Kam umiestniť termostat?

Viete mi prosím poradiť , máme zónovu reguláciu, ak bude čidlo na meranie teploty v miestnosti umiestnené za závesom bude to problém ? Bude zle merať /ukazovať teplotu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bihi87:

Viete mi prosím poradiť , máme zónovu reguláciu, …
@bihi87 nemyslím si.. Termostat by nemal byť na obvodovom múre domu, nemal by byť na mieste, kde na stenu svieti slnko, nemal by byť nad alebo blízko radiátora, nemal by byť na stene, kde je blízko iné vykurovacie teleso, prípadne sporák alebo klimatizácia, ktorá sa môže použiť na kúrenie. Nemal by byť na stene , kde je z druhej strany vo vedľajšej miestnosti, krb. Mal by byť v prízemnej miestnosti, podľa možností v strede domu, ideálne v otvorenej chodbe, alebo hale. Ak tam máte záves, tak predpokladám, že kvôli oknu, čo nie je moc dobré umiestnenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bihi87:

Viete mi prosím poradiť , máme zónovu reguláciu, …
@bihi87 za závesom môže byť iná teplota ako v miestnosti. Väčšinou vidím, že si to dávajú vedľa vypínača pri vstupe do miestnosti, ak to má byť v každej izbe.
Odpovedať
No len pri vstupe to byť nemôže keďže je to moc otvorené asi by to ukazovalo teplotu z chodby
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bihi87:

No len pri vstupe to byť nemôže keďže je to moc o…
@bihi87 no a fučl babo raď! 🤷. Fakt netuším. Ja som môj prerábal, lebo kúrenár mi ho dal do spálne, kde z druhej strany v obývačke je krb.. Tak som zakúril v krbe a potom do rána mrzol, lebo stena bola nahriata od krbu, termostat nezapol a v dome zima ako v psinici. Tak som ho šupol na stenu z vonka kúpelne. Našťastie mám podpivničený dom a celkom easy som sa dostal odspodu z pivnice káblom na správne miesto. Už zapína včas. Ale námám zonové termostaty, zóny som vyreguloval priamo na ventiloch radiátorov. Nemáš bezdrátovú zónovú komunikáciu s kotlom? Že by si na to šiel metódou pokus-omyl..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?