Inštalačná krabica klimatizácie – umiestnenie

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte, chcem si urobiť prípravu na klimatizáciu. Mám inštalačnú krabicu a rozmýšľam, ako ju najlepšie osadiť. Ak ju osadím priamo za vnútornú jednotku klimatizácie (pozícia č. 1), nebude viditeľná – po čase stačí rozbiť omietku a vybrať kryt. Nevýhodou však je, že nebudem môcť použiť spodné uchytávacie skrutky na montážnu platňu. Ak ju dám vedľa jednotky (pozícia č. 2), možno sa bude jednoduchšie montovať potrubie a odvod kondenzu a zároveň budem môcť použiť všetky skrutky na montážnej doske klimatizácie. Otvor po kryte z krabice však budem musieť nejako upraviť. Má niekto skúsenosť s montážou klimatizácie na takéto inštalačné krabice, alebo vie poradiť, ako ju najlepšie osadiť s ohľadom na budúcu polohu vnútornej jednotky? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, chcem si urobiť prípravu na klimatizáciu.…
zdravím napájanie klimaizácie sa robí z rozvádzača do vonkajšej jednotky z vonkajšej jednotky je potom napájaná vnútorná, ale tejto prepoj si robia klimatizéri spolu trúbkami
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od merak:

zdravím napájanie klimaizácie sa robí z rozvádzač…
@merak Dobrý deň, ďakujem. Toto mi je viac-menej jasné – k vonkajšej jednotke pôjde kábel 3×4 mm² z rozvádzača a k vnútornej 4×1,5 mm² alebo 4×2,5 mm² (od vonkajšej jednotky), podľa výkonu jednotky. Skôr mi ide o umiestnenie inštalačnej krabice. Najviac by mi vyhovovala poloha č. 2, s tým, že potrubie by sa viedlo zprava. Jediný problém je, že po vybratí krytu z krabice z omietky tam vznikne diera – teda miesto bez omietky – a musel by som to nejako zašpárovať, alebo opraviť omietku. Ak by bola krabica rovno za vnútornou jednotkou, samotná klimatizácia by tú dieru zakryla. Teda aspoň tak si to ja predstavujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

@merak Dobrý deň, ďakujem. Toto mi je viac-menej…
tam sa žiadna krabica nedáva, ten kábel ide rovno na svorky vnútornej jednotky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@merak Dobrý deň, ďakujem. Toto mi je viac-menej…
opäť sa mi podarilo prispieť anonymovi. Takže mažem svoj príspevok.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie
Ja mám na mysli takúto krabicu . Je to krabica na predprípravu pre klimatizáciu . Neviem či bude klíma nutná a preto chcem aspoň predprípravu
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

tam sa žiadna krabica nedáva, ten kábel ide rovno…
@merak Ospravedlňujem sa, zle som sa vyjadril. Mám na mysli podomietkovú krabicu na prípravu rozvodov pre klimatizáciu, nie krabicu pre káble. Pardon.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ja mám na mysli takúto krabicu . Je to krabica na…
Vyveď kábel k vonkajšej jednotke. Od vonkajšej jednotky k vnútornej. Špekuluješ so schovaním kábla do krabice pod omietku... Ako schováš trubky? Či tie nepredpripravíš?
Odpovedať
Hlavne treba dať medené a kondenz potrubie zo spravnej strany. Nechal by som to na klimatizerov aby si pri montáži nemal komplikácie. Kľudne pis ss
Odpovedať

zdravím napájanie klimaizácie sa robí z rozvádzač…
@merak je jedno ci napajanie ide k vnutornej alebo vonkajsej jednotke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@merak je jedno ci napajanie ide k vnutornej aleb…
@minoo potom ale nesmie zabudnut na komunikacny kabel :D ale hej, odkial pojde stava je jednotke jedno ... ale ked uz a taha komunikacia, naco to tahat na stavu z rozvadzaca ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@minoo potom ale nesmie zabudnut na komunikacny k…
@shadowmilan aky komunikacny? Mas tam 4 alebo 5 svoriek na oboch jednotkach, s tym ze L, N, PE su priebezne, je jedno kde ich privedies, kabel medzi jednotkami je stale rovnaky - jeden. A v podla prikonu mas v navode aky silny kabel mas mat medzi jednotkami...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@shadowmilan aky komunikacny? Mas tam 4 alebo 5 s…
@minoo neviem, asi sa potom nechapeme k vonkajsej ide vacsinou 3x2.5 a od nej 4/5x1.5 k vnutornym jednotkam ... a mozem dotiahnut napajanie k vnutornej lnpe a k vonkajsej a medzi ne uz len 1/2 zily ...ale kto by to robil ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@minoo neviem, asi sa potom nechapeme k vonkajsej…
@shadowmilan pocuj a naozaj si uz nejaku klimu montoval? Alebo aspon pozrel realne ako su napojene tie svorky vnutri?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

To je také štvrtinové riešenie. Sprav komplet klimu vonkajšiu aj vnútornú jednotku alebo predprípravu komplet prekáblovanie aj prepojovacie rúrky čítane odvodu kondenzu. Alebo nerob nič len vyveď od ističovej skrine kábel k miestu vonkajšej jednotky. Nie že natiahneš len drôty do nejakej divnej škatule. Tak či tak budeš potom sekať a vŕťať dodatočne kvôli tým rúrkam a odvodu kondenzu. Klima aj s inštaláciou mimo sezóny ťa vyjde možno tisícku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

@merak Ospravedlňujem sa, zle som sa vyjadril. …
Myslíte aj na trúbky?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

asi by som si našiel nejakého klimatizzéra, ktorý by sa prišiel pozrieť, kde to bude tá klíma nainštalovaná, nech sa on vyjadrí
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?