Chybajuce chranicky v dilataciach. Problem?

Ahojte. Je velky problem, ked v miestach dilatacii (prechody miestnosti) chybaju na rurkach chranicky? Poter je hotovy, ale zabudlo sa na ne. Poter je cementovy, velkost izieb neprekracuje 40 m2, rurky su cervene Rehau ukladane do systemovej dosky Rehau Varionova 30-2. Dakujem za rady.
Odpovedať
Este dodatok - ani jedna z urovni domu (dom ma tri urovne) nema viac nez 40 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl uvidis ked zacnes kurit ;-) ja som ponavlekal elektrikarske chranicky, tie husacie krky a boli dost tesne na tej rehau hadici a teraz ked spekulujem s kurenim, tak tie dilatacie sa celkom slusne otvaraju a zatvaraju. A ja sam mam z toho dost divny pocit, ze ci som tam nemal dat radsej penove chranicky kvoli lepsej dilatacii. A ty tam nemas ziadne :-D fuuu :-D ja dva dni kurim a potom dva dni vetram a sledujem pohyby poteru. Sranda jak sa dokaze ten beton natiahnut a stiahnut :-D Teraz mas stres? :-D neboj sa, nic sa nestane. Len ti nesmie pozdvyhat poter. Nesmies ho rychlo vysusit. Trubku mas aj tak zaliatu betonom len zvrchu. Vsade dookola mas systemovu dosku. Tam by nemal byt problem. Ja by som kvoli tomu urcite nespaval. Ale aj tak ti je to prd platne. Uz s tym aj tak nic nespravis. A ta hadica musi nieco vydrzat. Taky pohyb tam neni na tych dilataciach, co by strihol trubku. Ale ked rychlo vysusis poter tak ti moze poter v mieste dilatacie brutalne pozdvyhat a cely poter bude tancovat ked budes po nom chodit. Tak bacha na to susenie. Mne pozdvyhalo. Ale dal som sudy s vodou na beton a zavrel som okna a vsetko sadlo naspat.
Odpovedať
@pipulkoo kde to maju byt tie chranicky?
Odpovedať
@pipulkoo Uf, obsirna odpoved, ale celkom ma upokojila. Dufam, ze ziadna katastrofa nenastane, aj ked idealny stav to asi nie je. Vonku ma byt pomerne chladno, okna su pozakryvane, stavba je nevetrana s vnutornou teplotou okolo 12 stupnov. Snad to dobre dopadne, uvidim, co sa bude diat.
Odpovedať
to by aj mna zaujímalo-kde to má byť a akým sposobom uložené.Mohol by nám laikom to niekto vysvetliť?Vdaka.
Odpovedať
@milanpl nemám žiadne chráničky na prechodoch dilatacii, prvá zima celá odkurená, nič sa neroztahovalo, nesťahovalo, nepraskalo. Všetko kúrilo ako má. Nemáš sa čoho báť.
Odpovedať
@megdesign Odpoved, v aku som dufal. Dakujem, potesila :)
Odpovedať
@milanpl zatial problem badat nemusite, aj auto dobrzdi na 2 kolesa, len ako dlho, ludia dajte si to robit ludom co to vedia, alebo aspon nakupujte v instalaterskych centrach a tam vam nabalia vsetko co mate pouzit a hlavne ten material bude splnat vsetky poziadavky, lebo to je dalsi a tema, kvalita materialu... , naozaj na MS pomoc od supermanov a jadrovych fyzikov sa nespoliehajte lebo prerobite pol domu...
