Infra panely na vykurovanie

Profilova fotka
Dobrý deň,prosim aké máte skúsenosti a infra-panelmi na vykurovanie? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Velmi dobre. Skuste pozriet sem: https://infraobrazy.eu/. Len si treba zvyknut na to, ze je to trochu iny typ tepla. A okrem ineho je to zdraviu prospesne.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 pohladaj diskusie čo tu už prebehli, dostanes viac info ako od predajcu.
Odpovedať
@vratofka zdraviu prospešné v čom?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter keď má obchod, prospieva to jeho zdraviu :). Ved to nahráva sám sebe. Čerstvá registrácia a hneď reklama....
Odpovedať
Myslite ze by sa to mohlo hodit do garaze s dielnou v suterene? Suteren bude nevykurovany-na prizemi podlahovka. Na obcasne zahriatie by to mohlo stacit. Nemoze to nejako uskodit autu?
Odpovedať
Profilova fotka
Táto, téma by zaujímala, môjho manžela. Hľadali, sme v archíve, sú tam všelijaké názory.,no aj tak by sme chceli poznať skúsenosti ľudí, ktorí to naozaj majú. Iné je reklama a iné skutočná realita.!predsa! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 Treba viacej alternatív pozistovat. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@virnik27 prečo neskolauduješ? daj odvolavku na konkretnu pravnu upravu, ktora to hovori. Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@stanno neskolaudujes pretoze dom nebude vyhovovat zakonu o energetickej hospodarnosti budov 555/2005 pod kory patra vyhlaska 364/2012, dom neprejde v parametri globalny ukazovatel primarna energia. (3) Minimálnou požiadavkou na energetickú hospodárnosť nových budov postavených po 31. decembri 2015 je horná hranica energetickej triedy A1 pre globálny ukazovateľ; významne obnovovaná budova musí túto požiadavku splniť, ak je to technicky, funkčne a ekonomicky uskutočniteľné
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Tato tema je uz starsia, ale skusim prispiet nejakou skusenostou. Infrapanel pouzivame na dokurovanie a zatial si myslim, ze je to velmi prijemny a usporny sposob kurenia. Problemom skor moze byt jeho sposob vyuzitia. Ak sa ma vykurovat dom/byt panelmi celoplosne, tak nemaju prakticky ziadnu vyhodu oproti inym sposonom elektrickeho vykurovania. Panel by mal byt zamerany len na jedno konkretne miesto, kde ma byt teplo (pohovka, kuchynsky stol, kreslo a pod) Vtedy sa prejavi jeho vyhoda a uspora, ze v dome staci napriklad 19-20 stupnov, ale na pohovke sa da sediet kludne v tricku, lebo je tam pekne teplo. Vtedy je celkova spotreba na celoplosne vykurovanie mala a maly je aj potrebny vykon na vykurenie toho jedneho konkretneho miesta, kde sa obvykle niekto zdrzuje. Umiestnovat panely na strop tiez nepovazujem za uplne spravne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?