiny....a za velmi slusnu cenu......(podla toho kde byvas samozrejme)
Odpovedať
@dakasit9 v pohode neberem ti to montuj a chval protherm ktory je predrazeny , po 6 rokoch menene expanzky , obehove cerpadla atd atd . To uz niesu stare prothermi ktore 15 rokov bezali ako lusk. Samozrejme ze 5-6 rokov funguje a nikto si nane neda dopustit no problemy zacnu skor ako u nemca to je iste.
Odpovedať
@gkrivanek servisujete kotly Protherm? Ako sa volá vaša firma? Nájdem ju na zozname zmluvných servisných organizácií? Lebo ak áno, tak sa tomu, čo píšete, dá veriť. Ale ak nie, je to len ohováranie konkurencie. Keď som hľadal informácie o kotloch, aj tu na modrej streche, viac nespokojných ľudí bolo práve s Viessmannom. Stačí pohľadať v histórii. A to proti Nemcom naozaj nič nemám, ako som písal mám slabosť na nemecké výrobky. Dokonca ani proti Viessmannu nič nemám, ako fanúšikovi biatlonu mi je Viessmann viac ako sympatický (športoví fanúšikovia vedia, prečo).
Odpovedať
@gkrivanek a len tak mimochodom, Vaillant Group je nemecká firma :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja mám od1996 Proterm KTV 24.Jediná porucha trojcestný ventil upchatý vodným kameňom ak sa dobre pamätám tak oprava stála 160€.Opravené na druhý deň .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Je kotol protherm rovnaky ako vailant ked ich vyrabaju na slovensku ?
Odpovedať
@gkrivanek a kotli junkers su zavadove Ja som sa pozeral na junkers compact čo vy nato
Odpovedať
@kogi ja tu už radcsej nič :)
Odpovedať
@gkrivanek Nemecke lacnejšie ako Protherm? Daj príklad. :-D
Odpovedať
@boobo Daj na porovnanie nemecký kotol k tomuto: http://www.atria.sk/protherm-tiger-co...
Odpovedať
@mesarosanton Veru tie prvé modely Protherm boli jednoduché a trvácne menej poruchové nie ako teraz priveľa čidiel snímačov elektroniky stačí studenný spoj a je to v prdeli.
Odpovedať
@calimero Lacný servisák má výhodu.Radšej dám prednosť servisákovi za 30€ ročná prehliadka kondenzačného kotla ,ako 50-60€
Odpovedať
@boobo Ako nič v zlom, ale servisáka, ktorý zoberie 30€ by som ani do kotolne nepustil. Ty si myslíš, že prísť, zmerať únik plynu, rozobrať, vyčistit výmenník zo strany horáka, po pár rokoch prepláchnuť aj zvnútra je pre teba robota za 30€??? Ty kde žiješ prosím ťa? Nie ďakujem, takého si neprosím. Väčšinou taký iba pozrú, či je kotol na stene, dajú pečiatku do záručného a seváááás... A keď máš nejaký problém tak sa ho nedovoláš! Ale ak ti je 50€ veľa, tak si prečítaj články(na konci je ich ešte viac): http://vytapeni.tzb-info.cz/vytapime-... http://vytapeni.tzb-info.cz/vytapime-... Servis KK (kompletný) sa účtuje 120-150€ Myslím, že tvoj život je cennejší tak šetri na srpávnom mieste.
Odpovedať
@boobo len si volaj servisakov za 30 Eur :))) poznám ich pár co mi pokradli kotle lebo som ja pýtal 50 Eur na otázku ako dlho sa u Vás pán za 30 Eur zdržal bola odpoveď 30 minút:) skvele len tak ďalej poctivý ročný servis trvá 1h.30 minut!
Odpovedať
@boobo som odberatel priamo zo skladu a ver mi že bol prothermik o 40 Eur drahší ako viessmann , bolo to až na zaplakanie rovnako ako super brutal eno nuno OCTAVIE . za tu cenu kúpiš 3 x lepšie auto s lepšou výbavou a na vyssej urovni.
Odpovedať
@luxy007 to čo ušetrím na plyne miniem na ročnú revíznu prehliadku to neni normalne to je len na slovensku!
Odpovedať
Nedal si konkrétny nemecký model pod 1600€. Vyhýbaš sa odpovedi?
Odpovedať
@mesarosanton mam rovnaky kotol
Odpovedať
@boobo natukaj si na Google Viessmann Vitodens 111 s novou dotikovou reguláciou 1670€ Ale ako som to písal ja sa neriadim cenami tu na nete ale vo velkosklade. A 3 prípady boli keď som lecnejsie vedel zohnať nemca.
Odpovedať
@boobo ročné revízie sú povinné v celej EU ma ju mať každé vyhradené technické zariadenie plynové. Keď chceš šetriť choď do jaskyne.
Odpovedať
@boobo šetri, šetri, aspoň v krimi budeme mať čo pozerať...
Odpovedať
@luxy007 mal som prípady keď kaslali na ročnú prehliadku. Začalo kvapkat z vymennika .Zatopilo elektroniku a kotol pri štarte zletel zo steny. V ďalšom explodovala expanzka . Dôvod zalepeny poistak
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?