Hlucne radiatory

Ahojte, Mame doma problem s hlucnymi radiatormi. Odkedy sa zacalo vykurovat vstky nase radiatory vydavaju sumenie vo vyssich tonoch a to aj vtedy ked nekurime. Najsilnejsie je na strane ako je ventil, ale po celej vyske, nejde to z ventilu. Pokial zacneme kurit, aspon na trojke, zacina sa ozyvat ovela hlasnejsi duty zvuk. Skusala som ich odvzdusnit, silno z nich strieka voda, pricom vsade som nasla, ze by mala tiect alebo kvapkat. Tiez na bolo poradene aby sme naplno otvorili spiatocku a to vobec nepomohlo. Mame rebrove liatinove radiatory a by v bytovke na najvyssom poschodi. Viete mi poradit co by som este mohla urobit okrem vymeny? Dakujem
Odpovedať
@laurar1 Bude treba asi vyregulovať celý vykurovací systém v dome. Ten hluk vydáva voda, keď rýchlo prúdi potrubím. U seba na radiátore to asi nevyriešiš.
Odpovedať
@laurar1 nespravis s tym nic, mozno to umocnuje ventil / termostaticka hlavice ktora to skrti ale ak pocujes ak ked otvoris naplno nespravis s tym nic
Odpovedať
suhlasim s @chrobak7 treba poziadat spravcu o vyregulovanie sustavy. U nas radiatory az piskali po jednej oprave teplovodu. Poziadali sme spravcu o vyregulovanie sustavy a je ticho. Nemusis ani zhanat dôverníka, malo by stacit ked zavolas ty.
Odpovedať
na odľahčenie sústavy sa zapája medzi spiatočku a stúpačku diferenčný tlakový prepúšťací ventil.možno by pomohol.
Odpovedať
@marko337 ten ventil mam v byte? Alebo niekde mimo?
Odpovedať
U spravcu mate vyregulovanie v ramci bytoveho fondu. Ostatne aktivity si budete hradit sama. To,ze je system tak natlakovany by trebalo preverit ci to nie je naozaj zbytocne moc u spravcu. Teda vyregulovat to este raz.
Odpovedať
@laurar1 on sa inštaluje tam, kde je kotol
Odpovedať
@laurar1 My mame rovnaky problem, uz od minulej zimy. Vraj sa to ide uz konecne riesit, ale caka sa na plne spustenie vykurovacej sezony. U nas je hluk aj ked nekurime, problem je v stupackach a musi to riesit spravca. My si mozme pomoct len tak, ze nekurime (vtedy je hluk asi dvojnasobne vyssi a pri tom hluku sa neda oko prizmurit - problem mame v spalni).
Odpovedať
Profilova fotka
@laurar1 Celý Váš problém robí " veľký prietok vody v potrubí ". Treba ísť za správcom nech upraví tlakové pomery. Tento problém sa hlavne objaví , keď v kotolni vymenia obehové čerpadlo kúrenia v danej vetve a nevyregulujú / nenastavia -neznížia/ rýchlosť čerpadla a tým pádom TLAK ,ktorým tlači obehové čerpadlo vodu do potrubia./Výrobca dodáva čerpadlo vždy nastavené na max. rýchlosť,teda tlak ,ktorým tlačí/. Sprievodný problém je rôzne pískanie,syčanie a šum v potrubí. Je aj možnosť,že má niekto v dome na Vašej stupačke poškodený termostatický ventil a ten vydáva ten zvuk. Ďalšia z možností je tá,že susedia majú pozatvárané radiátory a tým je veľký prietok cez tie otvorené a výsledok znovu zvýšený zvuk. Pri nábehu kúrenia treba skoro každý deň odvzdušňovať radiátory,nech unikne vzduch z potrubia. Preto pri odvzdušňovaní to veľké prskanie.Daň za to,že bývate na poslednom poschodí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?