Rozvod teplého vzduchu od krbu

Profilova fotka
Zdravím Vás Potreboval by som poradiť ohľadom rozvodu teplého vzduchu . Na obrázku je môj návrh . Trubky by prechádzali sádrokartovým stropom s izoláciou . Mala by byť nehorľavá ( knauf ) ,ale je to tak? A ďalšia vec , budem potrebovať ventilátor ak by bola vzdialenosť od krbu asi 4 až 5 m. Ide mi o jednoduchosť systému. ďakujem za názory
Odpovedať
Profilova fotka
do tohoto by som urcite nesiel a ked tak jedine urobit korpus z izolacnych dosiek a v tom tunely potom tahat rozvody. Totiz v tej rure je kedykolvek cez 100C pri "samospade". A kedze napr. superisol ma najtensiu hrubku 25mm, tak to ani neurobis. Radsej by som to riesil v priestore nad kliestinami a dal dvojitu izolaciu na rury (kvoli kondenzu). tych 4-5 m je na hrane funkcnosti, otazne je lomenie rury co samozrejme z pohladu toku vzduchu tiez predlzuje trasu. Najlepsie je to prebrat s nejakym krbarom priamo na mieste.
Odpovedať
ak este nemas spravene podlahy sprav radsej kanaliky do poteru a vyustenie dole na stene, ja to tak mam, navrhol mi to krbiar a som spokojny, nemam ani ziaden ventilator. z priestoru pod schodmi co je zadna stena krbu je rieseny prisun vduchu pre prieduchy a a zvonku pre krb. teply vzduch ma dobry prirodzeny tah aj bez ventilatorov ktore zvisuju prasnost.
Odpovedať
Profilova fotka
A máš nejaké foto. Ja som nad tým uvažoval ,ale ako by to tlačilo vzduch bez ventilátora .Je to bungalov .
Odpovedať
ja som to urobil povrchom ,ale teraz ked dlkšie nekúrim tak sa mi nazráža voda
Odpovedať
@palinov nevie mi dakto poradiť čo mám s tým rpbiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?