Je cena 2500€ +materiál za montáž kotla v poriadku?

Ahoj, ocitol som sa v núdzovej situácii...kupil som dom v ktorom je nefungujúce kúrenie (malo fungovat podla dohody). Zohnal som jeden kotol nie nový...popravde ma velmi zaskočila cena montáže a to2500€ je to okolie Bratislavy, naceniť som to dal len jednej firme... Je v tom zasobnik vody 100l, komin cca3m,vonkajsi snimac teploty, snimac teploty vody zasobnika, termost na ovladanie teploty, filter (vedenie je zo železa), je v tom práca, uvedenie do prevadky, material. Prosím o názory budem vďačný
Odpovedať
Ťažko povedať, ale na BA asi normálne. Ja som kúpil kotol za 500, ostatný materiál za pár centov....tie trubky, kolienka.....to sú doslova pár eurové veci.....zapojil si sám, prišiel revizak, skontroloval, zobral 150 eur a basta. Firma si zapyta to hej....musia živiť ľudí,priestory, Mercedes na leasing.....tam sú náklady iné 🤷‍♀️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudo1234:

Ahoj, ocitol som sa v núdzovej situácii...kupil s…
@rudo1234 Pred dvomi rokmi si otec nechal vymeniť kotol Buderus U002 so zásobníkom 100l za Bosch GC2300i a 65l zásobník a sakumprásk aj s montážou a bižutériou ho to stálo 3400eur. Všetko nové.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudo1234 vodarensky material uz davno nestoji par centov. Problem, ze si mal len jednu ponuku. Neviem aky material tam isiel, ale 500e za den montaze je maximum, a toto viac ako 1 den nie je. Ale nevidel som, preto nesudim...
Odpovedať

@rudo1234 sú všeliaké firmy,ktoré človeka ozbíjajú za bieleho dňa.Je to prehnaná cena,pretože kotol už máš.
Odpovedať
Niekedy sa aj nechce cloveku robit na konkretnej zakazke / projekte, tak zabije cenu, ktora ak prejde, tak sa mu aj zacne chciet... Nemusi to byt nutne zbojnik... Bud im povedz, ci skusia skresat cenu, alebo si najdi protiponuku...
Odpovedať
Je to prehnaná cena. Keď treba aj komín vložkovať, tak do 1200€ za robotu maximálne. Za 2500€ to musia traja ľudia do obeda "zjesť"...
Odpovedať

@rudo1234 žiaľ, bude to len horšie. Remeslo má zlaté dno a v dnešnej dobe youtuberov, tiktokerov, instagramistov, influencerov a onlyfansiek to inak ani nebude. Všetky profesisti idú a pôjdu hore a bude sa na nich čakať v poradovníku.
Odpovedať
Počuj..ale je to elektrický kotol?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od terry25:

@terry25 vazne ? s kominom ? za tu cenu by som tam docasne zapojil nejaky bazarovy elektricky a riesil cenove ponuky ... akoze pecka 2500 za montaz ... ale zas, nevieme kade komin, ci treba nejake stavebne upravy atd, ale i tak ...
Odpovedať

@terry25 elektricky s kominom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@terry25 elektricky s kominom
@minoo @shadowmilan 🤭 To som prehliadol. No tak kondenzačný nemôže zapájať kadejaký pako...
Odpovedať

@minoo @shadowmilan 🤭 To som prehliadol. No tak …
@terry25 tak ako ... zapajat pako, tazko sudit, normalny clovek si to zapoji bez problemu ... len kvoli tym pakam su potom ludia bububu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@terry25 tak ako ... zapajat pako, tazko sudit, n…
@shadowmilan tým pakom som myslel seba 🤭 lebo som mu vyššie písal, že som si to zapájal sám. Ale kondenzačný by som si sám určite nerobil ☝️
Odpovedať
Ďakujem za reakcie, pardón nenapísal som jedná sa o kondezačný kotol teda na plyn v tej cene 2500e sú všetky tieto veci zahrnuté: zasobnik vody 100l, komin cca3m,vonkajsi snimac teploty, snimac teploty vody zasobnika, termost na ovladanie teploty, filter magneticky (vedenie je zo železa) okrem samotneho kotla. Komin sa nebude vlozkovať nič take jedna sa o dvojplastovu ruru z tym ze vonajsi plášt ostáva a vymení sa len vnútro.
Odpovedať
Montovany Bosch 8700iw, zasobnik 500 €, vonk.čidlo 80 €, termostat 180 €, magneticky filter 80 €, vložka komin 120€, práca 700€ za 10 hod. práce so spustenim kotla, ostatny material (trubky, ventily...) 400 €, spolu za kotol, zasobnik, material+ práca = 3800€.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

