Kam umiestniť tepelné čerpadlo?

Dobry den. Mam otazku na umiestnenie tepelneho cepadla vzduch-voda,ze ci moze byt umiestnene v miestnosti vedla kuchyne s nazvom sklad.Chce ho tam umiestnit architekt ,len vonkajsiu jednotku a odtial by boli tahane privody,alebo nvm co sa taha do technickej miestnosti asi popod zakladovu dosku v nejakych chranickach.Dvere by tam neboli len nieco az je privod vzduchu v poriadku.Mne povedal,ze to moze byt,ale moc sa mi to nezda.
Odpovedať
Profilova fotka
To nie je dobry napad, jednak ked bude treba nieco riesit behat povonku, mozno v snehu je dost otravne a tym ze su tam dvere von bude tam zima a to nie je zrovna prostredie kam by mala ist vnutorna jednotka.
Odpovedať
@majkoj tam nechce dat komplet zostavu tepelneho cerpadla,ale len tu jednotku co sa umiestnuje vonku,zbytok by bol umiestneny v technickej miestnosti
Odpovedať
Ako sa vonkajšia jednotka bude zbavovať tepla v podobe chladu keď bude uzavretá v sklade?
Odpovedať
blbost vonkajsia by mala byt co najblizsie pri vnutornej idealne za stenou! Znizuje sa ucinnost s zbytocne narasta cena instalacie.
Odpovedať
@cveno Ak tam nebudú dvere tak sa nič nedeje akurát ti neskôr začnú korodovať plechy na vonkajšej jednotke 😀 a hlavne nezabudni odvodniť lebo bude veľa vody vznikať
Odpovedať
Profilova fotka
@cveno aha, nuz to tiez nie je dobry napad, lebo tym zvysujes straty domu, kedze nutene tade prudi kvantum vzduchu. A TC samozrejme potrebuje priestor okolo aby sa neznizovala ucinnost.
Odpovedať
@rkorba najlepšie dať 1 m Cu trúbky aby si nezvyšoval náklady. Tvoje by dlho nevydržalo 😀
Odpovedať
@neuschwanstein dvere nebudu a ja niesom rozhodnuty,ze ho tam dam,preto sa pytam skusenejsich.
Odpovedať
@majkoj a ja ze sa praveze zvysi ucinnost cez zimu.Tak mu poviem,ze ho tam nechcem...
Odpovedať
@cveno no pri veľkých mínusoch to môže len pomôcť že nebude vystavené priamemu vetru a nebude situované na severnej strane😉
Odpovedať
Profilova fotka
@neuschwanstein jasne, najlepsie bude ho namontovat rovno dnu , nie ? :-D
Odpovedať
@neuschwanstein Nie je to vychodna strana... Vsak v tom vidim pozitivum,ale neviem vobec ci tak moze byt umiestnene,vsade co som cital tak som sa docital,ze ma byt umiestnene vonku...A cez leto by nevadilo,ze je vtom sklade?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj pozri sa na projekt. Ja som odpovedal podľa projektu. Základ je ho umiestniť v exteriéry aby sa z neho odvádzalo teplo. Keď " zražnikom" bude zabezpečené dostatočné prúdenie vzduchu a to že bude chránené okolitým podmienkam mu len pomôže. Skladík musí mat ideálne odizolovaný
Odpovedať
Profilova fotka
@cveno ten napad je totalna capina, to by si tam musel mat otvorene tie dvere a vnutri tej miestnosti nemas tepelnu izolaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@neuschwanstein sorry, ale videl si TC aspon z rychlika ? :) TC absolutne nepomoze nejake krytie, ked ma obmedzeny privod vzduchu. Okrem toho z TC sa teplo neodvadza, kedze ono ten vzduch chladi.
Odpovedať
@majkoj no praveze je to odizolovane a dvere tam nebudu,ale nieco ako mriežky...
Odpovedať
Profilova fotka
@cveno nuz na obrazku tam ziadna izolacia nie je.
Odpovedať
@majkoj ved okolie ti odoberie to teplo z kondenzátora 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@neuschwanstein nuz kondenzator je vnutri baraku, von je vyparnik a ten berie teplo z okolia, nie naopak :)
Odpovedať
@majkoj nie nevidel som. Ani alfa laval ked vieš co to je som nevidel ty si vydel vsetko. podľa tvojej teórie vonkajšia jednotka nemôže fungovať v uzavretom priestore ? Sa pozri koľko jednotiek je v suterenoch "skladoch" obchodných domov resp. Klimatizačne jednotky a tam sa z nich odvádza teplo cez Bluetooth 😀
Odpovedať
@majkoj dobre 😀😀😀
Odpovedať
@majkoj ide o tepelnu výmenu na tom nezáleží kde co je
Odpovedať
@majkoj vyparnik je co? To nie je kondenzátor náhodou ľudovo povedané "vymenik" 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@neuschwanstein mozno by bolo vhodne pred debatou a hlavne pred tym ked nikomu radis dobre nastudovat aspon absolutne zaklady.
Odpovedať
@neuschwanstein vonkajsia jednotka musi ist von, ak ju das dnu nikto ti nezaruci spravnu funkcnost a na zaruku yabudni. Bude ti podchladzovat miestnost. Ta miestnost je velmi mala. To co si vydel v skladoch to je chladenie a to fuka teply vzduch a su to obrovske priestori. A preco nemoze ist von?
Odpovedať
@majkoj @vrlo Lenze miestnost co mi navrhol je otvorena...Nemal by tam byt obmedzeny privod vzduchu...takze by mala byt akoby umiestnena vonku ta vonkajsia jednotka nie?
Odpovedať
Proste vonkajsia jednotka chladi vzduch. Vnutorna ohrieva. Cize ked ju das do zakrytu tak sa tam bude drzat studensi vzduch a tym padom horsia efektivita. Cize toto chces?
Odpovedať
Profilova fotka
@cveno co znamena otvorena ? Na obrazku su tam dvere. Tc nasava vzduch z nejakej strany a vyfukuje ju na inu, pricom nesmie nasavat vyfuknuty vzduch, ako to chces zabezpecit ? Okrem toho kazdy vyrobca udava minimalny odstup od stien.
Odpovedať
@cveno Co znamena otvorena. Ma len strech a niesu tam obvodove mury. Nenajdes zodpovednu firmu alebo chlapa co ti to namontuje. Ja montujem a servisujem TC a nedal by som to tam.
Odpovedať
@majkoj naznacil tam dvere akoze,ale vravil mi ze tam budu len nejake mriezky nieco az to vypada dobre a a neobmedzi privod vzduchu.No keby sa umiestnila jednotka na stenu oproti "dveram" tak by nemala nasavat vyfuknuty vzduch.Keby na tie bocne steny tak by tam asi vznikalo nejake odrazanie a prudenie vzduchu a mohlo by nasat aj ten vyfuknuty. 72cm je sirka miestnosti to by tam mohlo vojst
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?