Odpoveď na príspevok od eugenie:
Ahojte. Je tu, prosim, niekto, kto si do panelaku… @eugenie Kde plánuješ dať klímu??? Máš loggiu, alebo iba chceš klímu dať na stenu zvonka a potiahnúť vedenie do izby???Odpoveď na príspevok od technik007:
@eugenie Kde plánuješ dať klímu??? Máš loggiu, a… @technik007 Ak, tak na balkon/loggiu. Na stenu by nam to ani nepovolili.Odpoveď na príspevok od eugenie:
Ahojte. Je tu, prosim, niekto, kto si do panelaku… @eugenie je to už nejaký piatok.. Kamarátovi dali lištu, v ktorej bol el. kábel a odpad na kondenz.Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
Ahoj, mam v byte klimu, 2,5kW Samsung Cebu, vnuto… @stavbarik123 Ahoj, dakujem za super infosky - prosim Ta, odfotis mi tu chranicku, ked budes mat chvilu? Nam ukazovali take 15cm hrube plastove cudo, neviem si to predstavit to mat na stene v obyvacke (bolo by to cca tristvrte metra), ktore este vraj musi byt v miernom spade od klimy - cize by islo nejak sikmo.Odpoveď na príspevok od eugenie:
@stavbarik123 Ahoj, dakujem za super infosky - pr… @eugenie nevravim, že je to oku lahodiace, ale keď nechceš sekať do steny, mať prach a potom robiť stierku steny, nemaš asi veĺmi na vyber :D Pošlem ti do sukromnej správy ak to nájdem niekdeOdpoveď na príspevok od toky1:
Ja som mal takto v byte v spálni Samsung Windfree… @toky1 Dakujem pekne ☺️Odpoveď na príspevok od eugenie:
Ahojte. Je tu, prosim, niekto, kto si do panelaku… @eugenie vela ludi to ma uz takto poriesene co som si vsimol. aj bracho si to tak daval. do panelu sme vyvrtali ovor, tade sme natiahli medeny par a hadicku na odtok. zvnutra sa to zakrylo listou a z vonkajsej strany je to uchytene na konzolu na fasade.Odpoveď na príspevok od eugenie:
Ahojte. Je tu, prosim, niekto, kto si do panelaku… @eugenie do tenkého panela, alebo do tenkej priečky tie trubky neschováš, tak je nutná lišta. Ja mám lištu asi 8x4cm, avšak nie v kuchyni, kde je vnútorná jednotka, ale prešiel som cez stenu trubkami do pracovne a tam mám lištu ku bočnej stene, kde je za ňou vonkajšia jednotka. Pracovňa nie je tak exponovaná, aby mi tam lišta vadila. V kuchyni je samotná vnútorná jednotka na stene bez káblov, trubiek, líšt. Lišta však nie je nič hrozného, ak je vkusná.Odpoveď na príspevok od toky1:
Ja som mal takto v byte v spálni Samsung Windfree… @toky1 pytal si prosim povolenie od susedov? Mne bolo povedane ze v bytovkach netreba suhlas od susedov len v pripade ak je vonkajsia jednotka polozena na podlahe balkona. Ak vesias na vonkajsi plast (bez rozdielu ci to je na balkone alebo niekde pri okne) tak potrebujes suhlas nadpolovicnej vacsiny. Budem riesit klimu v lete do bytovky s 12timi bytmi a povedali mi ze ak nechcem mat problemy so susedmi, tak polozit vonkajsiu jednotku na zem na balkon. Co je sice tiez spolocny priestor, ale tam to lahsie obhajim.Odpoveď na príspevok od zacik:
@toky1 pytal si prosim povolenie od susedov? Mne … @zacik Pýtal som sa predsedu spoločenstva vlastníkov bytov a ten mi povedal nech si tú vonkajšiu bedňu vrámci loggie dám kam uznám za vhodné. Doslova povedal:"Zaves ju vrámci loggie kam chceš. Hluk z ulice je taký veľký, že sa nik na nejaký šum od klímy sťažovať nebude a keby niekto pindal jak to na balkóne vyzerá tak mu povedz, že jeho pestrofarebné prádlo sušiace sa na šnúrach na balkóne vyzerá ešte horšie." Mimochodom nikto nikdy proti tomu ani necekol a traja susedia si dali namontovať klimu neskôr podobne.Odpoveď na príspevok od zacik:
