Odvzdušnenie čerpadla - kondenzačný kotol Protherm Tiger Condens 18/25 KKZ21

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o informáciu. Máme kondenzačný kotol Protherm Tiger 18/25 KKZ21, pri prvom napúšťaní, alebo opätovnom napúšťaní vykurovacieho systému, treba zakaždým otvoriť čiapočku odvzdušňovacieho ventilu čerpadla? A treba ju po odvzdušnení opäť zavrieť, zaskrutkovať, alebo sa má nechať čiapočka povolená? V knižke sa píše, že čiapočku treba otvoriť a potom je v rámčeku informácia, že čiapočku nechajte otvorenú. Ale teraz neviem, či len počas odvzdušňovania, alebo už nastálo má čiapočka ostať uvoľnená, teda nedotiahnutá ??? Ja som ju, keď nevychádzal žiaden vzduch opäť dotiahol a teraz neviem, či to tak môže ostať, alebo ju radšej nechať trošku povolenú. Zboku na čiapočke je aj maličký otvor. Ďakujem.
Odpovedať
@rastoval Nechaj povolenu.
Odpovedať
@rastoval ak je tam automat tak ten treba nechat pootvoreny, ja davam 3-4 otacky, nie naplno lebo vie to casom slzit...
Odpovedať
kejsix, petermu : ok, ďakujem za reakcie, kotol som znova otvoril a čiapočku na ventile o pár závitov uvoľnil. Práve toho možného slzenia som sa obával, ale radšej nech je to tak ako má byť a občas to skontrolujem. Ešte raz vďaka :-)
Odpovedať
Dobrý podvečer, ešte ak môžem by som sa chcel opýtať, či je to v poriadku, keď pri vykurovaní a otváraní trojcestného ventilu, keď prepustí vykúrenú vodu do radiatorov, sa asi o dve desatiny zmení tlak, napr. bol 1,2 a klesne na 1,0 a potom opačne. Neviem, či by sa mal udržiavať konštantný tlak vďaka expanznej nádobe, alebo je to normálny jav a je to tak v poriadku ? Ďakujem za ochotu a info. Pekný večer prajem.
Odpovedať
@rastoval Je to normalne. Dispozicny tlak cerpadla sposobuje zmeny tlaku v systeme podla toho, aky odpor voci prudiacej kvapaline ma slucka.
Odpovedať
@kejsix Ďakujem za informáciu a ochotu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte. Pripojim sa s otazkou,je nutne mat tu ciapocku odvzdusnovacieho ventilu cerpadla pootvorenu,ci moze byt zavreta uplne?totizto ak je pootvorena ,tak mi tadial tecie voda.-ci vymena ventilu?Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?