Montovany Bosch 8700iw, zasobnik 500 €, vonk.čidl…
Dak si urobiť viac ponúk a budeš vedieť. Keď žiadaš o ponuky, nikdy im nič nehovor naviac. Definuj čo chceš a basta. Lebo každý dríst ta vyjde o 500 eur viac. Napr ....kúpil som lacný kotol.... bác, už chlap v hlave prihodí 500 eur. Robili mi to ukrajinci, no nedokončili....bác ďalších 500 eur. .....ver tomu, niekedy som robil na nákupe, dlhé roky..... každá informácia ich "rozruší" natoľko, že prihodia. Napr. na školeniach nám psychológovia hovorili, že ak má naša firma luxusné priestory, skvelé firemné autá, nesmieme ich brať k nám (dodávateľov), stretnúť sa na neutrálnej pôde a pod......(to len tak, mimo tému k žiadostiam o cenovú ponuku).
Odpovedať
Článok sa načítava...

@rudo1234 Výmena kotla s príslušenstvom - max. do 1000 € (práca, bez materiálu) @terry25 Stará znamá obchodnícka prax: Všimaj si, na akom aute prišiel partner !
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@rudo1234 Výmena kotla s príslušenstvom - max. d…
@petersd kolegovia, ktorí stavali vedľa seba domy si kúpili starú Felíciu a vždy keď šli na stavbu na stretnutie s nejakými majstrami, prišli na nej 🤭 Pred majstrami stále nariekali, ako sú na pokraji s financiami, ako už museli predať aj autá 🤣
Odpovedať
Profilova fotka
@rudo1234 pozeral som tu ponuku, je v poriadku. Tych 2500e je nielen za pracu, ale aj za material. Mas tam Valliant Unistor 120L, v ponuke 580e bez dph, realna cena MC 740e bez dph. Dalej tam mas regulaciu Vitotrol 200 (170e), komin, cidla, material. Cena 2K plus za matros plus praca je realna. Ale nechaj si urobit dalsie 2 ponuky s rovnakym materialom/podobnym a zistis ze za 500e ti kotolnu nikto nenamontuje. Alebo v nej bude 3/4 veci chybat...
Odpovedať

@petersd kolegovia, ktorí stavali vedľa seba domy…
@terry25 Mňa učili inak: Ak prídeš na jednačku na smetiarskom aute, veľa pre investora znamenať nebudeš a bude Ťa brať s rezervou. Čo si to za majstra, ak si nevieš zarobiť ani na lepšie auto? A ak k tomu ešte aj zalamentuješ, že si na pokraji s financiami, tak napr. ja definitívne dávam od Teba ruky preč! Ak prídeš na jednanie na krásnom bohatom aute, takisto nie si moc vierohodný pre inverstora. Aha, už si nakradol, nazdieral (zákazníkov a možno i svojich zamestnancov) a preto sa vyváža na drahom aute... A tiež budú s Tebou jednať opatrne. V našom prostredí je najprijateľnejšia Octávia, príp. podobné kategórie aut. Nie je to podradné auto, ale na druhej strane ani žaiden extra luxus.... Vtedy budiš u partnera primeranú serióznosť.
Odpovedať
Keď sme chceli vymeniť strechu na chate tak oslovený zástupca stavebnej firmy prišiel na miesto na X6. Len otvoril okienko, pozrel na chatu z 20metrov vzdialeného parkoviska a povedal že to bude stáť tak 20tisíc eur. Dali sme to urobiť samozrejme inej firme s normálnejším prístupom, ktorá za to skásla bratu 5400eur.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Keď sme chceli vymeniť strechu na chate tak oslov…
@toky1 No, veď presne kvôli tomuto sa ten prvý vozí na X6-tke 🤣🤣🤣
Odpovedať

Keď sme chceli vymeniť strechu na chate tak oslov…
@toky1 mne tak dosiel vodar/kurenar na obhliadku na 7ckovom baworaku odhadom mladsi odo mna. Mozes hadat ci tu zakazku dostal a ci zadelil rozumnu cenu 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@toky1 mne tak dosiel vodar/kurenar na obhliadku …
@sousedekovci89 Ale chápeš, to pako ani nevyšlo z auta a nevyplo motor. Čo si pomyslíš o takomto volovi? 😄
Odpovedať

@sousedekovci89 Ale chápeš, to pako ani nevyšlo z…
@toky1 no asi to co si si pomyslel aj ty ked si dal zakazku inemu 🤣 mne tiez nacenili strechutu v okoli a v BA na 20 az 30+ tisic nakoniec som nasiel firmu ktora isla ku mne cez celu republiku a strecha ma vysla so vsetkym na 15 vo vyssom standarde povrchovej upravy ako tu nacenovali 🤣.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?