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl presne ako @megdesign , bez chraniciek a v pohode.... hmm doteraz ma to nenapadlo sa nad tym zamysliet :)
Odpovedať
Sranda.. vydrbal si kolko? 1000 eur za syst. dosku? hadica asi tiez nebola lacna... asi si to robil aby to "bolo dobre a kvalitne" a na takyto detail zabudnes... fajne... kazdopadne uvidis o 15-50 rokov ci tie dilatacie neprederu trubku. asi nie a keby tak vysekas kusok poteru das spojky chranicku a zalejes.. no co stane sa. kazdopadne sranda... kebyze napises ze si dal na EPS igelit v ktorom bol EPS zabaleny na to kari siet a na to trubku a ze ci to bude dobre aj bez chraniciek na dilataciach tak sa nedivim ale ked si to robil takto "poriadne" tak je to zvlastne. poterari si nevsimli? alebo kto ti to predal?
Odpovedať
@igor256 @milanpl Tiež som o tom nepočul, že by na miestach dilatácie museli byť chráničky na potrubí. Mne tiež robili kúrenári bez chráničiek. Robia to tak roky, tak nemyslím, že by s tým bol nejaký problém. Jediné miesto, kde dali chráničky, je prívod potrubia do skrinky rozdeľovača. Ak ale niekto požaduje a chce tie chráničky aj inde, tak nech si ich pre ten pocit dá. Pokaziť tým nič nepokazí. Niekto aj elektrické káble dáva do husích krkov... Neviem, aké to má praktický význam. Kľudne spávaj, môžeš fungovať aj bez toho.
Odpovedať
@igor256 Je to tak, ako pises - polystyren aj systemovku som si ukladal sam (kurenar mi to sam nenapadne navrhol, zrejme sa mu s tym nechcelo zabavat), s kazdym detailom som sa pohral. Zaroven mi povedal, ze miesta dilatacii si urcia poteristi, tak som chranicky nezakladal, kedze som nevedel, kde to bude. Poteristi si sice miesta urcili, poter narezali, ale ked som sa ich po sichte opytal, ci dali chranicky (boli nachystane), tak povedali, ze ich nedavaju a ak ich niekto vyzaduje, tak ich ma dat kurenar. @chrobak7 Pri rozdelovacoch chranicky su, tak hadam bude vsetko OK.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milanpl jasné. Bude to v pohode. Nečítaj tu bludy niektorých "odbornikov,", čo tvrdia opak. Chráničky do rozdeľovača mám aj ja. Penová izolácia rozvodu vody.... Tam to opodstatnenie má. Prechod z "materiálu do materiálu" (poter/vzduch). Poväčšine inej teploty. V betóne/anhydride to nemá opodstatnenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to su fotky z tvojho domu? Aby si nebol dalsi co tu bude lamentovat ze mu bucha poter, ked vidim tie medzery medzi polystyrenmi okolo steny. Co maju oddelovat poter od muriva. Roky sa robi vselijako. Ale preco si to na svojom dome nespravit poriadne? Ked raz niekomu za nieco zaplatim, tak tam ma byt vsetko v poriadku a nie haj buj. A argument "roky to tak robime a nic sa nestalo" keby niekto pouzil u mna tak mu ruky dolamem. Nastastie som si vsetko porobil sam. Ja musim mat vsetko perfektne a nie tak ako sa podari. Hlavne kvoli sebe! Pozri si tento album. Aj tu boli majstri co to tak bezne robia. Podla nich to je v pohode http://www.modrastrecha.sk/blog/matos...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign bodaj si ty bol aspon taky odbornik a nie maspicista. Ked mas raz niekde predel betonu, tak jak mozes povedat ze tam nema chranicka na trubke opodstatnenie? Viem ze sa chces pohrat na mudreho, ale rozmyslaj nad tym co pises. A co ked naozaj jebne trubka v podlahe len kvoli posratej chranicke za 5 halierov? Ja mam potom trpiet kvoli niekomu co to tam nedal, lebo sak oni to bezne tak robia? Betonovy poter neni anhydrid! Nonstop pocuvam o problemoch na stavbach. Tu u nas rastu domy jak hriby. Lebo kazdy somarik tu stava domy na kseft a