Kam umiestniť diaľkové ovládanie na kotol?

Chceli sme upevnit ovladanie do obyvacky (spojeneho priestoru s kuchynou), avsak tam je krb a bolo povedane, ze to kvoli nemu nie je vhodne. Ked som navrhla dat ovladanie na chodbu alebo do priedsiene, bolo mi povedane, ze to nesmie byt v prievane. Viete poradit? Vraj "najlepsie" je pre nas dat ho do hostovskej, ale osobne si neviem prestavit, ked budeme mat navstevu resp. rodica, behat im do izby kvoli teplote.... :-( na prizemi mame uz len komoru a garaz (ak neratam kotolnu pristupnu vsak len zvonku). A urcite sme chceli mat ovladanie dolu a nebehat kvoli nemu po schodoch. Krb budeme pouzivat len prilezitostne. Ako by ste to riesili vy? Dakujem za rady.
Odpovedať
@dasunka11 Musi to byt niekde, kde je hlavne stabilna teplota, co najviac zavisla na radiatore - cize ziadny prievan, ziadna kuchyna ci kupelna, nie oproti oknu, ci krbu... Nie do izby s vacsimi oknami orientovanymi na juh... Najlepsie niekde do technickej miestnosti, spalne, alebo hostovskej.. Navsteva u vas nebyva stale a takisto netreba k termostatu stale chodit.. Tam si navolite raz teplotu a vybavene, do toho sa nezasahuje...
Odpovedať
....ja som to umiestnil do kuchyno-obyvacky, kde mam tiež krb a žiadny problem....ked sa kuri v krbe (hlavne na večer), tak mi vypne podlahové kúrenie a svojou zotrvačnosťou je teplo aj cez noc v podkrovných izbách, a ešte aj to nejaké teplo z krbu sa prenesie aj hore.....
Odpovedať
@dasunka11 dejte si přenosné, můžete si ho pak dát kam chcete. :-D
Odpovedať
@matorado Dakujem. My budeme mat podlahove vykurovanie, tak snad aj toho prievanu nebude tolko. A udajne mame mat nejake regulatory na dialkove pre urcite okruhy/miestnosti. Celkom tomu nerozumiem, ale predpokladam, ze kotlom sa stanovi nejaka teplota na ovladani a potom extra ovladanim k podlahovke sa bude dat doladit jemne?
Odpovedať
@box toto presne vravel priatel, ze ak by nam to aj vyplo podlahove, to teplo z krbu nam vystaci :-) dakujem.
Odpovedať
@aneri53 aj take je??? myslim, ze tie prenosne pre podlahovku nam budu uz robit chaos :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 ku krbu nie, daj to na chodbu.
Odpovedať
v tej hostovskej budu rodicia stale? inak ten ovladac vela pouzivat nebudes,nastavis teplotu a hotovo, my regulujeme len v detskej,ked je syn na intraku, v hostovskej /tam ho vypinam ked tam nikto nieje/ v obyvacke mame nastavene cely rok narovnako,nic s nim nerobime.
Odpovedať
@madein1974 A chodba neznamena prievan?
Odpovedať
@atlaska Uplne hned nie, ale ratame s nimi. A dieru do steny chcem spravit len raz a nemenit uz polohu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 preco by tam mal byt prievan?
Odpovedať
@dasunka11 existuju take co maju fixne a k nim este prenosne.... ked nevyhovuje fixny (ci uz pri krbe alebo v hostovskej) tak "zapnes' prenosny a ten je v tom momente viac a rozhoduje o tom ze aka teplota.. ja osobne mam tiez v obyvacke spojenou s kuchynou..kedze tam sme najviac a tam chcem mat tu teplotu co mam nastavenu.. pripadne ked su vnutorne zisky tak su v tej miestnonsti naajviac nach nekuri zbytocne viac.. ale pozor zas aby nebola kosa v inych miestnostiach.. ja som tiez prekladal termostat;) z chodby do obyvacky..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bodka4 dakujem :-) prezistim si to este.
Odpovedať
@madein1974 Kedze je to priechodny priestor a bolo mi to zamietnute spolu s predsienou. Takze som sa nechala ovplyvnit zmyslanim ineho.
Odpovedať
@dasunka11 Máme jen přenosný, je to ta malá bílá krabička na bar. pultu. Máme ho většinou v obýváku (spojený s jídelnou a kuchyní), ale když chceme víc vytopit jinou místnost, přeneseme ho tam a hotovo.http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/aneri53/album/nas-veloxacek/#_nstep=1&/fotoblog/aneri53/album/nas-veloxacek/9071576/
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 to ze je to priechodzie to nevadi a predpokladam ze predsien/zadverie mate oddelene dverami. Sak to treba dat dalej od vchodu a je. Vyzera ze uz si rozhodnuta takze daj ako uznas za vhodne.
Odpovedať
@madein1974 Budeme mat oddelene posuvnymi dverami. Stale nie som rozhodnuta, ale teraz zvazujem bud nejake miestecko na chodbe alebo v spojenom obyvackovom priestore co najdalej od krbu. Budem tam musiet ist a rozhodnem sa asi najjednoduchsie na mieste. Dakujem ti za rady.
Odpovedať
@aneri53 Aha, vidim ho :-) kiez by som bola vedela o takom niecom skor, nase ovladanie je urcene na stenu. Aj tak dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasunka11 Odporuca sa do vysky 1.5m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?