Temperovanie (vykurovanie) domu počas zimných mesiacov

dobry den ! kupili sme starsi rd, ktory sa chystame rekonstruovat zhruba o 1 a 1/2 roka. v dome je plynove kurenie a mna by zaujimalo, ci bude potrebne pocas zimnych mesiacov dom temperovat na urcitu teplotu ? alebo netreba??? moze sa stav domu zhorsit pocas tuhych mrazov? tiez ma to zaujima koli nastaveniu zalohovych platieb za plyn . dakujem!!!
Odpovedať
@sonabernathova Mali sme stary dom, netemperovali sme, ano, kazda zima to zhorsovala, ale 1 zima nic tragicke nenarobi (zavisi v akom stave je). Treba spustit vodu hlavne.
Odpovedať
nic sa nestane ani ja nekurim vobec
Odpovedať
@sonabernathova ak nechcete temperovat treba uzavriet privod vody do domu a pripadne bud vypustit vodu, alebo naliat nemrznucu zmes do vykurovacieho systemu v prapade ze tam je.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonabernathova moze ti potrhat radiatory, alebo aj podlahovku.... nedavno sa to tuto zimu tu niekomu stalo v novostavbe :-p Jedine, ze by si vypustila cely system, bola si ista, ze v nom nie je ziadna voda , nikde, ale ono aj tak mraz neprospieva ani murom , celkovo to murivo tym moze utrpiet, erozia teplo - zima, mraz... Osobne by som radsej temperovala trebars na 10st :) to vas nezrujnuje :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?