Elektrosmog z elektrickej podlahovky - mozu sa na nej hrat babatka?

Zdravim Potrebujem poradit. Mame doma elektricku podlahovku Fenix. Tam kde je dlazba sme davali vykurovaci dvojzilovy kabel s opletenim http://www.teplapodlaha.com/docs/Vyku... ale nie do poteru ale priamo pod dlazbu. A v spalnach sme pod laminat davali vykurovacie folie https://www.fenix.sk/sites/default/fi... Predpokladam ze ten dvojzilovy kabel je tieneny a ta vykurovacia folia je netienena? Je to tak? Nase babatko stravi pol dna na podlozke na podlahe kde sa hra, lezi na chrbte alebo na brusku a niekedy aj zaspi a preto by som sa chcel spytat ci je to bezpecne alebo mam vypinat podlahovku? Respektive moze lezat na dlazbe kde je dvojzilovy kabel ale nemalo by lezat tam kde je ta netienena vykurovacia folia??? Ako to vobec je s tym elektrosmogom?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martin118 predpokladam ze ta folia ma vykon na m2 50 watow? aj kedby viac , je to malinkko nato aby to bolo sodlive pre ludsky organizmus
Odpovedať
@martin118 neprehana sa to s tym elektrosmogom? Ak mas dobre zatepleny a zaizolovany dom, tak ta elektricka podlahovka realne je zopnuta tak mozno 1 h za 24 hodin. Zalezi, na kolko sa kuri, ake su tepelne straty, atd. Ale vseobecne, elektrosmogu z podlahy by som sa neobaval. Viac je clovek oziareny inymi vlnami. radio, wifi, gsm, ... :-)
Odpovedať
@martin118 Netreba to s tou paranoiou preháňať. Zrátal si si, koľko metrov elektrických káblov máš ponaťahovaných v stenách? Tých sa nebojíš? Elektrosmog je zatiaľ málo preskúmaná a nepreukázaná teória. Niekto tomu verí, niekto nie. Ak tomu veríš a obávaš sa toho, tak tú podložku vypni. Ja osobne by som to neriešil. Tak ako ozónovú dieru.
Odpovedať
presne pre tieto vase otazky si ja nikdy elektricke a infra vykurovanie nedam, cas ukaze co to s bunkami urobi, iste je ze okolo vsetkeho je ziarenie, naco ryskovat. Ja teda radsej vodne topenicko.
Odpovedať
@petermu tak ale infraziarenie sa vyuziva v nemocniciach, rekonvalescencnych centrach. Tam asi teda vedia, ci su nebezpecne, alebo prospesne. :-) Ak to oni nevedia, tak my na modrej streche uz uplne ze nie :-) :-) :-) A vyzisti si, ake je posobenie prudiacej a cirkulujucej vody v blizkosti cloveka. Ja nemam problem ani s jednym, ani s druhym. Myslim, ze toto su vsetko len precenovane problematiky.
Odpovedať
Jeej, aka diera na trhu - co tak vyrabat podlozky na hranie/spanie pre deti so zabudovanou hlinikovou vrstvou, ktora spolahlivo ochrani to najcenejsie, co clovek ma. Nastavil by som tomu nejakých 199€, ale predaval v uvádzacej cene za 99€. Ved hadam by clovek nesetril na vlastnych detoch 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin118 Nikdo tomu sice nevěří, ale některé uživatele to kope dokonce na vlastní kůži. https://forum.tzb-info.cz/126994-el-t... Není to porucha, je to vlastnost. Nekopou jen stíněné kabely, protože nevytvářejí elektrické pole. Vadí především "že to kope". Tedy zasahuje dotykové místo těla. Uvnitř těla jsou proudy velkou plochou a tedy zanedbatelné. Mnohem horší je vliv mobilů. Ale to je jiná kapitola :-)
Odpovedať
@martin118 mas doma wifi? To neriesis? Este dobre, ze v Bardejove nie su elektricky, to by si ani tam nemohol dieta prevazat
Odpovedať
@petermu nedaj si :) Vedeli ste o tom, že existuje určitá prirodzená rádioaktivita prostredia? Tú tiež musím pripísať do zoznamu: elektromagnetické vlny, formaldehyd z MDF dosiek, chemtrails, ortuť v očkovacích látkach, čipovanie jaštermi, čakry, feng šuej... Pripomeňte mi, na čo som zabudol.
Odpovedať
Prechodom prudu ceze elektricky vodic vznika magneticke pole. Cize tam bude urcite pole vytvorene to je bez pochyb. Ci je skodlive, alebo nie necham na posudenie kazdeho individualne, lebo niekto zase bude oponovat, ze sa magnetmi doktora Levina liecia klby :-D @chrobak7 Ked mas v stene kabel a nie je na neho napojeny ziaden spotrebic, tak netecie prud a ... @martin118 ak by som mal dom s tepelnou stratou 1kw, tak by som si urcite daco elektricke na ohrev dal, ale ja budem mat 4-5kw tak davam TC a vodnu podlahovku, lebo sa to nezda, ale to kurenie musi ist neustale, lebo dom vyrobene teplo vyziary do okoliteho prostredia (tepelna strata) a treba ho dodavat neustale pocas celeho vykurovacieho obdobia a to sa napocita.
Odpovedať
@zita19 vies aky vykon a na akych frekvenciach pracuje wifi? Tu sa rozpravame o podlahovke s vykonom niekolkych kW.
Odpovedať
@rkorba ale wifi je toez elektorsmog, a s dlhodobym posobenim...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tu nájdeš odpoveď: https://inardex.sk/infrafolie-elektro...
