Infrapanely ako temperovanie počas zimy

Odporúčate infrapanely na strop napr. Klarstein, slúžilo by to na temperovanie chaty v zimnom období, má to príkon cca do 1 kW. Je to vhodné umiestniť na strop a na ohrievanie? Viem že sa infra ohrevom nehreje priamo vzduch ale okolité predmety.... ohreje to v zimnom období chatu, nemyslím ohrev ako kúrenie ale temperovanie aby v čase mrazov to fungovalo v rámci chaty ako protimrznuci režim, skratka aby v interéri nemrzlo ale udržali sa tam plusove teploty.....
Odpovedať
@pantvaroh vies o tom, ze tie predmety, ktore ma infrapanel zohrievat a ktore potom budu ohrievat vzduch musia byt umiesnene v dosahu ziarica? Vies o tom, ze musia mat dostatocnu akumulacnu kapacitu? A dalsia vec je, ze v kazdej miestnosti musis mat ten infrapanel. O ucinnosti takehoto riesenia ja osobne dost pochybujem aj ked mame infrapanel na chate, ktory vyuzivame na vykurenie ked tam potrebujeme byt, tak ziaden zazrak sa nekona. Steny aj vsetky predmety su studene a pocit tepla mame len ak sme v jeho dosahu, inac je tam celkom chladno.
Odpovedať
@pantvaroh Ak je tepelná strata chaty do 1 kW za podmienok, že vonku je mráz a dnu sa má udržať teplota napr. +5°C, tak áno. A či je naozaj odpoveďou Áno, sa určuje výpočtom tepelnej straty budovy. Bez toho Vám na to nikto nie je schopný odpovedať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?