Zdravim
Potrebujem poradit. Mame doma elektricku podlahovku Fenix.
Tam kde je dlazba sme davali vykurovaci dvojzilovy kabel s opletenim http://www.teplapodlaha.com/docs/Vyku... ale nie do poteru ale priamo pod dlazbu.
A v spalnach sme pod laminat davali vykurovacie folie https://www.fenix.sk/sites/default/fi...
Predpokladam ze ten dvojzilovy kabel je tieneny a ta vykurovacia folia je netienena? Je to tak?
Nase babatko stravi pol dna na podlozke na podlahe kde sa hra, lezi na chrbte alebo na brusku a niekedy aj zaspi a preto by som sa chcel spytat ci je to bezpecne alebo mam vypinat podlahovku?
Respektive moze lezat na dlazbe kde je dvojzilovy kabel ale nemalo by lezat tam kde je ta netienena vykurovacia folia???
Ako to vobec je s tym elektrosmogom?
@slavoslav (bolo na webe meranie elektromagnetického žiarenia elektrickej podlahovky) Toto si povedal a nie (na základe vedeckého výskumu boli vytvorené tie hygienické normy) a to meranie na webe bolo v garáži, tak neprekrúcaj.
@jurkoboss Citujem:Ak mas dobre zatepleny a zaizolovany dom, tak ta elektricka podlahovka realne je zopnuta tak mozno 1 h za 24 hodin.
Nezabudol si náhodou k tej jednotke nulu?? Ako by to malo byť dobre zateplený a zaizolovaný???
@vrajoz bolo tam doplnene.
Zalezi na aku teplotu sa vykuruje a ake su tepelne straty.
Taktiez je ine, ked je vonku 10, 5, 0, -5, -10, -20 °C. To suvisi s tymi tepelnymi stratami.
Ja mam elektricku podlahovku, viem a pocujem kedy zopina a vypina.
Ked je vonku slnecno a mam tepelne zisky cez okna, tak vonku je aj -5, tak sa kurenie nezapina cez den, az vecer.
A taktiez sa to zopina tak na 5- 10 min za hodinu.
Nie je to tak, ze kontinualne to vkuse vykuruje.
@jurkoboss Ja mám vodnú podlahovku s elektrickým kúrením "EC - potreba tepla na vykurovanie 10 kWh/m2"
a neviem si predstaviť len jednu hodinu kúrenia za 24 hod. Možno tak pri + 10°C, alebo pri vykurovaní na teplotu cca 16° C. Považujem tvoj údaj za zavádzajúci a preto som sa ozval. Príliš veľa podmienok aby bolo možné to Tvoje tvrdenie.
@vrajoz ahoj
Len ja mam priamovyhrevne, folie pod plavackou.
Ty s elektrokotlom a vodnou podlahovkou mas nejake casove posuny. Akumulacia toho tepla do poteru a nasledne az ohrievanie okolia.
Tomu rozumiem, ze elektrokotol by necyklil v takych casovych intervaloch.
Tebe dlhsie nahrieva a akumuluje teplo do podlahy, ktore potom obrieva miestnost.
Mne neakumuluje, ale vyhrieva hned, "akoze hned", tiez si tam nejake posuny.
V konecnom dosledku, pokial su idemticke domy, s rovnakymi tepelnymi stratami a ziskami. Ale s rozdielnymi technologiami ohrevu, tak vo finale by bola rovnaka spotreba, ibaze s inym priebehom odberu.
To sa bavime, kedze mame ako zdroj elektriku.
Kebyze plyn, tak je to ine.
A zase by bolo ine pri tepelnom cerpadle.
Nabeh je irelevantny si myslim pri dome kde sa byva ved zapnes na jesen vypnes na jar....
folia hreje ked je zapnuta , v podlahovke s vodou je vzdy tepla ci uz 20,27 alebo neviem kolko, v tom ma vyhodu podla mna....
@petermu no vidíš iný sa zas boja bývať na vode, o tom je tu neskutočne mnoho odkazov
@vader100 teplotu vody môžeš regulovať, folie iba ak by boli na viac obvodov
@merak Odporovy drot v rychlovarnej konvici ma maly kumulativny skodlivy ucinok. Indukcne dosky su skodlivejsie, este horsia je podlahovka.
Na skodlivosti sa podiela hodnota magnetickej indukcie, frekvencia, čas žiarenia... Skodlivy ucinok sa nevyjadruje vo fyzikalnych jednotkach, pretoze ide o biologicky ucinok zisteny pozorovanim.