Digestor - kade viest odvod vzduchu (strop / stena)

Ahojte, idem riesit odvod vzduchu z digestora a mam dve moznosti. Jedna je ze na stene na kt je digestor urobim dieru smerom von cez tehlu a zateplenie. Druha je ze to potiahnem cez strop kt je zo sadrokartonu cez izolaciu az von nad strechu. V druhom pripade by som odvod kondenzu riesil cez zachytavac kondenzu a vyviedol ho von. Co je podla vas lepsie riesenie? Cez ten strop by som si to vedel spravit aj sam - urobit dieru do sadrokartonu a potiahnut to cez strechu by nemal byt nejak problem. Ale cez stenu musim zavolat niekoho kto mi to vyreze. Viac sa mi paci ta moznost cez stenu, len mi pride trocha skoda robit dieru do steny a ci potom cez to aj nebude fukat do kuchyne s obyvackou. V kazdom pripade, ak viete, tak mi prosim poradte. Dakujem.
Odpovedať
Ja som zvolil cez strop dohora, nad stropom pod krytinou to pravdepodobne posilním odťahovým ventilátorom, nech ten kuchynský nerobí dole hluk na celú kuchyno-obývačku... Samozrejme so zachytávačom kondenzu!
Odpovedať
Profilova fotka
Aj cez stenu to urobis sam ak nie si lama. Navrtas stredovu dieru skrz a oznacis prierez rury ponavrvavas a vybijes kladivom murivo. Zvonku oznacis prierez a pekne nozikom vyrezes presne izolaciu osadis ruru s krytkou so sklonom dovonka. Zvnutra zapeniiis a do potrubia spatnu klapku das podla priemeru a hotovo. Ak nejde kuchyna po strop tak to vedenie musis kapotovat nejako a vyzera to hrozne... teda mne sa to nepaci.
Odpovedať
@wolodymyr Coho som sa bal keby idem cez stenu je prave ta fasada a ci tam nenastane nejaky problem s vlhkostou. No ale skrinky idu az po strop, tak preto riesim ze co bude lepsie. Dik za postup, mozno to este vyuzijem ked sa rozhodnem ako ist.
Odpovedať
@radottrado Nazdar. No za mňa je to cez tú stenu lepšie riešenie. Je to z môjho pohľadu praktickejšie. Ja tam mám napríklad nízkootáčkový ventilátor, ktorý je fakt tichý, ťahať zvláda a tá trasa odvodu je kratšia. Zvonka mám vetrák, dokonca je to myslím severná stena, ja som sa tiež bál či vietor nebude tie klapky otvárať, ale ani náhodou. Akože vždy je to individuálne a ono každý ten priestor má svoje špecifické možnosti. Ale v zásade ani jedna z možností nie je zlá. To kapotovanie sme mali v predošlom baráku, ale mne osobne to neprekážalo, záleží od vkusu, ale do konceptu kuchyne to zapadlo.
Odpovedať
@dendo015 Dik, akoze ked si odmyslim ze musim robit dieru do steny, tak je to cez stenu lahsie. Ale skusim to najskor cez ten strop a uvidim. Musim najskor pozriet ako tam je ten krov spraveny.
Odpovedať
@radottrado Jasné, vravím ani jedna z možností nie je zlá. Skôr je to o preferencii a možnostiach. Si vezmi, niekde je to dispozične tak, že ani nie je na výber 🙂 A keď sme pritom? Aký máš digestor prosím ťa? Mňa to o pár mesiacov asi tiež čaká, síce len výmena v rámci prerábky kuchyne, ale, že po čom si siahol?
Odpovedať
Existuje ešte možnosť nevyvádzať vzduch von ale použiť digestor na obehový vzduch s filtrami - keby bol extrémny problém so odvodom von či ak je v objekte rekuperácia.
Odpovedať
kkkkkk
Odpovedať
@dendo015 U mna bola rozhodujuca cena, takze som nemal moc na vyber. Teraz ale pozeram ze maju uz ine digestory s vacsim vykonom. Ja som kupil tento: https://www.alza.sk/kluge-kmv6030bl-d... Uvidime..vela od neho zasa necakam. Chcel som hlavne aby bol cely schovany a mal okolo tych 600m3/h. Montovat sa bude tak do mesiaca, tak ak budes chciet mi napis a dam vediet ako fici.
Odpovedať
Ahojte. Po dlhšej dobe by som sa rád poradil. V zásade mi ide primárne o to, že som natrafil na článok, kde sa píše o digestoroch Klarstein → https://www.testmagazin.sk/digestory-... Nevyberám ešte konkrétny model. Skôr by som sa chcel poradiť či máte niekto skúsenosti s digestormi tejto značky. Klarstein ako taký poznám klimatizácie, ventilátory a nejaké ďalšie spotrebiče. Na digestory som natrafil prvýkrát. Povedomie o značke mám osobne celkom dobré a aj, čo tak čítam názory tak prevažne pozitívne. Aj v tom článku mi prúdu tak neutrálne popísané, nijak prechválené. Aký máte názor? Vďaka 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?