@toky1 pytal si prosim povolenie od susedov? Mne … @zacik neviem ako je to oficiálne, ale sused nado mnou pred rokom rekonštruoval a dal si na balkón vonkajšiu jednotku. Nikto sa ma na nič nepýtal a ani to nebol prejednaný bod na stretnutiach vlastníkov bytov.. ale áno, balkón je spoločný priestor - aj ja som bol nedávno zaskočený touto infoškou..Odpoveď na príspevok od mateo29:
Čauko, My sme si dávali klímu pár mesiacov dozadu… @mateo29 Tie odparovače kondenzátu si myslím že sú závislé na dostatočne vysokej teplote v exteriéri v mieste pred vonkajšou jednotkou kde to zariadenie je osadené. Vysokej myslím cez 30°. Pri nižšej exteriérovej teplote sa ten kondenzát neodparí všetok takže kvapkať bude i keď v menšom množstve. Kdesi som v návode od takého krámu čítal, že minimálna teplota na jeho spoľahlivé fungovanie je 33°. A mimochodom samotná bedňa klimy vonku teda esteticky nevylepšuje bohvieako fasádu a drbnúť na ňu ešte tento krám je fuj.Odpoveď na príspevok od toky1:
@mateo29 Tie odparovače kondenzátu si myslím že s… @toky1 to ak je pravda, mi z nejakých podivných dôvodov z firmy, ktorá to montovala, nepovedali, a v lete uvidím sám ako sa veci naozaj majú, no rád nebudem. Každopádne to namontované mám, je to aj ohlásené na stavebnom úrade a ich prvá podmienka bola, aby kondenz nešiel voľne niekde cícerkom, ale aby bol namontovaný takýto odparovač kondenzátu..ktorý sme chceli mimochodom dať namontovať aj my sami kvôli susedom a minimalizovať tak prípadne sťažnosti na kvapkvajúcu vodu, ale je to po prvé dosť vysoko a po druhé je to na bočnej strane paneláku, kde to až tak do očí nebije. A aj keď som si to odfotil a priblížil, nepríde mi to ako nejaká brutálna opacha :) ale je to asi vec názoru. Každopádne toto leto preverí ako sa veci majú, ja si to pôjdem skontrolovaťOdpoveď na príspevok od starysomar:
Máme klimatizáciu štvrtý rok, v spálni tie lišty … @starysomar okrem jedneho kolena to celkom dobre zvladli ;-)Odpoveď na príspevok od toky1:
Toto je v návode k jednému z takýchto odparovačov… @toky1 ako si to mám teda predstavovať? Keď bude menej ako 33° tak nebude ten systém spoľahlivo fungovať a bude voda kvapkať odkiaľ presne, keď tam nemáme žiadnu hadičku, nakoľko sme si dali tento odparovač namontovať..?Odpoveď na príspevok od mateo29:
@toky1 ako si to mám teda predstavovať? Keď bude … @mateo29 Existujú aj rozprašovače kondenzátu. Napríklad Wipcool P15J. Nemám žiadnu skúsenosť, dávam to sem iba ako alternatívu k písanému.Odpoveď na príspevok od mateo29:
@toky1 ako si to mám teda predstavovať? Keď bude … @mateo29 No ja neviem ale tam je vidieť, že sa kondenzát má napojiť hadicou na to čerieslo. Podľa mňa potom tečie cez rúrku v ktorej sú možno dierky cez ktoré vyteká ten kondenz na plochu toho odparovača. A tadiaľ ako tečie tak keď je vysoká teplota tak tá plocha je teplá a kvapky kondenzátu sa majú akože odparovať až dokiaľ stečú až dole by mali úplne zmiznúť. Problém je ak je tá teplota nízka a nestihnú sa kvapky odpariť. Potom zrejme voľne padajú z tej plochy. Susedovi pod tebou na parapet :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@mateo29 No ja neviem ale tam je vidieť, že sa ko… @toky1 asi už viac rozumiem..posielam foto vonkajšej jednotky ako je namontovaná, našťastie žiadny parapet tesne pod nami nie je, až na prízemí je strieška a naozaj hádam bude robiť odparovač svoje gro roboty ako má a ten zvyšok kým padne z vyššieho poschodia, tak nenarobí galibu a nebude susedom strpčovať život. Ďakujem za názory a debatu každopádne, budem to sledovať keď prídu teplé dni.Odpoveď na príspevok od mateo29:
@toky1 asi už viac rozumiem..posielam foto vonkaj… @mateo29 takato krkolomna instalacia bola za cenu standardnej, ci si priplacal ?