Hlučny distribučny box ?

Zdravim, otázka na odbornikov ale možno aj na sedliacky rozum. Myslíte si ,že tento plochy typ distribučného boxu, napr tento https://www.vzduchotechnika.cz/detail... by mohol byt hlučnejši a vznikat v nom neaky turbulentny tok oproti takemu klasickemu ? https://vetraniearekuperacia.sk/index... kedže pri tom prvom plochom vzduch ide smerom hore do ocele hlavny privod a až tak prudenie nastava do tych samostatnych ciest, kdežto pri tom druhom je cesta z hlavneho privodu rovno do potrubi. Mate s tym niekto skusenosti? lebo som viacmenej nuteny použit plochy, pretože mam inštalaciu hore na povalu, no vymysliet sa da vždy všeličo, len či su tie obavy odovodnene... čiže tkzv Priamy distribučny box VS plochy vdaka
Odpovedať
@lukyhe Tvoje obavy sú neopodstatnené. Hlučnejšia bude rekuperačná jednotka.
Odpovedať
@chrobak7 čiže cez tlmič hluku prejde vačši hluk ako ta turbulencia ktora by mohla vznikat pri tom plochom distribučnom boxe? čiže plochy VS priamy rozdiel v tomto nebude žiaden ?
Odpovedať
@chrobak7 takto to mam, tak či nemože sposobovat hluk to, že potrubie ide bez akejkolvek zakruty priamo do distribučneho boxu, rovna kratka trasa, čiže sa ten hluk nikde nelame , mohlo by to byt ? mohlo by pomoct pridat dalši tlmič hluku a spravit napr neake Esičko ? Rekuperáciu mam Flexit Nordic S3
Odpovedať
@lukyhe nedavno som mal v ruke ten plochy box a mal v sebe vnutri nejaku kaucukovu izolaciu ci co to bolo, kedze to bolo z vnutornej strany tak predpokladam, ze to ma za ulohu nejakym mini sposobom tlmit hluk
Odpovedať
@lukyhe Asi nikto ti zodpovedne nepovie, či to bude hlučné alebo nie. Záleží hlavne od prietoku vzduchu. Čí vyššie prúdenie, tým je to viac počuť. Osobne si myslím, že nejaké tlmiče sú zbytočné. Ale zase záleží od toho, kde má človek RJ. Ja ju mám na povale a pri výkone do 60 % ju bežne cez deň v izbách nepočuť (jasné, že v noci, keď je všade ticho a nastavíš uši, tak niečo počuť, že ide - ale vtedy počuť aj ventilátor na notebooku). Až pri vyšších výkonoch je cez anemostat počuť ventilátory RJ, ale nie nejaké prúdenie vzduch a to mám dosť kolien v rozvodoch. Nie som odborník, takže ti nepoviem, či to bude alebo nebude hlučné. Ale viem, že RJ je zo všetkých komponentov najhlučnejšia.
Odpovedať
@ondro81 to ma kazdy, ano je to na tlmenie. @lukyhe bez obav, hluk zalezi aj od potrubia za rozdelovacom, kratke priame bude hlucnejsie ako dlhe klukate. Rovnako je rozdiel v druhu a priemere pouziteho potrubia. U nas pocut len ked je na 100% pri 75% vykone nepocut ani prd. Dolezitejsie je ako povedal @chrobak7 rozmyslat uz pri projekte kde chcem mat RJ umiestnenu.
Odpovedať
ešte mam otázku na vás, ak mam Dva distrubučne boxy privod odvod a su uplne nalepene na sebe, myslite ,že neaka rezonancia alebo vibracie, alebo hluk sa može prenašat aj z boxu do boxu tym ,že su nalepene na sebe? . prosto či to tiež može škodit neakym sposobom akustike
Odpovedať
Edit : Myslel som rozvadzacie boxy. čiže box z ktoreho ide 6 samostatnych vetiev do izieb, a do druheho z izieb
Odpovedať
@lukyhe no v prvom rade plochý má vývody na každú stranu čiže aký má zmysel dávať plochý keď si jednu stranu vývodov zamedzíš keď ich nacapíš dva vedľa seba. Samozrejme keď dáš medzeru je to lepšie, keď sa budú dotýkať tak môže vznikať rezonancia ale tam stačí 1c medzera a nenapadá ma žiaden dôvod prečo by to nebolo technicky možné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?