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba opatrne :) to su hrusky a jablka. Jednak WIFI pracuje vacsinou na 2,4Ghz co je presne frekvencia ktoru absorbuje voda (princip mikrovlnky) a jednak je rozdiel prikon a vykon. Pri podlahovke sa vacsina dodanej energie premeni na teplo, pri WIFI na ziarenie. Tym tu ale rozhodne nechcem povedat, ze pri elektrickej podlahovke nieco hrozi :)
Odpovedať
@jurkoboss nema cenu sa o tom bavit, zda sa, ze sa nezhodneme. Kazdy ako uvazi za vhodne ja teda neprosim. Caute
Odpovedať
@martin118 už to asi nenájdem ale bolo na webe meranie elektromagnetického žiarenia elektrickej podlahovky a meraním zistili, že do asi 50cm nad podlahou je prekročené množstvo elektromagnetického žiarenia ktoré z dlhodobého hľadiska považujú za škodlivé podľa nejakého predpisu. Netreba si mýliť typy žiarenia lebo infra a elektromagnetické sa prejavujú inak a majú rozdielny vplyv (@jurkoboss) napr. infra panely aj keď produkujú aj elektromagnetické žiarenie, vzhľadom na ich vzdialenosť od človeka nemajú až taký vplyv ako káble a fólie v podlahe (@petermu). Druhý, niemenej podstatný fakt je doba žiarenia, lebo ako @jurkoboss správne podotkol, v dobreizolovanom dome tá podlahovka žiari sotva pár hodín. Možno sa až o niekoľko rokov dozvieme aký reálny negatívny vplyv na nás majú všetky tie druhy žiarení ktoré doma máme a o mnohých ani nevieme (aspoň laická časť populácie), čiže je na tebe aký postoj k tomu zaujmeš, veď už na diskutujúcich vidíš ako je kto informovaný a technicky podkutý a na tom základe si utvára názor, či už správny alebo nesprávny.
Odpovedať
@slavoslav Zabudol si dodať, že to nebol vedecky výskum, ale garažove meranie.
Odpovedať
@ruren alebo nejaka prestizna Tennessee Bourbon & Pop-corn University dostala grant na vyskum od vyrobcu dupaciek a ciapociek tieniacich od elektromagnetickeho ziarenia... Tak skumali... Naposledy som tu zachytila taky "vedecky" vyskum o vysokej prasnosti do 50 cm nad podlahovym kurenim, a potom stryko prehodil vyhybku a zacal vychvalovat nejake supernajuzasTnejsie boxing postele :-p
Odpovedať
https://inardex.sk/infrafolie-elektro...
Odpovedať
Pri elektrickych odporovych drotoch v podlahe vznika silne magneticke pole, jeho posobenie na organizmus v takychto davkach pri dlhodobom posobeni nie je preskumane. Nieco podobne ako indukcia a tehotne zeny.. Wifi nie je taky problem ako mobil, najma ked sa vola v mieste slabeho pokrytia, preto sa pouziva aspon Bluetooth. Dnes su vsetci mudri a vyspeli, cim su vsak vyspelejsi tym maju chorejsie deti: alergie, psychicke poruchy atd...alebo su sterilni. Toto "zdrava"novodoba inteligentna a pokrokova populacia:), ktora je najmudrejsia zo vsetkych:)
Odpovedať
@ruren na základe vedeckého výskumu boli vytvorené tie hygienické normy. Čo by si chcel vyskúmať meraním elektromagnetického žiarenia fólie? Pri meraní teploty na určenie rosného bodu v konštrukcii mám tiež uvádzať že to je garážové meranie a nie vedecký výskum(keď sme v oblasti stavebníctva)?
Odpovedať
@martin118 Zaujímalo by ma kolko ludi, ktori hovoria o neskodnosti elektrickej podlahovky, ju ma doma a hraju sa mu na nej male deti.
Odpovedať
@5g5 mne
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc a zabudol si spomenúť ešte mikrovlnky a rýchlovarné konvice spolu s indukčnými doskami :-D
Odpovedať
@merak ved ano kazdemu skodi ine..fetak povie, ze alkohol mu skodi..alkoholik ze drogy..:) kazdy si tu svoju pesnicku hutie..dobry ukazovatel zdravia populacie je spotreba hypnotik a sedativ velkomesta verzus mesta verzus obce...uz komancovia mali statistiky, len kto by potom pracoval v motaznych dielnach:) tie stovky az tisice spojov vo velkomestach az po 80ghz, tie preziarene vykona mobilnych operatorov aby to preslo cez 10 zelezobetonovych stien:) to je konspiracia:)
Odpovedať
@vader100 ja mám lietajúce ufo @merak Tvoje deti sa hrajú na varnej konvici? @radoslavc 80 GHz neprejde cez železobetónovú stenu, prechádza cez plastové okno. Wifi, procesory, alebo RAMky pracujú na frekvenciách blízkym mikrovlnkám. Koľko Wattov majú spotrebu počítače a ako dlho pri nich sedíme?
Odpovedať
@5g5 precitat este raz co som napisal, vsetky frekvencie az do 80ghz kadial tecu gigabyty dat..lebo v mestach zvacsa budovy nie su spajane optikou ale vzduchom..a tie stovky az tisice radio zariadeni na ludi vplyvaju, len nechapajuci povie ze nie:)
Odpovedať
@radoslavc Ešte by si mohol spomenúť geopatogénne zóny.
Odpovedať
Profilova fotka
@5g5 kto tu hovoril o hraní sa. Veď aj v rýchlovarnej konvici je odporový drôt.
Odpovedať
@radoslavc Keď si povedal A (tie stovky az tisice radio zariadeni na ludi vplyvaju, len nechapajuci povie ze nie), Tak povedz aj B. Ako vplývajú????
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?