vsetko je tam odjebane. Sak noaco, ved to nerobim pre seba. Lebo to stavaju taky majstri, ktorych ty zastavas. Uz len kvoli tomu aby som spokojne spaval a aby mi niekedy niekto nezatal sekeru do hlavy, si nemozem dovolit odfusovat svoju robotu. Keby ti na zastrcky nataham 1,5 kabel a dam ti 20 zasuviek na obvod a capnem ten obvod na 16ku istic a poviem ti ze bezne to tak robim, tak tiez si ma budes zastavat a budes tu mudrovat ze na co 2,5 kabel na zasuvky, sak mne dali lacnejsiu 1,5 a dobre to je. A ked za desat rokov vyhori dom, potom sa ludia skrabu za usami. Nemusi sa stat nic, ale moze sa. A preto by sa mali aspon zakladne veci dodrzovat. Uz len kvoli tomu pokoju v dusi. Myslim si ze majstrom sa dnes plati za robotu celkom dost, tak by ju mohli robit poriadne. Potom prides do druheho fora a tam budes mudrovat ze dnes su vsetci fuseri, nikto nevie nic poriadne spravit a tu tvrdis opak. Ze fuserina je v pohode. Ci mas na to iny nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova momentalne mam vymazane vsetky fotky. Ak nezabudnem, poslem ti z domu. Pri cementovom potere sa robia pod kazdymi dverami a na chodbach dilatacie. A ked ide trubka podlahovky cez tu dilataciu tak by sa mala navliect na nu chranicka. Ked bude ten beton plavat alebo sa hybat, aby netrpela trubka podlahovky. Obbetonovana bude chranicka a trubka v chranicke ma trochu placu aby sa jej nic nestalo. Nemusi sa nic stat, ale co ak sa stane. Preco toto riskovat? Proste ma sa to tak robit a nikto ma nepresveci o opaku. Ale pisem o cementovom potere.
Odpovedať
@pipulkoo už si sa vypísal? Chvalabohu. Po.S.: staval som dom pre seba....: "Sak noaco, ved to nerobim pre seba".
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
tu su chranicky. robota na par minut. tak preco to tam nedat? treba si teda v aute povypinat airbagi, sak sme dobry soferi, nic sa nam nemoze stat....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ja nehovorim ze sa ti s tym nieco stane a ani ti to neprajem. Narobil si sa na tom a urcite si to chcel spravit co najlepsie ako si vedel. Ci nesnazil si sa to co najlepsie robit? Barjako, len aby bolo? Ale nerad tu druhym ze to tam netreba. Lebo nevies kto to ako porobi, ci tam nebude viac veci odfusovanych. A ked sa to nazbiera, tak potom sa tu chodi vyplakavat....
Odpovedať
@pipulkoo no pozreli sme projekt a máme ich tam aj my naprojektované
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@milanpl Dobry vecer chcem sa opytat ci sa nieco stalo s podlahovym bez tych chraniciek? Mam teraz podobny problem ja som sice chranicky dal ale poterari mi jednu dilataciu posunuli cize pravdepodobne ide cez trubky a nie cez chranicky, ak neposunuli chranicky tam ako ide dilatacka. Mam teraz aj ja z toho obavy lebo cez tu dilatacku mi ide 10 trubiek skoro do celeho domu. Vopred dakujem za odpoved.
Odpovedať
@miroslav_prochadzka Neviem, ci su dva roky dostatocne dlha doba, ale zatial je vsetko absolutne v poriadku. Ziadne buchanie ani ine neduhy sa nekonaju, kurenie funguje uplne normalne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
mne robili vcera anhydrit, vraj diletacie netreba, ani na rurky teda vo dverach, cele to zaliali v 1 kuse, 3 izby, chodba, kupelna ... co ma ale dnes rano zobudilo ...mal som pripravene penove izolacie ku rozvadzacu na rurky na prechod do poteru ...musel som ist nieco vybavit a ked uz robili poter, ich to netrapilo sa opytat ci si to tam nechcem dat ... mam to okolo ruriek vysekat alebo to nieje nutne ? rozvadzac nema skrinu, bude "v skrinke" velke 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?