Kolko by ma stala cca mesacne elektriky

Vie mi niekto povedat cca ake by som mal naklady na zriadenie podlahoveho elektrickeho kurenia ked mam 2 podlazny dom 7.5 x 7.5 s TS 2,4 kw a merna potreba tepla na vykurovanie 37,4kwh/m2 a rocna potreba tepla na vykurovanie 3242,8 kwh . Dodavatel SSE. Poprosim zdrzat sa komentarov vsak si to vyrataj a podobne. Chcem realne skusenosti alebo niekoho sikovneho co mi to bude vediet aspon odhadnut a samozrejme komplet nielen kurenie. V dome sme 2 ludia.Dakujem
Odpovedať
@dibko 37,8 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
81,60
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.orisio.sk/
Odpovedať
Som si mohol mysliet ze vsetci mudri a nik neporadi co vsetko ktomu potrebujem
Odpovedať
@dibko ahoj,my síce nemáme elektrické podlahové kúrenie,ale celý dom ide len na elektrinu,ročnú spotrebu sme mali minulý rok 4122kwh mesačne preddavky 56,5€ a nedoplatok 57€, takže ten 12mwsiac čo sa neplatí sme aj tak akoby zaplatili, takze 12x56,5€, na tento rok nám zdvihli na 64€,tak dúfam že v júni už nedoplatok nebude. Máme VSE.
Odpovedať
@dibko len neviem či si chcel toto alebo som nepochopila presne 😁😁😁
Odpovedať
@bona69 anoano a aky mas dom a zhrub izolacie?
Odpovedať
@dibko bungalov 14x9, Ytong 375,bez zateplenia,ani nebude, strop 38cm, minerál.vlna, podlaha 12cm polystyrén. 😀
Odpovedať
@bona69 a nakolko stupnov vykurujes miestnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko nepytal si sa na to co potrebujes ale na odhad kompletnej sumy za elektrinu a dal si jasne najavo, ze sa mame zdrzat komentarov s vypoctami, dostal si presne co si chcel.
Odpovedať
@dibko asi ste polozil zle otazku, vy sa pytate na zriadenie elektrickeho kurenia, ale asi vas zaujimaju rocne prevadzkove naklady. PS Za mna asi tolko -> pri rozmere 7,5x7,5 ma interier plochu 7x7m, na to staci naozaj malo, zavisi to vylucne od vasich narokov. Niekomu by stacilo denne kilo fazule a druhemu bude aj 24'C malo. Urcite by to vsak pri novostavbe malo byt niekde medzi 45-80€, samozrejme papier projektu znesie vela, ale najma finalna realizacia a pouzite komponenty atd. maju obrovsky podiel na vysledku.
Odpovedať
@dibko no krb máme v obývačke takže tam a v kuchyni je radiátor vypnutý, v izbe pri obývačke tiež, detská radiátor na 4, neviem koľko stupňov je tam tak 21-22, v spálni na 2,5 a tých 19stupnov, v tej obývačke máme od tých 21 keď nekurime,po 23-24, spalime tak max.6m dreva za zimu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj okey chapem ze potrebujes dat primitivny komentar bez ktoreho by si ani nezaspal. Vsak ked nemam poradit nieco co pomoze tak to ani nepisem nie? Ale to je jedno uz nereagujem na teba A ak chces vediet co tym myslim pozri nisie ako stowasser poradil beztoho zeby mal blbe poznamky
Odpovedať
@bona69 @stowasser dakujem vam
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko na mojom komentari nic primitivne nie je, na tvojom ano. Moje cislo nie je ziaden vymysel, ale seriozne kvantifikovany odhad z toho mala udajov co si dodal.
Odpovedať
@dibko dostal si presné číslo a najviac sa ti páči filozofická úvaha s výslednou hodnotou 45-80€. Veď hneď napíš, že sa nechceš baviť s múdrimi, ale len si nemáš s kým pokecať :-)
Odpovedať
@dibko -@majkoj :-D no ver tomu že kľudne bude zaspávať ;-)
Odpovedať
@dibko My mame nieco podobne 7,5 x 7,5 dve podlazia , elektricke podlahove vykurovanie, bojler, a krb s prieduchmi. minuly rok sme mali spotrebu 5200kw a to sme aj v krbe trochu kurili . mesacne to bolo 56€ ZSE ale ja mam nastavene na 100 aby sme nedoplacali keby daco.
Odpovedať
@maxbeba dakujem
Odpovedať
@dibko je tu kopa podobnych tem touto otazkou ,keby si ich precital tak urcite k nejakej pribliznej sume sa dopatras. Nikto nepozna tvoju stavbu a predstavu ako a co chces realizovat,aku teplotu miestnosti preferujete atd,je toho velmi vela kazdy ma ine predstavy .A este dodam ze možu byt 2 rovnake domy a mozu mat uplne odlisne spotreby energii.Kazdy je na tom aby ,al co najmensie mesacne vydavky na energiu,lenze uz pred realizaciou stavby musi mat aky taky prehlad ze aku spotrebu asi bude mat ten dom ktory si vybere a pusti sa do stavby.
Odpovedať
@dibko Vaša celkova spotreba by mala byť cca. okolo 7000-8000kWh za celý rok to zn. Cca. 80€ mesačne zálohy na elektrinu. Ale vsetko záleží od toho ako radi mate teplo. My máme cca.110m2 plochy na vykurovanie. Minulý rok spotreba cca.9000kwh ( všetko na elektriku) neobmedzovali sme sa nejako, v lete sa detom nepúšťal bazen, doma vaňa atď. Máme 160l bojler Drazice, rekuperaciu. 2dospely +2 deti. 1, cca.3000kWh ohrev vody 2, cca. 2000kWh bežná spotreba spotrebiče + Rekuperacia 3, cca.4000kWh kúrenie el. podlahovkou Máme DD2 tarifu a cena za 0,12€ za 1kwh ( v tejto ceny je uz všetko zaratane, poplatky, istice atď)
Odpovedať
@dibko Majkoj je tu uz nejaku dobu na MS a vždy sa snažil dobre poradiť. Jednoducho ti napisal cca.80€ a to ešte nepozname akoby skutočne budete využívať vas dom. Niektorý ma rád 25stupňov, druhý preferujú 21. My nemame radi prekurene miestnosti a naša teplota v dome je cca. 21,5 Stupňa.
Odpovedať
nas to vychadza 85 E/mes, presne prvy rok byvame. 100 m2 z toho 40m2 priznany krov, rekuperacia ,infrapanely-kurenie ,bazen. 1,5kW FTV na ohrev vody. sme 2 + dieta. cca 7800 kWh rok vyslo. Ale zriadenie elektrickeho podlahoveho kurenia ti neviem povedat kolko vide :)
Odpovedať
@bonton infrapanely kde ste inštalovali Prosím, A V akom výkone, príp, akú značku ste použili? Sa s tým pracujem, zapájame ich, tak lem potrebujem vašu skúsenosť. Dik.
Odpovedať
@kovondro 3x 600w do obyvacky a kuchyne 2x 200w do zadveria a chodby a 4x 400w do izieb a kupelni. Essystems.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?