Dilatačný pás

akú výšku dávate ak ide až nad poslednú vrstvu EPS ? 10 alebo 15 cm ? Asi by stačilo 10 keďžecementový poter cca 6 cm, ale nebude potom omietka celá od betónu ? A v rohoch kútoch ho prerezujete ? Ako najlepšie uchytiť do VC omietky ? silikón či nejaké klinčeky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 dilatacia sa dáva medzi poter a zvislé steny. Stačí keď bude dilatacia vo výške poteru, čo bude vyššie aj tak nakoniec odrežeš. Či bude omietka od betónu závisí od majstrov. Ten silikón mi príde lepšia voľba, 2-3 malé botky na pás dilatacie. Veď tam ide len oto aby to nepadlo pokiaľ sa to nepritlači tým betónom.
Odpovedať
Dilatačný pás tiež cez prahy miestností, prípadne na rozdelenie veľkých miestností, kvôli dilatácii poteru s podlahovkou...
Odpovedať
Ja som dával pás výšky 10 cm a hrúbky 1 cm. Prichytával som to so spinkovačkou. Spinky 14mm dlhé. Ak by si mal záujem mám ešte 50m pásu 10cm vysokýa cca 20 m pásu 15 cm vysoký ale 5mm hrubý. Viac info máš aj v mojom fotoblogu. V rohoch som ho nenarezával len dobre natlačil aby som vytvoril čo najlepšie roh 90°.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?